بلای مقدر و بسیار سخت هم به برکت دعا دفع میشود
به گزارش خبرگزاري رسا، آیتالله محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق شهر تهران، در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که بهصورت مجازی برگزار شد، با اشاره به ترس برخی از مردم از ویروس کرونا، اظهار کرد: ما یک بلایی به نام کرونا داریم و یک بلای بدتر از آن به نام ترس از کرونا و فعلاً گرفتار این دو بلا هستیم.این استاد اخلاق با توصیه به عموم مردم به دعا و تضرع دسته جمعی، گفت: اما اگر اکثریت مردم دست به دامن خدا شوند و دعا کنند، التماس کنند، تضرع کنند، این بلاها دفع میشود. اما نه یک بار دعا کردن، بلکه زیاد باید دعا و تضرع کرد. این دعا و تضرع باعث میشود که مدت این بلا یا شدت این بلا کم شود، حتی اگر این بلا تقدیرش قطعی باشد. حتی بلای مقدر و بسیار سخت هم به برکت دعا میتواند دفع شود و بهطور کلی سبک شده و مدت آن هم کوتاه شود.
آیتالله جاودان با بیان اینکه در گذشته هم شاهد این بلاها و امراض بودهایم، گفت: در گذشتههای تاریخ ما هم روزهای بسیار سخت بوده است. تا جایی که در همین شهر تهران، مساجد همه بسته بود و علما زندانی یا فراری بودند. در عصر رژیم شاهنشاهی بهویژه در عصر رضاخان این روزها سختتر بوده است؛ مردم مسلمان بودند و عدهای اندک از طبقات نوگرا با او همراه بودند، اما عموم مردم در تحت فشار شدید دولت نظامی رضاخان بودند.
وی با اشاره به قحطی بزرگ در ایران و فوت شدن شمار زیادی از مردم، بیان کرد: در ادوار گذشته دورههای قحطی نیز داشتهایم که در تاریخ ما متأسفانه حذف شده است، اما کشف آن دورانها از تواریخ بیگانه به دست آمده است. در روزگاری که خاک ایران زیر چکمههای انگلیس لگدمال میشد، یک قحطی بزرگ در تهران رخ داد که تلفات انسانی زیادی به همراه داشت تا حدی که هفت تا هشت میلیون نفر در این قحطی جان خود را از دست دادند. در کنار این قحطی و روزهای سخت، بیماری وبا هم در کشور شیوع پیدا کرد و یک عده هم در اثر ابتلاء به وبا جان خود را از دست دادند. در این وضعیت انگلیس گندمهای ایران را خریده بود که نتیجه آن قحطی شده بود و وبا هم آمده بود و از طرفی داروی درمان وبا را هم انگلیس نمیگذاشت به دست مردم ایران برسد که باعث این کشتار بزرگ مردم شد تا حدی که از این قحطی و بیماری، جنازههای مردم در کوچه و بازار افتاده بود و روزهای خیلی سختی بود و قبل از آن هم از این روزهای سخت داشتیم.
آیتالله جاودان اظهار کرد: در آیه65 سوره مبارکه مائده آمده است «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْکِتَابِ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَکَفَّرْنَا عَنْهُمْ سَیِّئَاتِهِمْ وَلَأَدْخَلْنَاهُمْ جَنَّاتِ النَّعِیمِ؛ و اگر اهل کتاب ایمان آورده و پرهیزگاری کرده بودند قطعاً گناهانشان را میزدودیم و آنان را به بوستانهای پر نعمت درمیآوردیم.» در این آیه خداوند میفرمایند اگر اهل کتاب ایمان بیاورند و تقوا اختیار کنند و همچنین از گناه هم بپرهیزند، ما گناهان گذشته آنها را جبران میکنیم، میپوشانیم و برطرف میکنیم و میبخشیم و آنها را وارد جنات نعیم میکنیم و این دستورالعمل الهی برای رسیدن به باغهای نعمت الهی است.
این استاد حوزه افزود: در ادامه در آیه66 خداوند میفرماید: «وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِیلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَیْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَکَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَمِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ … و اگر آنان به تورات و انجیل و آنچه از جانب پروردگارشان به سویشان نازل شده است عمل میکردند قطعاً از بالای سرشان برکات آسمانی و از زیر پاهایشان برکات زمینی برخوردار میشدند…» در این آیه هم تأکید شده است که اگر اهل کتاب آنچه خدا بر آنها نازل کرده را عمل کنند، در مقابل هم خداوند نعمت و روزی بر آنها نازل میکند. پس اگر مردم به قانون خدا و دستورات او عمل کنند و این قوانین الهی را زیر پا نگذارند، خداوند نیز آنها را از بلاها محفوظ داشته و نعمتهایش را به آنها عطا میکند.
بنابراین اگر اکثریت مردم چنین رفتار کنند و به قانون الهی عمل کنند، نعمتهای الهی از آسمان میبارد و از زمین هم میروید. همینطور مشکلات همه حل میشود. پس باید از قانون خدا مواظبت کرد و این یک قانون همیشگی است.آیتالله جاودان با اشاره به مهم بودن عمل اکثریت مردم در نزول و دفع بلا، اظهار کرد: عمل اکثریت مردم مهم است؛ اگر در این بین یک عده قلیل خطاکار باشند ولی اکثریت مردم پایبند به قانون خداوند باشند، خدا هم بر اکثریت عمل میکند و به آنها نعمت میدهد. پس اکثریت مردم باید تصمیم بگیرند که گناه نکنند، به حقوق یکدیگر تجاوز نکنند و به حق خود راضی باشند و بر اجرای قانون الهی نیز مواظبت کنند تا بلا بر آنها نازل نشود و مشمول دریافت نعمت الهی شوند./1360/