زولبیا بامیه سالم چه ویژگیهایی دارد؟
به گزارش خبرگزاري رسا، دکتر محمد کاظم زاده اظهار داشت: زولبیا و بامیه از شیرینیهای سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد.
وی با بیان اینکه مهمترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است، ابراز کرد: برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده میکنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه در برخی موارد شاهد فروش زولبیا و بامیههای رنگی هستیم، تصریح کرد: اضافه کردن هرگونه رنگهای غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.
کاظم زاده با بیان اینکه امسال موردی از تهیه و توزیع زولبیا و بامیه رنگی گزارش نشده است، عنوان کرد: این رنگهای غیرخوراکی و غیرمجاز تاثیربسیار بدی بر روی بدن میگذارد و حتی خطرابتلا به سرطان را نیز افزایش میدهد.
وی با تاکید بر اینکه حتما شیرینیهای مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنید، اظهار داشت: در مجموع میتوان گفت هر نوع شیرینی که دارای رنگهای تند و تیز باشد مشکوک به نظر میرسد باید از نظر سلامت مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بازسان و کارشناسان بهداشتی موارد مشکوک مواد غذایی را نمونه برداری و به آزمایشگاه غذا و دارو ارسال میکنند. بدون شک تولیدکنندگانی که در امر تولید مواد غذایی ناسالم استفاده کنند مورد پیگیری قضایی قرار میگیرند.
کاظم زاده درباره ویژگیهای یک زولبیا و بامیه سالم، اظهار داشت: رنگ زولبیا و بامیه طبیعی و سالم باید زرد و طلایی روشن باشد، بافت آن نیز سالم و ترد و وزن آن هم سبک باشد.
وی افزود: زولبیا و بامیههای با رنگ تیره و متمایل به قهوهای سوخته و دارای ذرات ریز سیاه رنگ جزء مواد غذایی ناسالمی است که از روغن غیرقابل مصرف تهیه شده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ارزش غذایی این نوع شیرینی نیز تصریح کرد: زولبیا و بامیه در دسته نشاسته و قندها قرار دارد، کالری و انرژی آن بالاست و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کنید.
کاظم زاده با تاکید بر اینکه از این نوع شیرینی باید در مقدار بسیار کم و برای تنوع استفاده شود، گفت: مصرف این شیرینی برای افراد دیابتی، سالمندان و میانسالان توصیه نمیشود./1360/