کرونا و باطن دولتها
به گزارش خبرگزاري رسا، سید محمد بحرینیان طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت : یک شرکت دانشبنیان ایرانی، 40 هزار کیت سرولوژی کووید 19 به اروپا صادر کرده است. مدیر بازرگانی این شرکت گفته از 60 کشور دنیا برای ارسال این محصول، درخواستهای متعددی به دستشان رسیده است. امروز که در آزمون جهانی کرونا، همه دولتها کلاهخودشان را چسبیدهاند و خیرشان بهسختی به مردم خودشان میرسد، این اقدام جوانان ایرانی ستودنی است، و اما چند نکته:
یک. مسئله جالب، مقصد صادرات این محصول است. آلمان، که چند هفته پیش، قربانی سرقت مدرن آمریکا شده و حتی مقاماتش بر سر همین مسئله، با دولتمردان آمریکایی درگیری لفظی پیداکرده بودند، اینک از کیتها و امکاناتی بهره میگیرد که تولید جوانان ایران است. ماجرا ازاینقرار است که پیش از شیوع ویروس در ایالاتمتحده، یک شرکت آمریکایی مستقر در بانکوک، به سفارش و با پول دولت آلمان، 200 هزار ماسک تولید کرده و محموله برای ارسال به آلمان بارگیری میشود، اما با مشاهده اولین موارد ابتلا به بیماری در نیویورک و نیوجرسی، دولت آمریکا محموله ماسک را توقیف کرده و مسیر کشتی حامل را به سمت یکی از بنادر خود تغییر داده است. این در حالی است که آلمان، یکی از بزرگترین شرکای تجاری دولت ایالاتمتحده و میزبان 270 پایگاه نظامی آمریکا در خاک خود است، بهطوریکه آمریکا، بیشترین ایستگاههای نظامی خارجی خود را در خاک آلمان دایر کرده است.
جالب است در شرایطی که اغلب کشورها، حتی با دریافت پول، در حوزه محصولات مرتبط با کووید 19 همچون ماسک و دستکش و ونتیلاتور، به یکدیگر کمکی نمیکنند، یک شرکت ایرانی به داد آلمان رسیده است، در شرایطی که شریک اول تجاریاش، محموله ماسکهایش را دزدیده است.
دو. همچون انسانها که در عصبانیت ذات خود را نشان میدهند، در شرایط بحران، باطن دولتها آشکار میشود. ملت ما از آلمان خاطره خوبی ندارد. هرگاه نام کشور آلمان به میان میآید، جانبازان و رزمندگان دوران دفاع مقدس، یاد سلاحهای شیمیایی اهدایی آن دولت به ارتش بعث و مسئولان و دیپلماتهای ما، یاد توطئهها و کارشکنیها در مسیر برنامه صلحآمیز هستهای میافتند. پیشازاین نیز نوشتهام که عالمگیر شدن ویروس کرونا آزمون خوبی بود. ما باوجودآنکه جفا دیده بودیم، در حد مقدوراتمان به یاری دیگران شتافتیم و دیگران، که ازقضا مدعی مفاهیمی چون حقوق بشر هستند، علنا دزدی کردند. این تازه بخش کوچکی از ماجراست. رسانه فارسیزبان دولت انگلیس، در چند هفته متوالی، دهها گزارش که آمیزهای از راست و دروغ است، در مورد شیوع بیماری در ایران منتشر کرده و تلاش مذبوحانهای برای به هم زدن امنیت روانی مردم داشته است. همان رسانهای که ابتلای معاون وزیر بهداشت ایران به کووید 19 را نشانهای از بیتدبیری دولت ایران میدانست، چند روز بعد، بهسادگی از کنار ابتلای نخستوزیر دولت خود به همان بیماری گذشت و دیگر از تحلیلهای آنچنانی خبری نبود. البته آمریکا و انگلیس، در این شرارت رسانهای و تلاش برای بالا بردن استرس ایرانیان در دوران کرونا، تنها نبودند و آلمان و عربستان سعودی هم سنگ تمام گذاشتند. سؤال این است که اصلا شما با حکومت ایران مخالفید، آیا بهراستی از مرگ شهروندان عمدتا سالخورده ایرانی هم لذت میبرید؟! این در حالی است که ما به برخی از این دولتها محصولات بهداشتی صادر میکنیم. حقیقت همان است، در ایام بحران ما ذات خود را نشان دادیم، دیگران هم نشان دادند.
سه. آری، حقیقت خیرخواهان و بدخواهان عالم همین است. بندهای اول و دوم، عمدتا در حوزه بهداشت و سلامتاند، اما میتوان از آنها، رهیافتی به عبرتهای سیاسی و راهبردی داشت. کاش پسازاین، همه ما، اصولگرایان، اصلاحطلبان، خواص و عوام مان، سوای همه اختلافنظرهای سیاسی، عبرت های ایام کرونا را از یاد نبریم که ارتقای بهداشت روانی و سلامت اقتصادی جامعه ما هم در همین است./1360/