بیمهری مسؤولان نسبت به برگزاری دروس خارج با موضوعات جدید
حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه آغاز فعالیت دوره هشتم شورای عالی حوزه های علمیه با تأکید بر پرداختن به مسائل سیاست گذاری از سوی شورای عالی حوزه های علمیه اظهار کرد: شورای عالی باید پرداختن به مسائل جزئی را به مرکز مدیریت واگذار کرده و مسائل کلان یعنی سیاست گذاری در حوزه علمیه را در اولویت کاری خود قرار دهد.
رییس انجمن علمی کلام اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: در برخی موارد، مسائل جزئی و فرعی به قدری فراوان است که اجازه نمی دهد به مسائل اساسی و کلان پرداخته شود.
وی با ارائه پیشنهاد تشکیل کمیته و بازوهای مشورتی برای شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: کمیته های مختلف می توانند پیشنهادات کلان را برای بررسی به شورای عالی حوزه های علمیه معرفی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین برنجکار مهم ترین مسأله امروزی حوزه علمیه را جهت دادن مسائل حوزوی به سمت نیازهای جامعه به ویژه نیازهای نظام اسلامی دانست و افزود: امروزه در زمینه نپرداختن مباحث آموزشی حوزه به مسائل مردم و در مقابل، پرداختن به مسائل تکراری، فراوان سخن گفته می شود اما صرف گفتن فایده ای ندارد.
وی افزود: شورای عالی حوزه های علمیه باید با اتخاذ سیاست ها و تصمیماتی علما را به سمت پاسخ گویی به نیازهای نظام سوق دهد؛ طبیعی است، فعالیت در مسائل جدید به مراتب مشکل تر از مسائل قدیمی خواهد بود زیرا در زمینه مسائل جدید مطلبی گفته نشده است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اسلام دارای ابعاد تاریخی، اعتقادی، اخلاقی، روانشناسی، جامعه شناسی و موارد دیگر هم هست اما به چه دلیل در شورای عالی سیاست گذاری یا تصمیم گیری اتخاذ نمی شود که درس های خارج به این سمت حرکت کنند؟ همه می گویند چنین کاری خوب است اما زمانی که فردی وارد مباحث جدید شود، هیچ کمکی به او نمی شود و حتی درس های خارج همانند کلام و روانشناسی را تأیید نمی کنند چه رسد به کمک کردن.
وی ادامه داد: از درس های خارج مربوط به مسائلی غیر از فقه و اصول، حتی حمایت معنوی صورت نمی گیرد و نمی گویند مورد قبول است و شرکت طلبه در این درس ها به عنوان درس خارج حساب نمی شود.
رییس انجمن کلام اسلامی حوزه اضافه کرد: به عنوان انجمن کلام ده ها نامه نوشته ایم، شما که می گویید می خواهیم فقه را به عرصه های جدید و علوم مختلف گسترش دهیم، کلام نیز بحث از اعتقادات و اصول دین است و بی ربط به دین نیست به گونه ای که در قرآن کریم فقط دو هزار آیه در این زمینه بیان شده که سه برابر آیات فقهی است، آیا نباید در زمینه اینها کار کرد؟ همه می گویند باید بشود اما در عمل حتی حاضر نیستند آن را به عنوان یک درس حوزوی بشناسند.
وی افزود: نمی گوییم تمام درس ها به سمت مباحث جدید بروند بلکه نیمی از دروس کافی است و شورای عالی باید چنین کاری را انجام دهد؛ شورای عالی باید زمینه اجرایی شدن این موارد را فراهم کند؛ مطالبه جدی رهبر معظم، مراجع و دلسوزان این است که حوزه باید به مسائل جدید نظام و مبتلابه بپردازد./1324/ت302/ف
باز هم به مسائل علمی و صنفی حوزه بپردازید و این موضوع را یکی از رسالت های اصلی خود بدانید
همچنین فضای شورای عالی نسبت به اعتماد به نسل نو جلب شود.