مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه 24 تیرماه 1400 به شرح ذیل است:
قیمت سکه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان رسید
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی، امروز پنج شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در معاملات بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، نیم سکه ۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۲۵ دلار و ۳۶ سنت و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۱ میلیون و ۵۸ هزار و ۹۰۸ تومان است.
قیمت دلار ۲۴ تیر ۱۴۰۰ به ۲۴ هزار و ۲۶۰ تومان رسید
قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس)، امروز پنج شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ برای خرید در صرافیهای بانکی به ۲۳ هزار و ۷۷۹ تومان و برای فروش به ۲۴ هزار و ۲۶۰ تومان رسید.
همچنین قیمت هر اسکناس یورو برای خرید ۲۸ هزار و ۴۶۲ تومان و برای فروش به ۲۹ هزار و ۳۷ تومان است.
تحول بزرگ فرهنگی بازار سرمایه، در دستور کار بورس
محمدعلی دهقان دهنوی در حاشیه بازدید از شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس گفت: انتظار میرود با نقشهای جدیدی که برای شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس تعریف شده، این شرکت برترین خدمات را به مخاطبان ارائه دهد.
وی با اشاره به تغییر مأموریتهای کلیدی شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس در دوره جدید مدیریتی افزود: در مأموریت جدید این شرکت بر "فرهنگ سازی و آموزش" و "ارائه خدمات مدیریت به سازمان و ارکان" تمرکز شده و امور خبر و اطلاع رسانی به روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در حال حاضر این شرکت، خدمات با کیفیتی به سازمان بورس ارائه میدهد و سایر نهادهای مالی هم میتوانند مصرف کننده این خدمات باشند.
دهقان دهنوی ضمن پیشنهاد به طرح تشکیل "کانون ارزیابی مدیران" نیز اشاره کرد و گفت: شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس از این ظرفیت برخوردار است که به مرکزی تبدیل شود تا سازمانها و نهادهای مختلف مالی بتوانند ارزیابی عملکرد خود و مدیران خود را به این شرکت بسپارند.
وی افزود: از آنجا که بسیاری از نهادهای جدید التاسیس در بازار سرمایه در تأمین نیروی انسانی متخصص دچار مشکل اند، نقشی شبیه به یک مؤسسه کاریابی در حوزه بازار سرمایه خالی است. اگر بانک اطلاعاتی جامعی از متخصصان آموزش دیده و دارای گواهی نامه تخصصی تدوین شود نهادهای مختلف در زمان انتصاب یک مدیر یا استخدام کارشناس با اطمینان خاطر به شما مراجعه و از گزارش ارزیابی شما استفاده میکنند.
دهقان دهنوی توضیح داد: همچنین نوعی نظام رتبه بندی ایجاد میشود تا نهادهای مختلف مدیریت خود را ارتقا و خود را با آخرین استانداردهای مدیریتی هماهنگ کنند.
وی در ادامه با اشاره به طرح تحول "فرهنگ سازی و آموزش" به عنوان مأموریت کلیدی شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس خاطرنشان کرد: توسعه سواد مالی در کشور مسئولیت اجتماعی سازمان بورس و نهادهای مالی است؛ البته در این بخش قصد رقابت با مؤسسات آموزشی خصوصی را نداریم بلکه هدف ما ارتقای آموزش و سواد مالی است؛ به نحوی که مفاهیم و آموزههای بورسی به مدارس و کتابهای درسی و محیط خانوادهها راه یابد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، فرهنگ سازی در بازار سرمایه را همچنان نیازمند تقویت دانست و گفت: در سالهای اخیر میلیونها نفر به بازار سرمایه پیوسته اند که شاید در گام اول الفبای بورس را ندانند اما با رویکرد "آموزش محور" میتوان انتظارات و باورهای غلط در این بازار را اصلاح کرد.
دکتر دهقان دهنوی با بیان اینکه تمرکز آموزشها باید مشوق استفاده از خدمات سبدگردان ها، شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری و صندوقها باشد افزود: البته در موضوع آموزش قصد رقابت با مؤسسات آموزشی خصوصی را نداریم بلکه هدف ما ارتقای آموزش و سواد مالی است؛ به نحوی که مفاهیم و آموزههای بورسی به مدارس و کتابهای درسی و محیط خانوادهها راه یابد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: در ارزیابی نهایی برای ما مهم این است که بازار سرمایه تا چه حد به تولید، اشتغال و سرمایه گذاری در کشور کمک کرده است و شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس، با کمک به فرهنگ سازی و آموزش نقشی بسزایی در نیل به این اهداف ایفا میکند.
همچنین علیرضا قنادان مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس در این دیدار ضمن ارائه گزارشی کوتاه از فعالیتها و مأموریتهای جدید، پروژههای سال ۱۴۰۰ این شرکت را تشریح کرد و گفت: با مشخص شدن مأموریتهای جدید شرکت اطلاعرسانی هدف گذاری طرح تحول بزرگ فرهنگی آموزشی بازار سرمایه آغاز و چارچوب و مدل جدید بازتعریف شده است.
قنادان ضمن تشریح برخی اقدامات انجام شده طی دو ماه گذشته گفت: اصلاح حکمرانی شرکتی و فرآیندهای داخلی، اصلاح ساختار سازمانی متناسب با مأموریتهای جدید، اصلاح و طراحی ساختار جدید بودجه شرکت و انتقال مأموریتهای سنا به روابط عمومی، اهم اقدامات این شرکت از اوایل خرداد تاکنون بوده است.
وی همچنین تدوین طرح ارتقای عملکرد و جایگاه بازار سرمایه ایران، توسعه مرکز آزمون، طراحی و راه اندازی پلتفرم جدید آموزشی، تولید منابع آموزشی گواهینامههای بازار سرمایه را از جمله مأموریتها و پروژههای کوتاه مدت این شرکت در سال جاری ذکر کرد.
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با اشاره به نیاز سازمان بورس به ایجاد تحولی بزرگ در حوزههای فعالیتی خود افزود: فهرستی از برنامهها و پروژههای دارای اولویت توسعهای با مشارکت کلیه واحدها در سازمان بورس و برخی صاحبنظران و فعالان بازار تهیه شده تا با اجرای آن تحولات اساسی در بازار سرمایه را شاهد باشیم.
قنادان همچنین از تبدیل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس به " هاب بازارسازی" در حوزه آموزش و فرهنگ سازی و حمایت از فعالان بازار خبر داد و گفت: ارتقای سیستمهای نرم افزاری، سخت افزاری و تجهیز مراکز آزمون و تکمیل زیر ساختها به صورت منطقی از اصلی ترین اولویتهای شرکت در دوره جدید خواهد بود.
۱۶۰ میلیارد تومان یارانه به حساب مطبوعات واریز شد
بررسی وضعیت حمایت از مطبوعات در دوران شیوع ویروس کرونا، موضوعی است که اخیراً در جلسه بین سازمان هدفمندسازی یارانهها و تعاونی مطبوعات کشور مورد بررسی قرار گرفت و حاجتی مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها در مورد آن توضیحاتی ارائه کرد.
وی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا، وضعیت اقتصادی کسب و کارهای فرهنگی کشور بیش از پیش آسیب دید که یکی از این حوزهها که بیشترین آسیب را تجربه کرد و تحت تأثیر قرار گرفت مطبوعات بود گفت: بر همین اساس سازمان هدفمندسازی یارانهها با توجه به وظیفه ذاتی خود، پرداخت ۱۶۰ میلیارد تومان به بخش مطبوعات را جهت حمایت و رفع مشکلات ایجاد شده ناشی از همه گیری بیماری کرونا در دستور کار قرار داد.
به گفته حاجتی، این پرداخت یارانه طبق مجوز تبصره ۱۴ قانون بودجه (هدفمندی یارانهها) صورت گرفته است.
مدیر عامل سازمان هدفمندسازی یارانهها با اشاره به اینکه در حال حاضر و در دوران کرونا رسانهها و مطبوعات نقش مهمی در اطلاع رسانی و تحلیل اخبار و رویدادها دارند افزود: امیدواریم با این حمایتها، نقش مطبوعات پررنگتر شده و مانع از توقف فعالیت بسیاری از فعالان این حوزه در شرایط فعلی که قطعاً هم به نفع مردم، مخاطبان و نیز مجموعه نظام خواهد بود، شود.
وی تشریح، تجزیه و تحلیل و تفسیر وقایع، مسائل اجتماعی و ارائه افکار و عقاید عمومی و انعکاس مشکلات و معضلات جمعی توسط مطبوعات را عنصر اساسی رشد و توسعه فکری در دنیای امروز دانست و یادآور شد: در حقیقت هیچ جامعهای بدون آگاهی به رشد و تعالی نمیرسد و بخشی از این آگاهی که زمینه ساز رشد و توسعه میشود، مرهون کار رسانه است بنابراین توجه به این حوزه دارای اهمیت بوده و امیدواریم این مهم ادامه یابد.
آخرین وضعیت سهام عدالت وراث
حسین قشمی درباره سهام عدالت فوت شدگان افزود: با توجه به تعداد سه میلیون نفر از فوت شدگان سهام عدالت، امکان اینکه عملیات قهری آنان به صورت دستی انجام و سهام را به وارثان انتقال داد، وجود ندارد.
وی بر ایجاد سامانهای به منظور انجام عملیات فوق اشاره کرد و گفت: برای ایجاد این سامانه، جلسات متعددی با همکاران واحد حقوقی قوه قضائیه و همکاران واحد فناوری اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار شد تا اطلاعات موجود متوفیان چه از جهت میزان سهام عدالت چه از جهت تعداد وراث در این سامانه ثبت و ضبط شود تا درصدی که وارثان از سهام ارث میبرند مشخص شود که امیدوارم این موضوع در سال جاری عملیاتی شود.
قشمی با اشاره به ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه در سامانه سجام ثبت نام کرده، اما موفق به دریافت سود سهام عدالت نشده اند، افزود: با توجه به درج شماره شبا در سامانه سجام، سامانه فوق، شماره شبا را راستی آزمایی کرده و استعلامهای معتبری از بانک مرکزی دریافت میکند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تعدادی از سهامداران در سامانه سجام ثبت نام نکرده بودند، قرار بر این شد تا ابتدا از طریق سامانه، شبا آنها را استخراج کنیم و چنانچه شماره شبا در آن موجود نباشد از طریق سایت سهام عدالت و شباهایی که از طریق سازمان خصوصی سازی در اختیار ما قرار داده شده، بتوانیم سود را به حساب این افراد واریز کنیم.
مدیر سیستم تسویه و پرداخت سپرده گذاری مرکزی در ادامه با بیان اینکه برای تعدادی از حسابها سود واریز شده و به دلایل مختلف برگشت خورده است، گفت: علت اصلی این امر، داشتن حساب بلند مدت و یا حساب مسدود، راکد، انفرادی و یا حساب مشترک بوده است که در این صورت امکان واریز سود وجود نخواهد داشت.
قشمی در ادامه با اشاره به تماس برخی افراد با مرکز ارتباطات سپرده گذاری مر کزی مبنی بر اینکه سودی به حساب آنها واریز نشده است، افزود: رهگیریهای ما حاکی از این است که شماره حسابی توسط آنان کنترل و ملاحظه میشود که اصلاً سودی به آن واریز نشده و سود به حساب دیگری واریز شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی افراد ۶۰ درصد سهام خود را فروخته اند، اما پولی برای آنها واریز نشده است، گفت: وجه معامله در اختیار شرکت سپرده گذاری نیست بلکه در اختیار کارگزاران ناظری است که از طریق آنها فروش انجام میشود و افراد میتوانند با حضور در کارگزاری، پیگیری دریافت وجوه معاملات را داشته باشند.