شعر غریزه و مرحمت الهی است/ مضامین یک شعر عالی در نفوس می نشیند
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله سیدمحمد علوی گرگانی در دیدار مسؤولان و دست اندرکاران پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه(اشراق) تصریح کرد: در قرآن کمتر به چنین آیه ای برمی خورید که خدای تبارک و تعالی بلافاصله “الا “استثناییه بیاورد، و در آیه ۲۲۴ شعرا می فرماید: “وَ الشُّعَراءُ یَتَّبِعُهُمُ الْغاوُونَ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا”، اگر “وَ الشُّعَراءُ یَتَّبِعُهُمُ الْغاوُونَ” تنها بود هیچ کس نمی توانست شعر بگوید و همیشه مورد مذمت و ملامت قرار می گرفتند و این غریزه مرحمتی الهی از بین می رفت.
وی افزود: چیزی که مذمت قرآن است چطور دنبال آن را بگیریم ولی خداوند بوسیله این استثناء، این عظمت و جلال خودش در این آیه مبارکه را به اثبات رسانده است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه بهترین چیزی که مقتضای حال در او اقتضاء می کند، آن کلامی است که کم باشد و پر معنا باشد و مردم بتوانند از وجودش استفاده کنند، ابراز داشت: در علم معانی و بین علما به این موضوع معترض هستند و لذا می گویند که “والشعر اوقع فی النفوس”، یعنی شعر همیشه بهتر در دل ها جا می گیرد.
وی با بیان اینکه بین شعر و نثر تفاوت وجود دارد، تصریح کرد: نثر صحبت کردن عادی را می گویند ولی شعر نظم و انتظاماتی درکیفیت است و از این باب هنر می گویند، چون جهتش، جهت خاصی است و اینگونه نیست که کلمه را هر جایی استخدام کرد، کلمه را جایی استخدام می کنند که مناسبت ها رعایت می شود.
حضرت آیت الله علوی گرگانی با اشاره به علمای شاعر خاطرنشان کرد: یکی از شعرای بسیار عالی ما مرحوم کمپانی است، در نجف برای این عالم بزرگوار اهمیت فوق العاده ای قائل هستند و یکی دیگر از علمای شاعر سید بحرالعلوم است که حتی از صاحب جواهر نقل شده ، حاضریم نوشته های خودمان را مبادله کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه اگر شعر دارای معنای عالی باشد خیلی ارزشمند و در نفوس می نشیند و مردم بیشتر از آن استفاده می کنند، خطاب به دست اندرکاران جشنواره بین المللی شعر حوزه خاطرنشان کرد: خداوند به شما توفیق عنایت کند تا اشعار حق و حقیقت را به مردم القاء کنید و نتیجه عمل را هم خدا به شما مرحمت می کند.
زی طلبگی؛ رویکرد ویژه پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام سید محمد مهدی شفیعی گفت: امسال پنجمین جشنواره شعر حوزه را در حالی برگزار می کنیم که شاعران طلبه سایر کشورها از زبان های مختلف، فعال در آن هستند.
وی افزود: سه موضوع ویژه با عناوین بزرگداشت شهدای بین الملل، پاسداشت مدافعان سلامت و ذی طلبگی را در پنجمین جشنواره دنبال می کنیم و رویکرد ویژه جشنواره را ذی طلبگی گذاشته ایم.
دبیر پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم تا با کمک ابزار هنر و شعر، ذی طلبگی که شایسته طلاب سرباز امام زمان است را با کمک ابزار هنر ترویج بدهیم و به طور ویژه امسال از رهنمودها و دعای علما، بیش از قبل نیازمند هستیم.
مقام معظم رهبری بر استعدادیابی و پرورش طلاب شاعر تاکید دارند
حجت الاسلام سید علی هاشمی سرپرست مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی نیز در این دیدار تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب می فرمایند که فضای شعر را در حوزه های علمیه ترویج و طلاب شاعر را استعدادیابی و پرورش بدهید.
وی افزود: نگاه جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) برهمین مبناست که طلاب با استعداد را شناسایی و استعدادیابی کند و آنگاه پرورش بدهد و بتواند از ظرفیت های طلاب در شعر، نوحه و سرود استفاده کند.
سرپرست مرکز هنر و رسانه معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: علم طلاب علم الهی است و این بایستی در عرصه های مختلف جامعه ورود پیدا کند و به این وسیله فضای جامعه را کنترل کرده و پیشران باشد تا به مقصد اصلی برسد.
پنجمین دوره جشنواره بین المللی شعر حوزه در بخشهای مختلف مانند شعر کلاسیک، شعر نو، شعر کودک و نوجوان و غیره در سال جاری به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این جشنواره می توانند به سایت جشنواره به نشانی https://shear.eshragh.ir/ مراجعه کنند.