لزوم توجه دولت جدید به ظرفیتهای راکد بخش صنعت
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدرضا تقوی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در خصوص راههای اداره بهتر کشور و اصلاح وضعیت معیشتی مردم در دولت جدید اظهار داشت: آقای رئیسی کمتر از سه ماه است که دولت را تحویل گرفته و فعلاً درگیر چینش نیروهای مناسب برای مدیریت مناصب مختلف است تا مدیران نسبت به اهداف و سیاستهای کشور توجیه و هماهنگ شوند.
وی افزود: در حال حاضر بخش قابل توجهی از انرژی دولت صرف ساماندهی امور جاری میشود و رئیسجمهور و وزرا در حال هماهنگ کردن مدیران بخشهای مختلف هستند، اما در عین حال اولویتهایی وجود دارد که دولت باید آنها را با جدیت دنبال کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس خاطرنشان کرد: با آغاز به کار دولت سیزدهم، اولین و مهمترین مشکل پیشروی دولت اوج گرفتن بیماری کرونا بوده و لازم بود تا یک مقابله جدی با آن شود که در این خصوص دولت به خوبی وارد شد.
تقوی افزود: در این باره، شخص رئیسجمهور مستقیماً با سران برخی کشورها صحبت کرد و این رایزنیها منجر به تأمین واکسن و افزایش واردات و نیز گسترش واکسیناسیون عمومی با بکارگیری همه ظرفیتها به ویژه بسیج و نیروهای مسلح و دانشجویان رشتههای مختلف پزشکی شد و این اقدام که در شرایط بحرانی کرونا و افزایش داغدار شدن مردم صورت گرفت، قابل تحسین است و لازم است که این روند همچنان با قاطعیت دنبال شود تا این موفقیت دولت به مهار بیماری منجر شود.
میراث «کسری بودجه 50 درصدی» و «اوراق مالی پیشفروش شده» در دولت روحانی
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اولویت و مشکل بعدی پیشروی دولت اصلاح روند مدیریتی کشور و بهبود معیشت مردم است، تصریح کرد: در این خصوص یک سؤال مطرح میشود که دولت سیزدهم چه چیزی تحویل گرفته و مقدورات آن در چه حد است؟ البته اقدامات خوبی در گذشته انجام شده و نمیخواهیم همه اقدامات گذاشته را زیر سوال ببریم، اما واقعیتهایی هست که نمیتوان بدون توجه به آنها از دولت جدید در ابتدای کارش توقع داشت.
تقوی با اشاره به برخی از این واقعیتها گفت: بر اساس اعلام آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، دولت با کسری بودجه 50 درصدی کار را تحویل گرفته و رقم کلانی اوراق بهادار فروخته شده که زمان سررسید اقساط آنها در دوره دولت فعلی است و تعهداتی هم که دولت قبل قبول کرده و عملیاتی نشده، بر روی دوش این دولت افتاده است که از جمله آنها میتوان به منابع اجرای رتبهبندی معلمان و افزایش حقوق سایر کارکنان از جمله قضات اشاره کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، استقراضهای بیرویهای که از بانک مرکزی انجام شده، منجر به پمپاژ پول در جامعه و افزایش نقدینگی و زایش تورم شده و همین کار دولت جدید را سخت کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در چنین شرایطی آقای رئیسی و وزرایش کار را تحویل گرفتهاند، اما بارها اعلام کردهاند که هیچگاه ناامید نیستند و امیدوار به حل مشکلات هستند اما برای تحقق این امیدواری باید به چند نکته توجه شود.
لزوم تأمین به موقع نهادههای دامی و کنترل قیمت کالاهای اساسی
تقوی در توضیح این مسأله اظهار داشت: دولت باید به احیای ظرفیتهای خالی بخش صنعت و تولید توجه فوری کند که اقداماتی در این خصوص آغاز شده، اما باید ادامه یابد. اگر ظرفیتهای راکد بخش صنعت احیا شود، هم مشکل بیکاری حل میشود و هم منجر به اصلاح وضعیت اقتصادی خواهد شد.
نماینده سابق ولیفقیه در وزارت کشاورزی همچنین به ظرفیتهای حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی اقدامات مهمی باید انجام شود؛ به ویژه در زمینه تأمین به موقع نهادههای دامی و کنترل قیمت کالاهای اساسی، اقداماتی در دست انجام است که باید دقیق و هماهنگ دنبال شود.
تقوی با تأکید بر اینکه مدیریت کشور یک بسته جامع است که همه اجزایش با هم ارتباط دارند تأکید کرد: دولت ابتدا باید راهبردها و سیاستهای کلان و هماهنگی را برای بخشهای صنعت،کشاورزی، نظام بانکی و امثال آنها تعریف و ارائه کند و این بخشها را هماهنگ با هم پیش ببرد؛ نمیتوان یک شبه چیزی را ممنوع یا مسألهای را آزاد کرد، لذا هر تصمیمی باید به صورت هماهنگی و در قالب بخشی از یک سیاست کلان و به صورت دقیق و کارشناسی انجام شود.
با کشاورزی علمی و گسترش کشت گلخانهای، میتوان برداشت محصولات کشاورزی را افزایش داد
وی تصریح کرد: بخش کشاورزی ما چندان به خارج از کشور وابسته نیست و اگر به این بخش توجه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. با توجه به تنوع اقلیمی در کشور ما میتوان با کشاورزی علمی و گسترش کشت گلخانهای، میزان برداشت محصولات کشاورزی را به چندین برابر افزایش یافت و از ظرفیت حدود 45 الی 50 هزار تحصیلکرده بخش کشاورزی برای کشاورزی علمی و کارهایی مانند اصلاح بذر و نهال بهره گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر حدود 55 میلیون رأس دام سبک و سنگین داریم که میتوان نسل آنها را با اقدامات علمی به دامهای پر بارور و پربهره تغییر داد و این در صورت تحقق، منجر به یک انقلاب در تولید محصولات دامی میشود و نیاز مردم با قیمت مناسبی تأمین میشود.
تقوی با تأکید بر گسترش صنایع تبدیلی بخش کشاورزی گفت: در حال حاضر سالانه 125 میلیون تن تولید محصولات زراعی و باغی داریم که حدود 22 میلیون تن از آنها ضایعات است! در حالی که با داشتن صنایع تبدیلی میتوان این محصولات را به سود تبدیل کرد و اشتغال هم ایجاد کرد.
وی با اشاره به سرکشی رئیسجمهور به مراکز تولیدی و اقتصادی در سفرهای یک روزه استانی گفت: این اقدام نشان از توجه دولت به بخش تولید دارد، البته همه باید کمک کنند تا برنامههای دولت به سرانجام برسد و از همه ظرفیتهای موجود در کشور بهره گرفته شود.
انتهای پیام/