اهداف تشکیل «دفتر فقه معاصر حوزه» در کلام آیت الله شب زنده دار
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله شب زنده دار، عضو فقهای شورای نگهبان ظهر امروز در آیین رونمایی از آثار اجتهادی و تخصصی دفتر فقه معاصر حوزه های علمیه که در سالن جلسات این مجموعه علمی برگزار شد، با اشاره به مطالبات موجود در راستای فقه معاصر گفت: سه مطلب و مطالبه از حوزه های علمی در ساحت فقاهت وجود دارد و این غیر از آنچیزی است که حوزه های علمیه متکفل انجام آن است.
وی اظهار کرد: مطالبه اول بیان کردن موقف اسلام در مسائل و وقایع نوپیدا در جهان اسلام و حتی خارج از آن است، با برپایی حکومت اسلامی قهراً این مطالبه بیشتر از حوزه های علمیه و بخش فقاهت است که برای گره گشایی از مشکلات آیا طرح و برنامه ای حوزه می تواند ارائه بدهد و براساس مبانی اسلام شکل گرفته باشد.
وی افزود: مطالبه دیگر تربیت نیروهایی است که بتواند کارآمد و پاسخگو و صلاحیت علمی برای این مطالبات را داشته باشد که قهراً تابع این مطالبه این هست که مواد درسی هم باید یک بازنگری عمیق و جدی انجام بگیرد و این موارد مطالبه به حقی است که از حوزه علمیه وجود دارد.
آیت الله شب زنده دار اذعان کرد: برای انجام وظیفه نسبت به این مطالبات دفتر فقه معاصر تشکیل شد و در این راه از اساتید بزرگوار درخواست شد در مسائل مستحدثه تحقیق و درس داشته باشند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به گام های ابتدایی در تحول نظام علمی حوزه خاطرنشان کرد: در بخش مطالبه دوم طراحی، پیشنهاد و ارائه راه حل برای نسبت مسائل بخش مهمی است که باید از نظر اطلاعات مختلف را بدست آورد و از طرفی استباط فقهی داشت و بهم در آمیزد تا راهکارهایس برای مشاکلی که پیش رواست ارائه بشود.
وی در پایان تصریح کرد: اگر بناست حکومت، حکومت اسلامی و الهی باشد، قهراً نمی توانیم از الگوهای دیگران در این راه استفاده کنیم و باید الگوهایی که از متن کتاب و سنت و سیره اولیاء الهی استفاده می شود استخراج و پیاده بشود./پ202/