۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۷۰۴۴۳۹
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

عقلانیت را براساس معانی خواجه و صدر برجسته کنیم

عقلانیت را براساس معانی خواجه و صدر برجسته کنیم
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا گفت: فلسفه سیاسی دقیقاً علم سیاسی است اما در نظام دانایی مدرن این معنا را ندارد، معنای عقلانیت را براساس معانی خواجه و صدر برجسته کنیم.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه دومین کنگره ملی حکمت سیاسی متعالیه که در پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی ایران قاعدتاً با یک عقبه فرهنگی و تاریخی عینیت پیدا کرد منتها زبان رسمی آکادمیک خود را کم تر توانسته پیدا کند.

وی با اشاره به علوم آکادمیک افزود: این علم بیشتر به دنبال تئوریزه کردن و بازخوانی مسائل در سطح مصطلح علمی جامعه است.

استاد حوزه و دانشگاه ضمن تاکید به ثمره حکمت سیاسی متعالیه اظهار کرد: حکمت سیاسی متعالیه با عقبه فلسفی که می تواند رویکرد فقهی را برای زندگی و زیست تامین کند، متافیزیک، الهیات و نبوت در آن زنده است و این عقبه ها را دست فقیه می دهد تا بتواند فقاهت خود را اعتبار ببخشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حکمت سیاسی متعالیه در این جهت تلاش می کند تا این گذشته را بازنمایی و به میدان بیاورد اما با یک عرصه ای که در حوزه علوم انسانی به لحاظ کمیت در ایران چنین توازنی دارد و در سطح جهانی هم یک نوع مرجعیت و رسمیتی علوم اجتماعی و سیاسی مدرن دارد.

وی با بیان اینکه بحث کردن اندیشه اجتماعی، سیاسی و تاریخی جهان اسلام اقتضائات بیشتری دارد، عنوان کرد: اگر 200 سال پیش حوزه فعالی را در تداوم گفت و گوی تاریخی خودمان داشتیم، مدل کار ما به خوبی جواب می داد همانطور که در بحث های فقهی اینگونه هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا با اشاره به رابطه فلسفه علم سیاسی با فلسفه سیاسی تصریح کرد:  از نیمه دوم قرن بیستم رابطه فلسفه علم سیاسی با فلسفه سیاسی عمیق تر شد و بلکه فلسفه اجتماعی برای علم اجتماعی هویت بخش شد.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: فلسفه سیاسی دقیقاً علم سیاسی است اما در نظام دانایی مدرن این معنا را ندارد، معنای عقلانیت آن معنایی که خواجه و صدر دارند، نیست، باید این معانی را برجسته کنیم.

وی با اشاره به مفاهیم فلسفه سیاسی بیان کرد: تا مفاهیم نشکند به تعبیر صدر المتألهین این جهان عوض نمی شود، این عالم را اصطلاحات علمی اش و فرهنگ عمومی اش ساخته است و تا اینها وجود دارد ما با این رویکرد به عالم می آییم و عالم نیز زنده است و مطابق این رویکرد به ما پاسخ می دهد.

ارسال نظرات