چه مواد غذایی شامل باکتری های پروبیوتیک است؟
به گزارش خبرگزار رسا به نقل از جام جم آنلاین، دفع عفونتها، تقویت سیستمایمنی، مقابله با چاقی و بهبود سلامت زنان ازجمله عملکردهای دیگر پروبیوتیکهاست.
در برخی موارد، پروبیوتیک درمانی برای درمان مؤثر بیماری کرون، عفونتهای دستگاه ادراری، سندرم روده تحریکپذیر، مشکلات مثانه، عفونتهای واژن، زخمها، مشکلات مربوط به کولون و اگزما در کودکان تجویز میشود.
انواع مختلفی از پروبیوتیکها در مواد غذایی تخمیرشده یافت میشوند. اگر برای دریافت دوز روزانه پروبیوتیکها، خود را به ماستهای ساده یا طعمدار محدود کردهاید و نمیتوانید به مواد غذایی دیگری که سرشار از پروبیوتیکها باشند فکر کنید، این شش خوراکی زیر را همواره در ذهن داشته باشید.
شکلات تلخ: علاوهبراینکه منبعی غنی از آنتیاکسیدانها و فیبر است، بهخودیخود یک پروبیوتیک عالی است. وقتی شکلات تلخ میخورید، باکتریهای خوب روده آن را میخورند. این باکتریها با تغذیه از این ماده غذایی مفید رشد کرده و درنهایت ترکیبات ضد التهابی تولید میکنند.
کامبوجا: این چای سرشار از پروبیوتیک است. کامبوجا که اغلب بهعنوان چای قارچ شناخته میشود یک چای سبز یا سیاه تخمیرشده و مملو از باکتریهای خوب است. این چای فواید زیادی برای سلامت دارد: عملکرد مناسب دستگاه گوارش و سیستم ایمنی را تضمین میکند، التهاب را کاهش میدهد و به کاهش وزن کمک میکند.
سرکه سیب: دارای کاربردهای متنوعی است و معمولاً در هر خانهای یافت میشود. بنابراین، این نوشیدنی غنی از پروبیوتیک بهراحتی در دسترس شما قرار دارد. اجزای سیب برای باکتریهای روده عالی هستند. بهتر است سرکه سیب را با آب رقیق کرده یا به غذا اضافه کنید.
خیارشور: حاوی سدیم و پتاسیم بالایی است و کالری کمی دارد. بنابراین میتوان آن را یک میانوعده سالم دانست. خیارشور برای سلامت روده بسیار عالی است، فقط مطمئن شوید خیارشور سرکهای را انتخاب میکنید نه آنهایی که فقط با سرکه آغشته شدهاند. محلول ساختهشده از نمک دریا و آب محیط مناسبی برای رشد باکتریهای خوب است.
کفیر: نوشیدنی حاصل از تخمیر شیر است که خواص مفید زیادی دارد و یک منبع بسیار غنیتر و پربیوتیکتر از ماست بهشمار میآید. این نوشیدنی حدود ۳۰ نوع باکتری و مخمر مفید دارد که آن را به یک منبع پروبیوتیک بسیار غنی و متنوع تبدیل میکنند. کفیر به علت ارزش تغذیهای بالا و خواص ضدباکتریایی قوی باعث افزایش سطح سلامت و تسریع در درمان بیماریها میشود.
میسو: خمیر سویا یا میسو که به عنوان یک محصول پروبیوتیک شناخته شده و اثرات مفید آن بر سلامت درحالحاضر توجه جهانی را به خود جلب کرده است، نوعی ماده غذایی است که از تخمیر غلات بهدستمیآید. میسو درواقع نوعی چاشنی ژاپنی است که در بیشتر غذاهای ژاپنی استفاده میشود.
این ماده غذایی سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامینها و پروبیوتیکهای مقابلهکننده با سرطان است. میسو هم بهصورت صنعتی و هم بهصورت خانگی قابل تهیه است.
یاسمین مشرف - سلامت / روزنامه جام جم
منبع: ba-bamail.com