سرکوب آزادی رسانهها با ربایش و ضربوشتم خبرنگار تسنیم در کرانه باختری
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرانه باختری اشغالی، فعالان رسانهای و سیاسی فلسطینی به اقدام نهادهای امنیتی تشکیلات خودگردان در ربودن و ضربوشتم «سامر خویره» خبرنگار تسنیم در کرانه باختری واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان، «سامر خویره» خبرنگار خبرگزاری تسنیم در نابلس در شمال کرانه باختری را از مقابل بیمارستان رَفیدة ربودند و بهشدت مورد ضربوشتم قرار دادند. خویره به بیمارستان رفته بود تا با دانشجویانی که بر اثر حمله نیروهای امنیتی مجروح شده بودند، مصاحبه بگیرد. این دانشجویان تحصن مسالمتآمیزی برای مطالبه زندگی دانشجویی مطمئن برگزار کرده بودند؛ اما مورد حمله نیروهای امنیتی قرار گرفتند.
«عماد ابوعواد» در این باره به خبرنگار تسنیم میگوید: این واقعه نشان میدهد آزادیهای عمومی در کرانه باختری در معرض تهدید است؛ نیرویی در (تشکیلات خودگردان) فلسطین وجود دارد که میخواهد همه بخشهای جامعه را در انحصار خود قرار دهد و نگرش خود را ـ بدون توجه به تکثر و تنوع موجود ـ در جامعه تحمیل کند، همچنین تعدی به خبرنگاری که حقیقت را بازگو میکند، دلیلی بر این است که آنها میخواهند چیزی را پنهان کنند.
اتحادیه صنفی خبرنگاران فلسطین، حمله و ربوده شدن خویره خبرنگار تسنیم را محکوم کرد و آن را تجاوز به حریم آزادی بیان و حرفه خبرنگاری دانست. مهاجمان، هنگام ضربوشتم خویره به وی گفتند که دلیل این امر بیان مواضع وی بوده است.
«فارس الصرفندی»، نماینده اتحادیه خبرنگاران فلسطین به خبرنگار تسنیم میگوید: ما در اتحادیه صنفی روزنامهنگاران، حمله به همکارمان سامر خویره، خبرنگار خبرگزاری تسنیم را محکوم میکنیم و معتقدیم هر کسی که بخواهد به هر خبرنگار فلسطینی تعدی کند درصدد پنهان کردن حقیقت است. آنچه اتفاق افتاد بیشک بخشی از تلاش برای سرکوب آزادی در فلسطین (کرانه باختری) است.
خبرنگاران فلسطینی در پی حادثه تعدی به خویره ابراز عقیده میکنند که باید حرفه خبرنگاری و اتحادیههای صنفی آن، از احزاب سیاسی و مناقشات آن فاصله بگیرند و بهصورت بیطرفانه و مستقل به نقل وقایع بپردازند. آنها بر تأمین امنیت و حفاظت روزنامهنگاران فلسطینی ـ بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی او ـ تأکید میکنند.
«امیر ابوعرام» فعال رسانهای فلسطینی هم میگوید: نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان از طریق این حمله خشونتآمیز قصد دارند کار خبرنگاران فلسطینی را محدود کنند و بازنشر حقیقت را به آنها اجازه ندهند. خبرنگاران فلسطینی، با وجود اینهمه آزار و اذیت که روزانه در معرض آن هستند، بر گفتن و نقل حقیقت و واقعیت موجود پافشاری میکنند، چرا که این وظیفه آنها بهعنوان خبرنگار فلسطینی است تا واقعیت را به جهان منتقل کنند.
حمله به خبرنگار خبرگزاری تسنیم در حالی صورت می گیرد که خبرنگاران فلسطینی در معرض وحشیانهترین تجاوزات اشغالگران صهیونیست قرار دارند که این امر در ترور «شیرین ابوعاقله» (خبرنگار شبکه الجزیره در کرانه باختری) و تیراندازی مستقیم به «غفران وَراسِنِه» آشکار و منجر به شهادت وی در ورودی اردوگاه عَروب در شمال شهر الخلیل شد.
«نهاد ابوالغوش»، از فعالان سیاسی فلسطین در این زمینه به خبرنگار تسنیم میگوید: ما فلسطینیان خواستار محاکمه جنایتکاران اسرائیلی هستیم که شیرین ابوعاقله و غفران وراسِنِه را به شهادت رساندند. باید حقوق و کرامت روزنامهنگاران فلسطینی را که وظیفه ملی و حرفهای خود را بهخوبی انجام میدهند و حق آنها را برای پوشش رخدادها، حفظ کنیم.
ماه آوریل گذشته بهطور خاص شاهد افزایش تجاوزات اشغالگران قدس به آزادیهای رسانه بوده است که مرکز آزادیهای «مدا»، از ثبت 47 مورد نقض آزادی رسانهها در این ماه در مقایسه با 19 مورد در ماه مارس گذشته خبر داده است، این در حالی است که نگرانی از تشدید تجاوزات سازمانهای وابسته به تشکیلات خودگردان در حال افزایش است.
درخواست حمایت از خبرنگاران فلسطینی دیگر محدود به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه آنها نیست، بلکه کار به جایی رسیده است که خبرنگاران فلسطینی همواره خواستار حمایت از خود در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و همچنین فشارها و حملات نیروهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین هستند.
انتهای پیام/+