۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۸۷۲۱

بحران برق در لبنان بیداد می‌کند و ارتباطات این کشور به حد صفر رسیده است

بحران برق در لبنان بیداد می‌کند و ارتباطات این کشور به حد صفر رسیده است
منابع رسمی لبنان با تاکید بر نیاز فوری این کشور به سوخت ایران اعلام کردند که نجیب میقاتی به دلیل ترس از فشار و تحریم آمریکا همچنان در تکمیل این پروژه تعلل می‌ورزد.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که اکثریت قریب به اتفاق لبنانی‌ها بر لزوم واردات سوخت ایران برای حل بحران برق لبنان در وضعیت وخیمی که مردم گرفتار آن هستند تاکید دارند، به نظر می‌رسد که «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان که مامور به تشکیل کابینه جدید نیز هست همچنان تحت فشارهای آمریکا از پاسخ به درخواست‌های مردم لبنان برای واردات سوخت از ایران سر باز می‌زند.

روزنامه الاخبار در این زمینه با انتشار گزارشی نوشت، درحالی که لبنانی‌ها در گرم‌ترین روزهای سال از طبیعی‌ترین حق خود برای دریافت خدمات برق محروم هستند، نجیب میقاتی همچنان چشم به سفارت آمریکا دوخته و در تکمیل روند واردات سوخت از ایران تعلل می‌ورزد و حقیقت را هم به مردم نمی‌گوید. بحران برق در لبنان بیداد می‌کند و ارتباطات این کشور به حد صفر رسیده است. با همه این وجود می‌بینیم تنها دغدغه نجیب میقاتی راضی کردن آمریکاست؛ آمریکایی که یک دفتر تحریم دارد و هر زمانی که بخواهد افرادی را به لیست تحریم خود اضافه یا از آن حذف می‌کند.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد که برای میقاتی مهم نیست که لبنان در تاریکی کامل فرو برود و او تا ابد منتظر اجازه واشنگتن خواهد ماند. این درحالی است که آمریکا به هیچ یک از وعده‌های خود برای واردات گاز و برق از مصر و اردن به لبنان عمل نکرده است و در چنین شرایطی دولت لبنان وظیفه دارد هیئتی را برای سفر به تهران تشکیل دهد تا برای دریافت سوخت از طرف ایرانی با مسئولان این کشور گفتگو کند.

منابع به روزنامه الاخبار گزارش دادند که نجیب میقاتی همچنان به دنبال بهانه‌تراشی است تا با جلوگیری از واردات سوخت ایران رضایت آمریکا را جلب کند. از زمانی که سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله ماه گذشته پیشنهاد واردات سوخت ایران را مطرح کرد؛ مشروط به اینکه دولت لبنان با این مسئله موافقت کند، نجیب میقاتی با استدلال‌های واهی از پذیرش آن خودداری می‌کند.

به گفته منابع مذکور نجیب میقاتی از عدم انطباق مشخصات سوخت ایرانی با نیاز نیروگاه‌های لبنان صحبت کرده و این درحالی است که ویژگی‌های سوخت ایران شباهت زیادی به مشخصات سوخت عراق دارد و لبنان ماه گذشته قرارداد خود را با بغداد برای واردات سوخت تمدید کرد. در این شرایط مسئولان لبنانی دو راهکار پیش روی نجیب میقاتی قرار داده‌اند. اول اینکه لبنان از یک شرکت متخصص در زمینه نیازهای این کشور به سوخت کمک بگیرد و لبنان تجارب قبلی نیز در این خصوص دارد. دوم اینکه دولت لبنان همان سازوکاری که در واردات سوخت از عراق فراهم کرده را برای واردات سوخت از ایران نیز در نظر بگیرد.

روزنامه الاخبار به نقل از منابع رسمی لبنان گزارش داد که مسئولان دو گزینه مذکور را با میقاتی در میان گذاشته‌ و از او خواسته‌اند تا با طرف ایرانی در ارتباط باشد یا اینکه هیئتی برای سفر به تهران تشکیل دهد. به ویژه اینکه «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان برای تشکیل چنین هیئتی اصرار زیادی دارد و بارها درباره تمایل خود برای سفر سریع به ایران صحبت کرده است. در همین راستا اخیرا مشاوری از وزارت انرژی لبنان به سفارت ایران رفته و با مسئولان این سفارتخانه درخصوص پرونده سوخت گفتگو کرده است.

منابع پیگیر پرونده صادرات سوخت ایران به لبنان در گفتگو با الاخبار اعلام کردند که دولت جمهوری اسلامی ایران بدون تایید رسمی دولت لبنان سوختی به این کشور ارسال نمی‌کند.

ولید فیاض چند روز قبل اعلام کرد، ، من نامه‌ای به سفارت ایران در بیروت فرستاده و مشخصات سوخت مورد نیاز لبنان را برای آنها توضیح دادم. ممکن است وزارتخانه انرژی لبنان با همین روش درمورد واردات سوخت ایران به طوری که مطابق با نیاز نیروگاه‌های برق ما باشد عمل کند اما ما منتظریم تا نجیب میقاتی تصمیم نهایی را در این زمینه اعلام نماید. من چمدانم را بسته‌ام و منتظر دستور نجیب میقاتی برای رفتن به تهران و موافقت با گرفتن سوخت ایران هستم. واردات سوخت از ایران به ما کمک می‌کند تا از این مرحله سخت عبور کنیم و ما مشخصات سوخت مورد نیاز خود را از طریق وزرات انرژی به طرف ایرانی ابلاغ کرده‌ایم.

شرکت برق لبنان نیز با انتقاد از عملکرد میقاتی در پرونده سوخت اعلام کرد، درصد بالایی از لبنانی‌ها در تاریکی مطلق زندگی می‌کنند و برخی از آنها حتی تا 5 روز برق ندارند، به ویژه روستاهای منطقه کسروان و جنوب کشور. در واقع لبنانی‌ها به جایی رسیده‌اند که آرزو می‌کنند شب‌ها یک ساعت برق داشته باشند و دیگری اعتمادی به دولت برای حل این بحران ندارند. میقاتی به دلیل ترس از واکنش آمریکا نمی‌تواند مستقیما سوخت ایران را قبول کند به همین دلیل به دنبال مانور دادن و بهانه تراشی است. 

منابع لبنانی گزارش دادند، درحالی که مقامات لبنان از اجرای وعده‌های آمریکا برای واردات انرژی از مصر و اردن ناامید شده‌اند انتظار می‌رود که اصرار ملت و مسئولان این کشور برای دریافت سوخت ایران بیشتر شده و جهت نجات از این شرایط بحرانی بار دیگر به ابتکار سید حسن نصرالله متوسل گردند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات