۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۲
کد خبر: ۷۲۱۷۹۷

زاخارووا: تلاش آمریکا برای "تقویت" کی‌یف منجر به نابودی اوکراین می‌شود

زاخارووا: تلاش آمریکا برای
مقامات نظامی روسیه از کشته و زخمی شدن روزانه بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نیروی مسلح اوکراین در جریان جنگ بین دو کشور خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ژنرال ارتش "سرگئی سوروویکین"، فرمانده گروه مشترک نیروهای مسلح روسیه در منطقه عملیاتی اوکراین اعلام کرد: «تلفات نیروهای مسلح اوکراین در جریان عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس به بین 600 تا 1000 کشته و زخمی رسیده است.»

این مقام نظامی در گفتگو با خبرگزاری تاس گفت: «ما استراتژی متفاوتی داریم که فرمانده‌کل نیروهای مسلح قبلاً در این مورد صحبت کرده است. ما برای سرعت بالای پیشروی تلاش نمی‌کنیم، از هر سرباز خود محافظت می‌کنیم و به‌طور هدفمند، هر نوع پیشروی دشمن را "سرکوب" می‌کنیم، این کار نه‌تنها تلفات ارتش را به حداقل می‌رساند، بلکه تعداد تلفات غیرنظامیان را نیز به‌میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.»

ژنرال سوروویکین، وضعیت در جبهه نبرد را به‌طور کلی متشنج توصیف کرد. به‌گفته وی، ارتش اوکراین همه نیروهای ذخیره موجود را به خط مقدم می‌کشد تا از خط دفاعی نیروهای مسلح روسیه عبور کنند، ولی اینها اساساً نیروهای دفاع سرزمینی هستند که دوره آموزشی کاملی را طی نکرده‌اند و تجربه اقدامات رزمی را ندارند، بنابراین، رهبری اوکراین عمداً این نیروها را محکوم به نابودی کرده است.

سرگئی سوروویکین با تأکید بر اینکه شهروندان روسیه و اوکراین ملتی واحد هستند، یادآور شد: «دشمن ما یک رژیم جنایتکار است که شهروندان اوکراینی را به‌زور به‌سمت مرگ هل داده است، ولی ما می‌خواهیم اوکراین کشوری مستقل و دوست روسیه باشد.»

فرمانده گروه مشترک نیروهای مسلح روسیه در منطقه عملیات نظامی در اوکراین یادآور شد که جدیدترین موشک‌های مافوق‌صوت استقرار هوایی "کنجال" در جریان عملیات ویژه کارآیی خود را به‌خوبی در اصابت دقیق به اهداف ثابت کرده است. به‌گفته وی، این تسلیحات از هیچ یک از سامانه‌های دفاع ضدموشکی (دفاع هوایی) ترسی ندارند.

سوروویکین افزود که موشک‌های کروز استراتژیک استقرار هوایی نیز دقت بسیار بالای خود را در طول عملیات ویژه نشان دادند. وی همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که هواپیمای نسل پنجم روسی "سوخو‌ـ‌57" با داشتن قابلیت حمل طیف وسیعی از سلاح‌ها، در طول جنگ وظایف چندجانبه ضربه زدن به اهداف هوایی و زمینی را با بهترین کیفیت به‌عهده دارند.

در ماه آگوست گزارش شد که ارتش روسیه در طول جنگ اوکراین، سه بار از موشک مافوق‌صوت "کنجال" استفاده کرده است و همان‌طور که سرگئی شویگو، وزیر دفاع یادآور شده بود این تسلیحات قابل شناسایی، رهگیری و نابودی نیستند. در طول تابستان نیز مشخص شد که روسیه بارها از جدیدترین جت‌های جنگنده نسل پنجم سوخو‌ـ‌57 در جنگ اوکراین استفاده کرده است و اقدامات آنها چه در پروازهای تکی و چه به‌صورت گروهی و در هماهنگی با یکدیگر بسیار مؤثر بوده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و سی و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

13:35- به صدا درآمدن آژیر خطر در کی‌یف

آژیر خطر هم اکنون در کی‌یف پایتخت اوکراین به صدا درآمده است.                                                                                                                   

رئیس دفتر زلنسکی هم گفت: نیروهای اوکراینی به شهر خرسون حمله نمی‌کنند، و طرح تخلیه این شهر تبلیغاتی است.

12:22- قصد اتحادیه اروپا برای تحریم ایران به بهانه ارسال پهپاد به روسیه

روزنامه "پولیتیکو"  امروز به نقل از منابع خبری خود نوشت که اتحادیه اروپا قصد دارد چند شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی را در ارتباط با ادعای ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین تحریم کند. طبق این اطلاعات، بروکسل از قبل فهرست تحریم‌های جدیدی علیه ایران را آماده کرده است.

گفته شده که امروز یا حداقل در جریان نشست سران اتحادیه اروپا در روزهای پنج‌شنبه و جمعه بر روی بسته جدیدی به توافق برسند. این ادعا در حالی از سوی کشورهای غربی مطرح شده که مقامات تهران و مسکو ارسال هر گونه تسیحات نظامی ایرانی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین را تکذیب کرده‌اند.

زاخارووا: تلاش آمریکا برای "تقویت" کی‌یف منجر به نابودی اوکراین می‌شود

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که تلاش‌های ایالات متحده برای "تقویت" کی‌یف منجر به نابودی اوکراین خواهد شد. به گفته وی، ایالات متحده در حال تامین سلاح اوکراین و نابودی کشوری است که سال ها تحت حمایت قرار داده است.

زاخارووا امروز، چهارشنبه، در گفتگو با رادیو اسپوتنیک گفت: «این یک تناقض حیاتی است: به نظر می رسد آنها می خواهند کی‌یف  را "تقویت و تحکیم" کنند، ولی این تلاش آنها به نتیجه معکوس خواهد رسید.»

وی یادآور شد: «اوکراین نیز شروع به درک مواضع ایالات متحده در رابطه با تشدید درگیری در این کشور کرده است. ایالات متحده هیچ تمایلی به صلح، رفاه و دموکراسی در خاک اوکراین ندارند. آنها از این کشور به عنوان یک سکوی اقدام، به عنوان یک زمین تمرین و به عنوان یک ابزار استفاده می‌کنند.»

زلنسکی سفیر جنجال برانگیز اوکراین در قزاقستان را برکنار کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، پترو وروبلوفسکی که پیش از این به دلیل اظهاراتش در مورد "کشتن هرچه بیشتر روس‌ها" جنجال سیاسی براه انداخته بود، را از سمت نماینده تام الاختیار دیپلماتیک این کشور در جمهوری قزاقستان برکنار کرد.

فرمان مربوطه که روز سه شنبه توسط رهبر اوکراین امضا شد، در وب سایت رسمی دفتر زلنسکی منتشر شده است. هنوز اینکه چه کسی جانشین وروبلوسکی به عنوان رئیس هیئت دیپلماتیک اوکراین در آستانه خواهد شد، مشخص نشده است.

در ماه آگوست سال جاری، وروبلوسکی در یک مصاحبه اینترنتی گفته بود که دولت اوکراین در تلاش است تا حد امکان روس‌های بیشتری را بکشد. بعد از این سخنان سفیر اوکراین به وزارت خارجه قزاقستان احضار و اعتراض رسمی در رابطه با اظهاراتش درباره مردم روسیه به وی ابلاغ شد. وزارت امور خارجه روسیه نیز سخنان این دیپلمات را شرم آور و غیرقابل بخشش ارزیابی کرده بود.

گروسی از آگاهی رئیس‌جمهوری روسیه درباره نیروگاه زاپروژیا شگفت‌زده شد

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد امروز، چهارشنبه در مصاحبه‌ای اعتراف کرد که از اطلاعات دقیق ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه درباره وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا و روند اوضاع پیرامون آن شگفت‌زده شده است.

گروسی گفت: «او (پوتین) در هر اقدامی که انجام می‌دهد بسیار مطمئن است. <...> من واقعاً از دانش دقیق او در خصوص نیروگاه هسته‌ای، ویژگی‌های فنی آن و درک آنچه برای اطمینان از ایمنی آن پیشنهاد کرده بودم، شگفت‌زده شدم.»

پیش از این، در اواسط اکتبر، رئیس آژانس در خصوص نتایج رایزنی‌های خود در مسکو و کی‌یف در خصوص لزوم تأمین امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا صحبت کرد. گروسی گفت که مذاکرات فشرده در حال انجام با مقامات اوکراینی و روسی امکان نزدیک شدن به تشکیل منطقه حفاظتی اطراف این نیروگاه را فراهم کرده است.

پیش از آن، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که در دیدار با دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، پیشرفت‌هایی در بحث مربوط به ایجاد منطقه امنیتی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا حاصل شده است. گروسی در این باره با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین نیز گفتگو کرده بود.

واکنش گروهی از کشورها در سازمان ملل به فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین

روسیه به‌همراه کشورهای بلاروس، ونزوئلا، زیمبابوه، چین، کوبا، نیکاراگوئه و سوریه خواستار استفاده از تمامی مکانیسم‌های موجود برای پاسخ‌گویی و واکنش مناسب در ارتباط با اطلاعات مربوط به فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی آمریکا در خاک اوکراین شدند.

بیانیه مشترک مربوطه به‌نمایندگی از کشورهای ذکرشده شب گذشته توسط کنستانتین وارونتسوف، معاون اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرائت شد.

این دیپلمات یادآور شد: «سؤالات مربوط به فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی ایالات متحده در زمینه عملکرد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در خاک اوکراین همچنان باقی است و پاسخ های جامعی در این باره دریافت نشده که بتواند در نهایت شک و تردیدها در خصوص ماهیت این فعالیتها را برطرف کند و در نتیجه مشکل عدم پایبندی به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی، بیولوژیکی و سمی را حل و فصل کنند.»

وی افزود: «ما از این بابت ابراز تاسف کرده و معتقدیم که کشورهای عضو سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی (BTWC) باید به تبادل نظرات کارشناسی و ارزیابی‌های فنی مضاعف ادامه دهند و نظرات و دیدگاه های خود را در مورد حل و فصل وضعیت کنونی را به نهمین کنفرانس بررسی این سازمان ارسال کنند. ما اصرار داریم که از همه امکانات این سازمان، از جمله مکانیزم ماده 6 کنوانسیون برای این منظور استفاده شود.»

ارسال نظرات