کتاب «شاه جعفر»، داستان امامزاده ای که مدافع حرم بود
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «شاه جعفر» امامزاده جعفر شهید از نوادگان امام موسی کاظم (ع) بوده که مزار شریف شان در خیابان امامزاده ابراهیم قم و کمی بالاتر از امامزاده ابراهیم واقع شده است. این امامزاده جلیل القدر از شهدای شهر قم بوده و در حمله مغول به قم به شهادت رسیدند.
رمان «شاه جعفر» ماجرای زندگی یونس، جوانی نمک فروش است که کارش، استخراج نمک از اطراف قم(دریاچه نمک) و فروش آن در قم است. او عاشق عطیه، یکی از دخترهای دهکده جمکران شده و به هر دری می زند نمی تواند رضایت پدر دختر را بگیرد. با دعوای طایفه آنها و طایفه عطیه، اوضاع برایش سخت تر می شود.
یونس قصد کمک گرفتن از شاه جعفر که از بزرگان قم است را دارد که خبر میرسد لشکر مغول، به فرماندهی امیرزاده جته نویان، در حال حمله به قم است. شهر بهم می ریزد و همه در تدارک دفاع می شوند. به رهبری امامزاده جعفر، قرار می شود، دروازده ها بسته شود و حصار شهر مستحکم شود و در داخل شهر به دفاع برخیزند. مقدمات کار فراهم می شود. مغول ها به پشت دروازه های قم می رسند، اما با مقاومت قمیها، در فتح شهر ناموفق هستند.
کتاب «شاه جعفر» از سوی واحد ادبیات پایداری انتشارات کتاب جمکران و به قلم «سعید محمدی» به چاپ رسید. این کتاب با مشارکت کنگره ملی شهدای استان قم تولید شده است.
در معرفی ناشر از کتاب آمده است:
ماجرای حمله مغول به قم از ناگفته های تاریخ است. ناگفته تر از آن، دفاع غیورانه مردم قم به رهبری شاهزاده سید جعفر است. رمان «شاه جعفر» را باید خواند تا آنچه بر مردم قم در این هجوم گذشته، برای همگان روشن شود.
برشی از کتاب:
سر کوچه شان که رسید، موسی، برادر عطیه را دید که به سرعت به سوی او می آید. سرش را با پارچه سفیدی بسته بود. رد خون از زیر پارچه مشخص بود. شنیده بود که زخمی شده. موسی که به او رسید با اضطراب و ترس، در حالی که صدایش می لرزید گفت: «مغول دروازه را با منجنیق به سنگ بسته! این دفعه با دفعات قبل فرق می کند. اوضاع خیلی خراب است. دروازه ترک خورده، انگار آتش زدن باغ، تعدادی از سربازانشان را سوزانده و حالا عصبانی اند. خدا به خیر بگذراند.»
کتاب «شاه جعفر» به قلم «سعید محمدی» نوشته شده که نگارش کتاب ماموریت در قصر را با حال و هوای تاریخی در پرونده ادبی خود دارد. این کتاب در ۱۸۸ صفحه و به قیمت ۷۰ هزارتومان توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و روانه بازار نشر شده اشت.