جاسوس های خبرنگارنما
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در این گزارش، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت.
روزنامههای یکشنبه ۸ آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که هشدار سرلشکر سلامی به آلسعود و رسانههای وابسته، تشییع پیکر شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ در شیراز و تحلیل اغتشاشات در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
روز جمعه دو نهاد اطلاعاتی کشور در یک بیانیه تفضیلی عوامل مؤثر بر اغتشاشات را مورد بررسی قرار دادهاند، در این اطلاعیه اشاره شده است که تعدادی خبرنگار نقش اساسی در بروز اغتشاشات داشته و چاقوی رسانههای ضد انقلاب را تیز کردهاند. این بیانیه به مذاق برخی رسانههای اصلاحطلب خوش نیامده است و آن را مانعی برای کار رسانهای خواندهاند، این ادعا در حالی از سوی اصلاحطلبان مطرح شده است که شمش الواعظین سردبیر بسیاری از روزنامههای زنجیرهای مدتی قبل گفته بود که روزنامههای اصلاحطلب هم کارمند به رسانههای ضد انقلاب صادر میکنند و هم خوراک به آنها میدهند!
روزنامه اعتماد اما بدون توجه به نفوذ ضد انقلاب در رسانههای اصلاحطلب نوشته است:
نیلوفرحامدی نه اولین گزارشگر حادثه مرگ مهسا امینی است و نه اساساً عکسی از جانب او منتشر شده است. تا آنجایی که ما در مورد خبرنگار بازداشتی (الهه محمدی) پرسیدیم به ما گفتند هیچ ارتباطی به مسائل روزنامهنگاری ندارد؛ این عباراتی است که مدیرانمسوول و صاحبان امتیاز روزنامههای شرق و هممیهن در واکنش به بیانیه اخیر نهادهای امنیتی و ایراد اتهام جاسوسی به خبرنگاران بازداشتی این رسانهها مطرح میکنند.
در ادامه گزارش اعتماد آمده است:
بیانیهای که روز گذشته توسط نهادهای امنیتی کشور منتشر شد و به سرعت برق و باد در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بازتاب پیدا کرد و ترند شد. در این میان بسیاری از فعالان سیاسی، نمایندگان مجلس، اساتید علم ارتباطات و رسانه نیز نسبت به ابعاد گوناگون این بیانیه واکنش نشان داده و خواستار روشن شدن ابعاد پنهان ماجرا شدند.
روزنامه شرق نیز که یکی از خبرنگاران آن در جریان پروژه نفوذ بازداشت شده است؛ با اشاره به بیانیه دو نهاد امنیتی کشور نوشته است:
بیانیه مشترک دو نهاد اصلی اطلاعاتی کشور درباره تحلیل رویدادهای اخیر، مضمونی نداشت جز اینکه باید روزنامهنگاری را جرم و ممنوع اعلام کرد؛ زیرا فعالیت عادی دو نفر از همکاران ما در انجام وظیفه حرفهای را مصداق اتهامی قرار دادهاند که به معنای پایان کار روزنامهنگاری است. دو فعالیت خبری مورد اشاره نهادهای اطلاعاتی، جزء ابتداییترین و بدیهیترین وظایف روزنامهنگاری محسوب میشود؛ این در حالی است که یکی از ریشههای مشکلات کشور، فقدان یا خطیربودن انجام همین فعالیتهای خبری است. آنچه را این بیانیه درد دانسته، درواقع درمان رسانههای داخلی است.
شرق در ادامه نوشته است:
به علت فقدان همین فعالیت است که مرجعیت رسانهای از داخل به خارج از کشور منتقل شده و امروز با چنین وضعی مواجهاید، بهطوریکه اگر تمام روز خود را صرف تکذیب اخباری کنید که غلط و دروغ میپندارید، بازهم وقت کم میآورید، چون رسانه نداریم. ازاینرو برخورد با فعالیت ابتدایی دو خانم روزنامهنگار حرفهای، ناشی از عصبانیتی است که نسبت به رسانههای برونمرزی وجود دارد و ضرورت دانستن این نکته که مقابله با آن رسانهها، اتفاقاً بهرسمیتشناختن و احترام و دفاع از حرفه روزنامهنگاری است.
روزنامه کیهان اما پاسخ قابل توجهی به روزنامههای اصلاحطلب داده و نوشته است:
قطعاً ماجرای خبرنگاران نیابتی دشمن به همین دو نفر ختم نمیشود و نهادهای امنیتی نیز تنها بخش کوچکی از این شبکه را افشا کردهاند و بقیه فعالین در شبکه نیابتی دشمن در تور اطلاعاتی قرار داشته و در وقت لازم، آنها نیز در نزد افکارعمومی افشا خواهند شد. واقعیت این است که متاسفانه برخی رسانههای مدعی اصلاحات که به رسانههای زنجیرهای نیز مشهور هستند، عملاً به پایگاه دشمن تبدیل شدهاند و برخی افراد برای دوره کارآموزی جهت پیوستن به رسانههای معاند در این رسانهها مشغول به فعالیت میشوند.
در ادامه این گزارش آمده است:
شبکه نیابتی دشمن در داخل، با گزارشهای میدانی و تأمین خوراک خبری برای رسانههای ضدانقلاب (که در تهیه اخبار و گزارش ممنوعیت و محدودیت دارند) نقش پادویی برای آنها را برعهده گرفتهاند و براساس برخی گزارشها، تقسیمکار، ارتباطات مالی و مناسبات اطلاعاتی عمیق و بعضاً آشکاری بین طیف تندرویی از مدعیان اصلاحات و رسانههای ضدانقلاب وجود دارد. بررسی ترکیب خبرنگاران و گزارشهای منتشرشده در رسانههای معاند و رصد آنها در شبکههای اجتماعی بهویژه ردوبدل پیامها و کامنتهای توئیتری فعالان ضدانقلاب و خبرنگاران روزنامههای زنجیرهای در ایران بهروشنی گویای این واقعیت است که برخی خبرنگاران خودفروخته طیف تندروی اصلاحات، دوره کارآموزی خود را در رسانههای زنجیرهای طی کرده و پس از مدتی جذب و مستخدم رسانههای ضدانقلاب میشوند.
داعش به وقت دوم خرداد
روزنامه وطن امروز با اشاره به دروغپردازیهای سریالی رسانهای اصلاحطلب نوشته است:
دروغسازی جریان ضدایرانی تنها به پروژه کشتهسازی ختم نمیشود. فیکنیوزهای این جریان آنقدر در کینهورزی نسبت به جمهوری اسلامی پیش رفتهاند که دیگر انسانیت و شرافت برایشان معنایی ندارد. در آخرین مورد از این کینهتوزیها برخی از چهرههای شاخص اصلاحطلب در تلاشی مذبوحانه سعی کردند گروه تروریستی داعش را در قبال جنایتی که در حرم مطهر شاهچراغ رقم خورد، تبرئه کنند. سعید شریعتی و حسن زیدآبادی از جمله اصلاحطلبانی بودند که با وقاحت تمام سعی در ایجاد تشکیک در تروریستی بودن جنایت شیراز کردند. در حالی که گروه تکفیری داعش حادثه تروریستی شاهچراغ را بر عهده گرفت، سعید شریعتی در اظهاراتی بیاساس با پیش کشیدن این موضوع که ماه ربیع ۲۹ روزه است، سعی کرد داعش را از جنایت رخ داده مبرا کرده و انگشت اتهام را به سوی حاکمیت دراز کند.
وطن امروز در ادامه نوشته است:
این ادعاهای وقیحانه در حالی است که روز گذشته حساب نزدیک به داعش در تلگرام تصویر عامل عملیات تروریستی حرم شاهچراغ موسوم به أبو عائشه العُمری را قبل از انجام این عملیات منتشر کرد. جریان ضدایرانی با خونشویی از دستان داعش سعی در تبرئه این گروه تکفیری داشته و حاکمیت را متهم به کشتار مردم خود میکند. از همین رو انتظاری که از دستگاه قضا میرود این است که به عنوان مدعیالعموم با این دروغپردازانی که در راستای تبرئه داعش و تروریستها فعالیت میکنند، برخورد کند.
دلتنگی عفت مرعشی برای آشوب سازی خانوادگی
فائزه هاشمی، از بازیگران اصلاحطلبان و چهره همیشه حاضر در آشوبها، در همان روزهای اول به جرم حضور در آشوبهای خیابانی و تحریک به اغتشاش، دستگیر شد. حالا چند هفته پس از این ماجرا عفت مرعشی که در فتنه ۸۸ از مردم خواسته بود در صورت رأی نیاوردن نامزد اختصاصی خانوادهاش به خیابان بریزند خواهان آزادی دخترش شده است.
روزنامه سازندگی در یادداشتی که به نیابت از عفت مرعشی منتشر کرده نوشته است:
به چه دلیل فائزه نباید بیش از یک ماه باخانواده خود ملاقات داشته باشد؟ هنوز حتی اجازه داشتن وکیل را به او ندادهاند. در بخشی دیگر از این نامه ادعا شده است که فائزه باید آزاد شود!
این درخواست در حالی از سوی همسر هاشمی مطرح شده است که فائزه هاشمی به وکیل دسترسی داشته و تماس تلفنی او با بیرون طبق ضوابط سازمان زندانها برقراراست. از سویی زمان آن فرا رسیده است که فائزه هاشمی به جرم هم دستی با رژیم مافیایی آمریکا در تحریم مردم ایران و نیز همراهی با اغشتشاشگران محاکمه شود.