۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۴
کد خبر: ۷۳۳۲۴۸
مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):

مسئولان، مراقب ورود غذای مسموم در آثار انحرافی به نمایشگاه کتاب تهران باشند

مسئولان، مراقب ورود غذای مسموم در آثار انحرافی به نمایشگاه کتاب تهران باشند
حجت‌الاسلام اکبری با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبر از شرکت انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این نمایشگاه داد.

حجت‌الاسلام  اکبری شاهرودی، مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، با اشاره به نزدیک شدن برگزاری سی‌ و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از حضور این ناشر تخصصی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و اظهار داشت: همان‌طور که می‌دانید نمایشگاه کتاب از سابقه بسیار طولانی در کشور ما برخوردار است؛ گرچه در نقاط مختلف جهان، مانند آلمان، لندن، مسکو، پکن، مصر، بیروت، هند و دیگر کشورها با اهداف خاصّی برگزار می‌شود؛ امّا در ایران اسلامی ما، اهداف و سیاست‌هایی مبتنی بر اندیشه‌ها و افکار اسلامی دارد.

وی در ادامه افزود: توصیه‌های قرآن و اهل بیت علیهم السلام به علم آموزی، نوشتن کتاب و خواندن آن، بن‌مایه چنین اقدامات عظیمی در نظام اسلامی است و همگان باید اهتمام در این امر داشته باشند و صد البته که ظرافت‌ها و لطایف دقیقی نیز باید در برگزاری چنین رویدادی مراعات شود تا آنچه مورد توصیه تعالیم و آموزه‌های دینی است محقق شود و نقض غرض نگردد؛ مبادا این همه هزینه و نیروی انسانی صرف شود؛ ولی آن چیزی که باید نتیجه گرفت حاصل نشود و صرفاً برگزاری صدها غرفه و دید و بازدید باشد و تمام! و هیچ اثر مثبتی در افزایش فکر و اندیشه سالم در جامعه نداشته باشد.

مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ابراز کرد: به نظر من نمایشگاه کتاب غذای جان و روح یک ساله جامعه است؛ باید مسئولان و همه مراقب باشیم غذای مسموم در قالب آثار انحرافی به این نمایشگاه راه پیدا نکند؛ البته بهترین راه حل برای این کار این است که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستشان را در دست علما و اندیشمندان دین و حوزه علمیه قم قرار دهند تا از راهنمایی های کارشناسان و متخصصان دین بهره مند شوند و اگر جایی انحرافی مشاهده شد بگویند.

حضور در سی وچهارمین نمایشگاه

حجت الاسلام اکبری بیان داشت: حضور این مرکز به علّت وسعت فعالیت‌ها و اقدامات پژوهشی و همچنین با توجه به اینکه آثار و تولیدات علمی آن بنیادین و مورد استفاده مراکز علمی و نیز ارگان‌های حکومتی است، همواره مورد درخواست اساتید حوزه، دانشگاه، محققان، پژوهشگران و نیز مسئولان بوده است تا بتوانند از آثار و پژوهش‌های جدید این مرکز مطلع و آگاه شوند.

وی در ادامه افزود: الحمدلله امسال دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در سی‌امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در ماه مبارک رمضان برگزار شد، بسیار خوب درخشید و سعی داریم با عنایات خداوند و لطف اهل بیت علیهم السلام در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم حضور پررنگ‌تر و جدیدتری داشته باشیم و در کنار ارایه آثار پژوهشی، حتماً نشست‌های مختلف علمی و رونمایی از آثار جدید و برنامه‌های متنوع دیگری را برگزار کنیم.

 عناوین قابل ارایه در نمایشگاه

مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: آثار مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در زمینه‌های مختلف پژوهش‌های فقهی، آثار تفسیری، کلامی اعتقادی است؛ اما غالب آنها در زمینه پژوهش‌های فقهی به صورت تخصصی و مرتبط به مسایل مستحدثه و جدید است و حدود 385 عنوان کتاب که قریب به 500 جلد می‌رسد در این نمایشگاه عرضه خواهیم کرد که مشتمل بر آثار مرجع عالیقدر آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره)، آثار و تألیفات آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی و همچنین تألیفات و آثار اندیشمندان و محققان مرکز می باشد.

 پیشنهادهایی برای بهترشدن نمایشگاه بین المللی کتاب

وی در ادامه ابراز کرد: حقیر به مسئولان و دست اندرکاران نمایشگاه بین المللی کتاب که در نمایشگاه بین المللی قرآن هم حضور داشتند عرض کردم در چند جنبه باید فعالیت‌ها پررنگ تر شود تا اثرگذاری آن بیشتر گردد و به هدفی که از برگزاری نمایشگاه داریم نایل شویم. باید رویداد بزرگ نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نقش مهم خود در گفتمان‌سازی فرهنگ اسلامی را درک و به خوبی اجرا کند، و نمایشی و تشریفاتی نباشد.

حجت الاسلام اکبری بیان داشت: اوّلین پیشنهاد اینکه سعی کنیم سالن‌ها و غرفه‌ها به طور تخصصی‌تر چیدمان شود تا مراجعه‌کننده، بتواند ارتباط خوبی با آنچه مطلوب ومورد نیاز اوست برقرار کند و اوقات محدودش با دورزدن بی فایده، تلف نشود و ثانیاً با توجه به گستره ارتباطات امروز جمهوری اسلامی با کشورهای مختلف دنیا، بخش بین الملل باید ظهور بیشتری داشته باشد و به صرف چند کتاب و پوسترگذاشتن از کشوری اکتفا نشود.

وی در ادامه افزود: باید از سفرای کشورهای خارجی، اساتید و دانشجویان و طلاب خارجی دعوت شود در این نمایشگاه حضور یابند تا هم بتوانند آثار و پژوهش‌های کشورهای خودشان را به نمایش بگذارند و هم از آثار و تولیدات علمی ناشران کشور ما بهره‌مند شوند و یکی دیگر از مطالبی که به نظر بسیار ضروری می رسد، بحث برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه کتاب است. باید کتاب‌هایی که مخاطبان زیادی دارند معرفی شوند و احیاناً به نقد و بررسی آن پرداخته شود تا موجب رشد و تولید علم و دانش گردد.

مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در پایان با اشاره به لزوم و ضرورت تجلیل از آثار و تولیداتی که نظریات و آراء خود را به مدل حکمرانی مطلوب رسانده‌اند اظهار داشت: اگر این آثار انتخاب و تقدیر شوند، یقیناً از سوی ارگان ها و نهادهای حکومتی مورد استقبال قرار می گیرند و درنتیجه در تنظیم اسناد بالادستی و قوانین و مقررات برای پیشرفت نظام اسلامی در ابعاد مختلف، اثرگذارخواهند بود.

 

ارسال نظرات