باور به شعار «ما میتوانیم» تحقق اهداف بزرگ را به همراه خواهد داشت
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و همچنین معاونین و نماینده ولی فقیه در سازمان منابع طبیعی که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، ارائه گزارش اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، از طرح کاشت درخت در فاصله قم تا تهران یاد کرد و گفت: متاسفانه علیرغم زحمات بسیاری که در این عرصه کشیده شد، اما نتایج مطلوب حاصل نشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از عواملی که این اقدام به نتیجه نرسید، عدم انجام فعالیتهای علمی است، مطرح کرد: اگر بررسیهای علمی صورت میگرفت شاید بجای کاشت درختان در طول مسیر بهتر بود به حالت جنگلی در نقاط متعدد و متمرکز این طرح اجرایی میشد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با تأکید بر اینکه هرکاری نیازمند پشتوانه مطالعاتی است، عنوان کرد: حوزه علمیه با توجه به شبکههایی که دارد، میتواند در کنار طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مشارکت داشته باشد.
وی با بیان اینکه اعتقاد و باور به شعار «ما میتوانیم» تحقق اهداف بزرگ را به همراه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: در زمانی میگفتند جمهوری اسلامی در تولید موشک و تبدیل شدن به قدرت منطقه ناتوان است، اما رهبران انقلاب اسلامی با اعتقاد به ما میتوانیم، به این هدف رسیدند.
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، پیوست ایرانی، اسلامی، شرعی، انقلابی و اجتماعی دارد
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه از جانب حوزه برای این فعالیت جهادی تقدیر میکنیم، تصریح کرد: حوزویان باید در آستانه ماه محرم به افزایش همراهی مردم در حفاظت از محیط زیست و ایجاد جنگل تاکید داشته باشند.
وی ادامه داد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت چندین پیوست ایرانی، اسلامی، شرعی، انقلابی، اجتماعی و ... دارد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه باید مردم در این حرکت دخیل شوند، یادآور شد: باید مردم در این پروژه حس مشارکت داشته باشند و کار به آنها سپرده شود.
وی افزود: همچنین فرهنگسازی در حوزه، آموزش و پرورش و دانشگاه میتواند به گفتمانسازی و رونق بخشیدن به پروژه منجر شود.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه مجلس و دولت نیز باید در برنامههای سالانه به این موضوع توجه کنند، بیان کرد: نهاد دین نیز با عنوان هیأت و مسجد باید در این طرح مشارکت داشته باشد.
وی با بیان اینکه حوزویان میتوانند بخشی از این مسئولیت را در مدارس و محیطهای آموزشی خود بپذیرند، ابراز کرد: همچنین جریان تبلیغی که در حوزه وجود دارد، میتواند در عرصه فرهنگسازی اتفاقات خوبی را رقم بزند.
به گفته آیت الله اعرافی ۱۰ شبکه تبلیغی در اختیار حوزه علمیه قرار دارد که می تواند محتوا های تولیدی را جهت گفتمان سازی و مردمی کردن منابع طبیعی در جامعه ترویج نماید.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه عرصه تولید محتوا هم میتواند با مشارکت حوزه انجام شود، اظهار داشت: همچنین بخشهای دیگری از جمله امور طلاب و دانش آموختگان نیز میتوانند در این مسیر مؤثر باشند.
وی در ادامه سخنان خود از حضور ۲۰ هزار نفر در طرح امین و ۸ هزار نفر در طرح هجرت در روستاها خبر داد و همچنین یاد آوری شد: حدود ۱۰۰۰ هکتار از عرصه های آماده کاشت درخت در قم وجود دارد که باید درختکاری شود.
سید قوام صفوی