متأسفانه نهادهای متولی «تبلیغ» برنامه مسنجمی برای این امر ندارند
حجت الاسلام سید جواد حسینی مشهدی در گفت و گو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، نگرانی های رهبر معظم انقلاب در زمینه تبلیغ را نگرانی هایی برگفته از واقعیت دانست و در انتقاد از عملکرد نهادهای متولی تبلیغ گفت: متأسفانه نهادهای متولی تبلیغ نظیر دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات و حتی دیگر ارگان هایی که در این زمینه مسئولیت دارند، برنامه منسجم و جدی برای تبلیغ ندارند؛ برای مثال بنده برای حضور در مدارس و تبلیغ دانش آموزی با مشکل عدم هماهنگی مسئولان رو به رو بوده ام و متولی که سازمان تبلیغات باشد بستر حضور مبلغ را به خوبی ایجاد نکرد.
وی در قالب مثالی دیگر از مسئولان متولی تبلیغ انتقاد کرد و گفت: بنده برای تبلیغ ایام فاطمیه به شهری رفته بودم، یک روز به قبل از شهادت حضرت زهرا(س) یک پرچم در سطح شهر نصب نکرده بودند، تبلیغ فقط منبر و سخنرانی نیست و فضا سازی هم بخشی از تبلیغ است.
استاد سطح عالی حوزه با اشاره به تغییر شرایط زمانه و نیاز به استفاده از ابزارهای بهروز بیان داشت: تبلیغ فقط منبر نیست و باید از ابزار های روز نظیر شبکه های اجتماعی استفاده مناسب را داشته باشیم؛ این نرم افزار های اجتماعی باعث حفظ ارتباط با مخاطبان و سهولت ارتباط گیری می شود.
حجت الاسلام حسینی مشهدی مهم ترین عامل ارتقای تبلیغ را برنامه ریزی و دور اندیشی دانست و گفت: گاهی پیش آمده که مسئول تبلیغ یکی از شهر ها، دهم ماه رمضان با من تماس گرفته و بیان داشت که به 15 مبلغ نیاز داریم؛ خوب این مسئول محترم قبل از ماه مبارک باید ظرفیت سنجی و برنامه ریزی انجام می داد تا با مشکل مواجه نشود.
عضو انجمن تبلیغ حوزه علمیه از تجربه خوب تبلیغی خود در مورد برنامه ریزی خوب یکی از مسئولان خبر داد و اظهار داشت: امام جمعه شهر ابرکوه آقای حسینی، دو یا سه ماه مانده به ایام تبلیغ منطقه خود را وارسی می کرد و تعداد مبلغ مورد نیاز را احصا می کرد و سپس با مبلغان تماس و قول حضور در منطقه را می گرفت؛ در زمان حضور مبلغان هم به منطقه شان سر می زد و اگر کمبودی وجود داشت برطرف می کرد.
وی یکی دیگر از مشکلات مبلغان را عدم وجود امکانات اولیه حضور در منطقه، نظیر محل اسکان مبلغ عنوان کرد و گفت: اگر مسئولان اولیات حضور مبلغ را فراهم کنند، مبلغان خالصانه حضور پیدا خواهند کرد؛ متأسفانه ما حسینیه های زیادی داریم که خالی از روحانی است و باید همه ظرفیت های مغفول مورد توجه قرار بگیرد.
حجت الاسلام حسینی مشهدی در پایان از مبلغان خواست با مطالعه مناسب سطح علمی منابر را بالاتر ببرند و با خلوص نیت علاوه بر زمانی که برای منبر قرار می دهند برای تبلغی چهره به چهره و پاسخگویی به شبهات شخصی مردم هم وقت بگذارند، چراکه بسیاری از مشکلات با منبر حل نخواهد شد و نیاز به تبلغ چهره به چهره وجود دارد.