۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
کد خبر: ۷۳۹۸۱۵

چرا صدای آمریکا از اظهارات محسن هاشمی درباره انتخابات استقبال کرد؟

چرا صدای آمریکا از اظهارات محسن هاشمی درباره انتخابات استقبال کرد؟
انتخابات در جمهوری اسلامی ایران همواره به صورت آزاد برگزار شده است. اما مشکل اینجاست که برخی، ظرفیت شکست یا پیروزی در انتخابات را ندارند.

 استقبال «صدای آمریکا» از دیدگاه انتخاباتی محسن هاشمی

صدای آمریکا در مطلبی باعنوان «محسن هاشمی: انتخابات در جمهوری اسلامی زینتی شده است» نوشت:«محسن هاشمی رئیس پیشین شورای شهر تهران می‌گوید: «در دو انتخابات قبلی مردم فقط زینت بودند و به‌ همین دلیل شاهد کاهش شدید رقابت و مشارکت حتی نسبت به دوره‌های قبل بودیم.» فرزند علی اکبر هاشمی رفسنجانی همچنین گفت: «امروز بخش بزرگی از مردم پای صندوق نمی‌آیند، چون از تاثیرگذاری نهادهایی مانند مجلس و دولت در اداره کشور به دلیل ساختارهای فعلی ناامیدند.» او انتخابات آزاد را مسیر واقعی حل مشکلات نظام دانست و افزود: «وقتی آیت الله جنتی با حدود صد سال سن، باز به‌عنوان دبیر شورای نگهبان انتخابات می‌شود؛ این یعنی عدم علامت تغییر در سیاست‌های نظام.»
 


همزمان، روزنامه سازندگی- ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران- در مطلبی با عنوان «انتخابات آزاد» از اظهارات اخیر محسن هاشمی استقبال کرده است.

واقعیت این است که جریان غربگرا در مسئله انتخابات و صندوق رأی، کارنامه قابل قبولی ارائه نداده است. به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، با وجود اینکه مشارکت در انتخابات، حدود ۸۵ درصد بود، جریان غربگرا صرفا به این دلیل که نتوانسته بود در انتخابات پیروز شود، زیر میز مردم سالاری زد و رأی مردم ایران را لگدمال کرد.
 


همین طیف در سال ۹۲، با وجود پیروزی در انتخابات، باز هم به رأی مردم دهن کجی کرده و با ادعای «اختیارات محدود»، از انجام وظایف خود و رسیدگی به مطالبات مردم شانه خالی کرد.

جریان غربگرا ابتدا باید تعهد خود به انتخابات و صندوق رأی را ثابت کرده و سپس درباره این مسئله، در موضع طلبکار بنشیند.

آقای محسن هاشمی در حالی درباره لزوم انتخابات آزاد سخن می گوید که گویی تاکنون هیچگاه انتخابات آزاد برگزار نشده است. اگر اینطور باشد، حضور پدر ایشان در ۲ دوره متوالی و تشکیل دولت های پنجم و ششم- حدفاصل سالهای ۶۸ تا ۷۶- نادرست و نابجا بوده است، همینطور حضور مرحوم هاشمی در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و همچنین حضور آقای محسن هاشمی در شورای شهر پنجم و...

انتخابات در جمهوری اسلامی ایران همواره به صورت آزاد برگزار شده است. اما مشکل اینجاست که برخی، ظرفیت شکست و یا پیروزی در انتخابات را ندارند.

ناراحتی اینترنشنال و روزنامه غربگرا از آزادسازی اموال ایران

شبکه تروریستی اینترنشنال در مطلبی با استقبال از موضعگیری یک روزنامه داخلی نوشت:«روزنامه هم‌میهن: آزادسازی مشروط منابع ایران در ازای آزادی زندانیان ، نتیجه‌ای جز اتلاف وقت ندارد.»

اینکه رسانه بدنامی همچون اینترنشنال از آزادسازی اموال ایران عصبی و آشفته شود، کاملا طبیعی است و اصلا عجیب و غیرمنتظره نیست. اما سوال اینجاست که چرا یک روزنامه داخلی که از بودجه بیت المال ارتزاق می کند، از خبر آزادسازی اموال بلوکه شده ایران ناراحت شده است؟!
 


جالب اینجاست که همین طیف بارها جریان انقلابی را به کاسبی از تحریم متهم کرده و مدعی بودند که برخی از تحریم ها خوشحال هستند. آیا این رفتار رسانه جریان غربگرا در مقابل آزادی بخشی از اموال بلوکه شده ایران، نشان دهنده کاسبی از تحریم نیست؟!

واقعیت این است که ایران بدون برجام و بدون FATF توانسته بخشی از اموال خود را که به ناحق توسط دولت تروریست آمریکا بلوکه شده بود، پس بگیرد. اما این خبر برای جریانی که از برجام بُت ساخته بودند و آن را تنها عامل موفقیت در سیاست خارجی جا زده بودند، اصلا خبر خوبی نیست.
 


تجربه سیاست خارجی دولت رئیسی بیش از پیش ثابت کرد که «رهایی از حصار برجام و FATF» تا چه اندازه می تواند مثمرثمر بوده و منافع ملی را تأمین و دشمن را به عقب نشینی وادار کند.

متاسفانه رویکرد دیپلماسی انفعالی در دولت قبل، خسارت های هنگفتی به کشور تحمیل کرد. در دولت قبل به رغم امضای برجام، نه تنها تحریم ها به تاریخ نپیوست بلکه تقریبا ۲ برابر شد.

احسان قنبری نسب
منبع: فارس
ارسال نظرات