کمتر از ۵ درصد موکبهای نجف به کربلا ایرانی است
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، با افزایش تعداد زائران ایرانی در پیادهروی اربعین، مسؤولان ستاد مرکزی را راهاندازی کردند تا هماهنگیهایی برای تشرف میلیونی زائران صورت گیرد.
یکی از کمیتههای ستاد مرکزی اربعین، کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه است که این کمیته مهمترین نیازهای زائران در ایام اربعین، یعنی اسکان و تغذیه را ساماندهی میکند. همچنین با توجه به حضور ستاد بازسازی و توسعه عتبات در عراق و انجام طرحهای مختلف در اعتاب مقدسه و از طرفی آشنایی با فرهنگ و قوانین عراق، مسؤولیت کمیته اسکان و تغذیه به آنها واگذار شده است.
موکبهای ایرانی پشتیبان موکبهای عراق هستند
امسال بر اساس برنامهریزی در ستاد اربعین، سه هزار موکب به زائران خدمات ارائه میدهند که ۲ هزار موکب در خاک عراق مستقر هستند. مجید نامجو، دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه موکبهای ایرانی پشتیبان موکبهای عراقی هستند، میگوید: میزبان اصلی اربعین عراقیها هستند و تعداد موکبهای ایرانی شاید کمتر از پنج درصد موکبهای موجود در مسیر پیادهروی اربعین باشد.
با توجه به آغاز عملیات اربعین از اول ماه صفر، هماکنون برخی از موکبهای ایرانی در مرزها و شهرهای زیارتی عراق فعالیت خود را آغاز کردهاند. نامجو با اشاره به اینکه موکبهای عراقی از ۱۰ تا ۲۰ صفر فعال هستند، میافزاید: با توجه به حضور ایرانیان در عراق، برخی موکبهای ما تا ۲۳ محرم فعال هستند تا به زائرانی که در این کشور حضور دارند، خدمات ارائه دهند.
زیارت اربعین را کوتاه کنید
البته ستاد مرکزی اربعین از زائران میخواهد که سفر خود را طوری مدیریت کنند که پنج تا هفت روز بیشتر در عراق نمانند. در فرهنگ عراق زائران اربعین پس از پیادهروی طولانی، وقتی به کربلا رسیده و گنبد و بارگاه امام حسین و حضرت عباس علیهماالسلام را میبینند، سلام داده و به شهر خود بازمیگردند.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برخی مواقع عراقیها هم توصیه میکند که ماندن بیشتر زائران اربعین مشکلاتی را برای ما ایجاد میکند، از زائران خواست مطابق با فرهنگ عراق زیارت اربعین را انجام دهند.
ارسال وسایل موکبهای اربعین از ۱۶ مرداد آغاز شده و تا ۱۰ شهریور از مرزهای مهران، شلمچه، خسروی، چذابه، باشماق و تمرچین ادامه دارد.