خطای محاسباتی آمریکا درباره ایران و برخی کشورهای منطقه
به گزارش گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود در دانشگاه افسری امام علی(ع) در واکنش به ادعاهای سران رژیم صهیونیستی در مورد دخالت ایران در عملیات طوفان الاقصی با تاکید بر «محاسبه غلط دشمنان» فرمودند: پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را میبوسیم و به آنها افتخار میکنیم اما این یاوهگوییها (دست داشتن غیرفلسطینیها از جمله ایران در حوادث اخیر) اشتباه و این محاسبه غلط است و کسانی که میگویند ضربه اخیر فلسطینیها ناشی از غیرفلسطینیها است، ملت بزرگ فلسطین را نشناختهاند و دستکم گرفتهاند.
البته این اولین باری نبود که رهبر انقلاب به محاسبه غلط دشمنان در قبال ایران اشاره می کنند؛ ایشان در سالهای پیش نیز به محاسبه غلط دشمن اشاره کرده اند که تعدادی از آنها در ادامه ذکر میشود.
مسائل ما را درک نمی کنند و ملّت ما را نمیشناسند
حضرت آیت الله خامنهای در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در ۱۳۹۹/۱۱/۱۹ با اشاره به خطای محاسباتی دشمن در سال 1388 گفته بودند: خطای محاسباتی (دشمن) هنوز ادامه دارد، یعنی تا امروز هم آمریکاییها در زمینه مسائل ایران دچار خطای محاسباتیاند و واقعاً دستگاه محاسباتیِ سیاسیشان کار نمیکند؛ نمیفهمند، مسائل ما را درک نمی کنند و ملّت ما را نمیشناسند؛ ملّت ایران را هنوز نمیشناسند و لذا پیدرپی خطا میکنند. آمریکاییها در قضیّهی فتنهی ۸۸ خطا کردند، رئیسجمهور دموکراتِ آن روزِ آمریکا رسماً پشت سر فتنهی ۸۸ ایستاد و از آن دفاع کرد، به خیال اینکه همه چیز را تمام خواهد کرد که خب خطای محاسباتی بود.
در قضیّه تحریم هم همین جور است؛ با این تحریمهای شدید و به اصطلاح بیسابقه و همهجانبه که خودشان میگفتند در تاریخ چنین تحریمی وجود ندارد و راست هم میگفتند، خیال میکردند ایران را از پا درمیآورند؛ خب محاسبات غلط بود دیگر؛ خطای محاسباتی بود و امید بیهودهای داشتند.
ظرف شش ماه خواهند توانست اقتصاد ایران را از بین ببرند
سال 1400 رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به خطای محاسباتی دشمن در زمینه اقتصادی تاکید کردند و فرمودند: «فروپاشی اقتصاد یک مقدّمه بود برای اینکه با نابود کردن اقتصاد ایران، مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند و مقاصد سیاسی خباثتآمیز خودشان را از این طریق عملی کنند؛ هدف دشمن این بود. محاسبهشان غلط بود؛ البتّه به من این جور گفتند -من خودم تحقیق نکردم- که آمریکاییها برای این فروپاشی، زمان هم معیّن کرده بودند؛ شش ماه؛ فکر میکردند در ظرف شش ماه خواهند توانست اقتصاد ایران را از بین ببرند -من البتّه این را دنبال نکردم و نمیدانم، امّا این جور گفتند»
در سال 1398 نیز رهبر انقلاب بار دیگر در دیدار مسئولان نظام با اشاره به تحریم های اقتصادی بر محاسبات غلط آمریکایی ها تاکیده کرده و گفته بودند: «... دشمن همهی تلاش خودش را به خرج داده و کار خودش را کرده؛ او از خباثت و بدجنسی خودش کم نگذاشته؛ هدفشان هم این است که مسئولین را به تسلیم وادار کنند و محاسباتشان را جوری تغییر بدهند که منتهی بشود به اینکه تسلیم بشوند، یعنی بیایند در مقابل آمریکا تسلیم بشوند؛ و مردم را هم در مقابل نظام قرار بدهند؛ هدف دشمن این است. این محاسبه، محاسبهی غلطی است؛ یعنی محاسبات آمریکا، محاسبات غلطی است ... .»
در کلّ مسائل منطقه آمریکاییها دچار اشتباهند
حضرت آیت الله خامنهای سال 1400 در سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران به اشتباهات آمریکا در منطقه غرب آسیا اشاره کردند و فرمودند: « در کلّ مسائل منطقه متأسّفانه آمریکاییها دچار اشتباهند .... این حمایت ظالمانهای که از رژیم صهیونیستی میکنند، اشتباه است .... سیاستهایشان درباره فلسطین سیاستهای غلط و اشتباهی است؛ مسئله فلسطین در دنیای اسلام هرگز فراموش نخواهد شد؛ اینها دل خوش کردهاند به اینکه چهارتا دولت حقیر با رژیم صهیونیستی ارتباطات برقرار کنند و عادّیسازی کنند روابط را. این دو تا سه تا دولتهای آنچنانی که تاثیری ندارند. امّت اسلامی مسئلهی فلسطین را فراموش نخواهد کرد؛ از مسئلهی فلسطین صرف نظر نخواهد کرد؛ آمریکاییها این را بدانند.»
سوریه را با برخی کشورهای عربی اشتباه گرفتند
سال 1397 در دیدار رئیس جمهور سوریه با رهبر انقلاب، ایشان به خطای محاسباتی دشمنان در قضیه سوریه اشاره و خاطرنشان کردند: اشتباه دشمنان این بود که سوریه را با برخی کشورهای عربی اشتباه گرفتند، در حالیکه در آن کشورها حرکت مردم در جهت مقاومت و در واقع، قیام علیه آمریکا و دستنشاندگان آن بود.
بعد از بیست سال افغانستان را تقدیم طالبان کردند آمدند بیرون!
سال گذشته رهبر انقلاب در آستانه روز 13 آبان (۱۴۰۱/۰۸/۱۱) در دیدار دانشآموزان با ایشان، در مورد محاسبات غلط آمریکایی ها در قبال افغانستان فرموده بودند: «بیست سال قبل مثلاً به افغانستان حمله کردند ــ آن وقت طالبان سر کار بودند ــ برای اینکه طالبان را ریشهکن کنند حمله کردند، خرج کردند، جنایت کردند، کشته دادند، چقدر کشتند، و امثال اینها، بیست سال در افغانستان ماندند، بعد از ۲۰ سال افغانستان را تقدیم طالبان کردند آمدند بیرون! معنای این چیست؟ معنای این، خطای محاسباتی است دیگر. پیدا است دستگاه محاسباتی آمریکا دستگاه منظّم، مرتّب و دقیقی نیست دیگر. بد میفهمند مسائل را. بد میفهمند، و بر اساس آن هم بد عمل میکنند.»
5 اشتباه محاسباتی دشمن در فتنه سال 1401
حضرت آیت الله خامنه ای سال گذشته طی دیداری که در آستانه سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) با مداحان اهلبیت علیهمالسلام داشتند نیز بار دیگر به اشتباه محاسباتی دشمن اشاره کردند، ایشان در این دیدار فرمودند: «خیال میکرد ملّت ایران به خاطر مشکلات اقتصادی ــ که وجود دارد ــ با نقشهی براندازی و تجزیهطلبی دشمن همراهی خواهد کرد؛ این یک محاسبه است که غلط بود.
خیال میکرد با فحش و بددهنی و اهانتهای گوناگون میتواند مسئولین کشور را از میدان خارج کند، منفعل کند. وقتی یک خرده بدگویی شد، هتّاکی شد، بعضیها منفعل میشوند دیگر. محاسبهی غلطی بود.
خیال کردند با وسوسهها و هیاهوها میتوانند مسئولان سطح بالای کشور را دچار اختلاف نظر کنند؛ یکی بگوید این کار را بکنیم، یکی بگوید نکنیم، بینشان اختلاف بیفتد؛ این مشکلی که الان در خود آمریکا هست، در رژیم صهیونیستی هست، در بعضی از کشورهای دیگر هست که این اختلافات نمیگذارد کارهای بزرگ را انجام بدهند؛ خیال میکردند میتوانند این اختلاف را ایجاد کنند. محاسبه کرده بودند، [امّا] محاسبه غلطی بود.
خیال میکردند میتوانند با دلارهای نفتی فلان کشور مزدور آمریکا ارادهی جمهوری اسلامی را تحت تأثیر قرار بدهند. اشتباه کردند؛ ارادهی قوی جمهوری اسلامی از همهی این عواملِ قدرتِ آنها قویتر بود، عزمشان راسختر بود؛ محاسبهی آنها محاسبهی غلطی بود.
خیال می کردند با اینکه چند عنصر خودفروخته را تشویق کنند که بروند پناهنده بشوند به این کشور یا به آن کشور و علیه کشور خودشان لجنپراکنی کنند، این موجب میشود جوانهای ما ناامید بشوند؛ اشتباه کردند؛ رفتند پناهنده شدند، لجنپراکنی هم کردند، کسی به آنها اعتنائی نکرد. این محاسباتِ دشمن بود، محاسباتِ غلطی بود.
چهل سال است که دشمن، با انواع طرق، علیه نظام جمهوری اسلامی تلاش میکند و چون محاسباتش غلط بوده و غلط است، تا حالا شکست خورده، در این قضیّه هم شکست خورد، در آینده هم هر وقت اقدام کند شکست خواهد خورد.»