۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۷۴۴۴۵۲

آخرین ساعات عمر مرحوم آیت‌الله صافی گلپایگانی چگونه گذشت؟

آخرین ساعات عمر مرحوم آیت‌الله صافی گلپایگانی چگونه گذشت؟
حجت الاسلام صافی گلپایگانی گفت: مرحوم والد ما حتی در ساعات آخر عمر خود که قریب به 100 سال عمر داشتند هم مشغول مطالعه بودند و به نوه های خود در آن لحظات، سفارش به مطالعه می کردند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حسن صافی گلپایگانی در جلسه طلاب و فضلای ایلامی مقیم قم که در دفتر مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن ولادت امام حسن عسکری(علیه السلام) به روایتی از ایشان اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت به علی بن الحسین بن بابویه القمی اینگونه توصیه کرده اند: وفّقک اللَّه لمرضاته و جعل من صلبک اولادا صالحین برحمته- بتقوی اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِیتاءِ الزَّکاةِ فانّه لا تقبل الصّلاة من مانع الزّکاة و اوصیک بمغفرة الذّنب و کظم الغیظ و صلة الرّحم و مواساة الاخوان و السّعی فی حوائجهم فی العسر و الیسر و الحلم و التّفقّه فی الدّین و التّثبّت فی الامر و التّعاهد للقرآن و حسن الخلق و الامر بالمعروف و النّهی عن المنکر، فانّ اللَّه عزّ و جلّ قال: لا خَیرَ فِی کثِیرٍ مِنْ نَجْواهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَینَ النَّاسِ و اجتناب الفواحش کلّها و علیک بصلاة اللّیل فانّ النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم اوصی علیا علیه السّلام فقال: یا علی علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل و من استخفّ بصلاة اللّیل فلیس منّا، فاعمل بوصیتی و أمر شیعتی حتّی یعملوا علیه و علیک بالصّبر و انتظار الفرج / خداوند تو را به کارهای مورد رضایتش توفیق دهد و از نسل تو، اولاد صالح بیافریند. تو را به رعایت تقوی و برپا داشتن نماز و ادای زکات وصیت می کنم، به رعایت تقوی و بر پا داشتن نماز و ادای زکات زیرا کسی که زکات نپردازد، نمازش قبول نخواهد شد. و نیز تو را سفارش می کنم به بخشایش گناه دیگران، و خویشتن داری به هنگام خشم و غضب، ارتباط با خویشاوندان، تعاون و همکاری با برادران دینی و کوشش در رفع نیازهای آنها در تنگدستی و گشاده دستی، بردباری و کسب آگاهی و معرفت در دین. در کارها ثابت قدم و با قرآن هم پیمان باش، اخلاق خود را نیکو گردان و دیگران را به کارهای شایسته امر کن و از پلیدی ها باز دار، زیرا خداوند فرموده است: «در بسیاری از سخنان آهسته و در گوشی آنها، هیچ خیری نیست مگر اینکه ضمن آن، به صدقه یا کار نیک و یا اصلاح بین مردم امر نمایند» [و بطور کلّی ] تو را سفارش می کنم به خودداری از تمام معاصی و گناهان. نماز شب را ترک مکن، زیرا پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم در وصیت خود به علی علیه السّلام، سه مرتبه فرمود: «بر نماز شب مواظبت نما. و [آگاه باش ] هر کس نسبت به نماز شب بی اعتنا باشد، از ما نیست» پس ای علی بن الحسین، تو خود به سفارشات من عمل کن و شیعیان مرا نیز دستور ده تا عمل کنند. نیز تو را به صبر و پایداری و انتظار فرج توصیه می کنم».

وی اظهار داشت: باید ضمن عمل به این سفارشات، این توصیه ها را به دیگران نیز سفارش کنیم تا جامه عمل پوشانده شود.

آخرین ساعات عمر مرحوم آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی چگونه گذشت؟

این استاد حوزه در ادامه با اشاره به این نکته که باید بدانیم انگیزه و هدف ما از حضور در حوزه چیست؟، ابراز داشت: مرحوم والد ما حضرت آیت الله صافی گلپایگانی می گفتند: آیت الله العظمی بروجردی در یکی از درس های خود به بیان نکته ای خطاب به طلاب پرداخته و گفتند: نکته ای می خواهم برای شما بگویم و این مسئله را مردم از من سوال می کنند و می خواهم جواب این سوال را بدهم. مردم از من سوال می کنند آقایان طلاب که در قم هستند، چه زمانی فارغ التحصیل می شوند؟ آیا همیشه باید در قم بمانند؟ چه زمانی به هدف خود می رسند؟ اما جواب مردم این است که اگر این آقایان طلاب، برای خدا آمده و انگیزه خدایی دارند، بدانند از همان روز اول که وارد حوزه علمیه شدند، به مقصد خدایی خود رسیدند؛ اما اگر برای غیر خدا بوده است، هر چه در قم بمانند، به مقصد و هدف نخواهند رسید.

سخنران این جلسه خاطرنشان ساخت: اخلاص در عمل بسیار مهم است و مرحوم آیت الله العظمی صافی، اواخر عمر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی را اینگونه توصیف کرده و می گفتند: ایشان در آخر عمر خود ناراحت بوده و می گفتند می ترسم کاری برای خدا انجام نداده باشم و از این دنیا بروم.

حجت الاسلام صافی گلپایگانی به حدیث قدسی اشاره کرد و گفت: در این حدیث آمده است: «وَ اَخْلِصِ الْعَمَلَ فَاِنَّ النّاقِدَ بَصيرٌ / و كار و عمل را خالص ساز، چرا كه ارزياب، بيناست».
وی ادامه داد: خود مرحوم والد ما بارها می گفتند که من کاری نکردم و به جایی نرسیدم. به ایشان عرض می شد: شما این همه خدمت کرده و کتاب های بسیاری در دفاع از اهل بیت (ع) نوشته اید؛ اما پاسخ می دادند: آنطور که باید و شاید نتوانستم از عمر خود استفاده کنم.

ارسال نظرات