پیوند همکاری بین مساجد و مراکز آموزش محلی
به گزارش خبرگزاری رسا در خراسان رضوی، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز، با یادآوری جایگاه مهم اجتماعی «مسجد»، بر اینکه «میان مسجد و مراکز آموزشی در هر محل، همکاری و پیوند تعریفشده و شایستهای برقرار گردد»، تأکید فرمودند.
همچنین براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مدرسه در افق چشم انداز 1404 مدرسهای است که دارای تعامل اثربخش با مساجد است. در این سند، استفاده از ظرفیت فعالیتهای برون مدرسه بهویژه در مساجد، بهعنوان یکی از راهکارهای تعمیق تربیت و آداب اسلامی، تقویت اعتقاد و التزام به ارزشهای انقلاب اسلامی شمرده شده است.
حجت الاسلام اسماعیلی، مدیر فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان در گفتوگویی در این زمینه گفت: مسجد تراز اسلامی در تعامل با مدرسه و کودک و نوجوان، مسجدی است که در آن، کودک و نوجوان مورد توجه بوده و همه عناصر مدیریتی، تربیتی، نرم افزاری و سختافزاری آن، توجه ویژهای به این قشر به عنوان آیندهسازان امت اسلامی داشته باشند و پس از خانواده مهمترین مرکز تربیتی و جهتدهنده ایشان تلقی شود.
وی افزود: در همین راستا طرح پیوند مسجد و مدرسه، توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی این مرکز و در مشهد در حال اجرا است و نشستهایی با حضور ائمه جماعات مساجد و مدیران مدارس همجوار در نواحی آموزش و پرورش در حال برگزاری میباشد.
مدیر فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان درمورد کیفیت اجرای طرح گفت: با شناسایی ائمه جماعات مساجد همجوار با مدارس، دورههای آموزشی کوتاهی توسط واحد آموزش مرکز و در جهت ایجاد هماهنگی اولیه برای ایشان برگزار میشود و سپس این ائمه جماعات در جلسات توجیهی ویژهای با حضور مدیران مدارس و با هماهنگی نواحی آموزش و پرورش شرکت میکنند.
حجت الاسلام اسماعیلی در ادامه، برقراری ارتباط میان ارکان مسجد و و دانشآموزان، زمینهسازی و تلاش در جهت حضور مستمر و پایدار این قشر از جامعه در مسجد، ارتقای سطح بینش علمی، سیاسی و اجتماعی فرزندان و تقویت مهارتهای فردی، اجتماعی و مذهبی و همچنین ایجاد و ساماندهی تشکلهای دانشآموزی مسجد محور را بخشی از اهداف اجرای این طرح خواند.
مدیر فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، گفت: ائمه جماعات با حضور مستمر در مدارس و فعالیت تبلیغی، ضمن معرفی ظرفیتهای مسجد، با ایجاد تعامل، موجب نقش آفرینی دانش آموزان در اجرای برنامههای مسجدی خواهند شد.
حجت الاسلام اسماعیلی در پایان یادآور شد: تعامل و همکاری مدرسه بهعنوان متولی آموزش علمی با مسجد بهعنوان متولی تربیت دینی، از مؤثرترین و ضروریترین امور در نیل به تحقق تمدن نوین اسلامی است که در هر صورت تأخیر در آن خسرانی عظیم است و برای تحقق این مهم لازم است هر دو نهاد مسجد و مدرسه همت، همکاری، هماهنگی، برنامهریزی، ارتباط مؤثر و مستمر داشته باشند و سایر برنامههای خود را نسبت به این هدف تنظیم کنند./933/