از چرخ پنجم شدن اصلاح طلبان تحریمی برای ضد انقلاب تا حمایت لاریجانی از تاجگردون
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در ایام نزدیک به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز 11 اسفند امسال، در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته خبری شما را در جریان مسائل مهم انتخابات قرار میدهیم.
در این بسته خبری به تجدید میثاق اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با آرمانهای امام راحل، نشست خبری حدادعادل و متکی درباره لیست های انتخاباتی شورای ائتلاف و شورای وحدت، حمایت لاریجانی از نامزدی تاجگردون، اصلاحطلبان تحریمی چرخ پنجم ضدانقلاب و مخرج مشترک رادیکالها با براندازان پرداخته شده است.
تجدید میثاق اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با آرمانهای امام خمینی(ره)
جمعی از نامزدهای فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب صبح امروز با حضور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی با آرمان های حضرت امام خمینی(ره) تجدید میثاق کردند.
اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با حضور در گلزار شهدای بهشت زهرا و قرائت فاتحه، با آرمانهای شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافع حرم نیز تجدید بیعت کردند.
حداد عادل: قالیباف مورد توافق همه است
حدادعادل طی سخنانی در ابتدای نشست خبری امروز خود روز 11 اسفند فرصتی برای ملت ایران دانست تا با حضور پای صندوقهای رای جلوه زیبایی از استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران را به نمایش بگذارند.
از حدود 6 ماه پیش فعالیت انتخاباتی خود را در سراسر کشور آغاز کردیم
وی اضافه کرد: این به معنای مجبور بودن مردم به رأی دادن نیست. مردم آزادند و انتخاب با مردم و این حق مردم است. ما هم از حدود شش ماه پیش یعنی از اواخر شهریورماه فعالیت انتخاباتی خود را در سراسر کشور آغاز کردیم و در سراسر کشور کارگروههای انتخاباتی را تشکیل دادیم و سازوکار ثبتنام و مراحل بعدی را به استانها ابلاغ کردیم.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: در تهران وقتی طبق قانون جدید، پیش ثبتنام آغاز شد، منتظر ماندیم اسامی نهایی اعلام شود و بعداً درخواست کردیم کسانی که در تهران مایل هستند از طریق شورای ائتلاف به مردم معرفی شوند، در وبگاه شورای ائتلاف ثبتنام کنند که بیش از 2500 نفر در وبگاه شورا ثبتنام کردند.
وی ادامه داد: طی دو مرحله -یکی تایید صلاحیتهای شکلی و دیگری تایید صلاحیتهای ماهوی در وزارت کشور و شورای نگهبان- سرانجام 1200 نفر در شورای ائتلاف باقی ماندند که داوطلب قرار گرفتن در فهرست ما بودند.
حداد عادل ادامه داد: ما یک دعوت عمومی کرده و سازوکارمان برای فهرست را توضیح دادیم و با تمامی 1200 نفر مصاحبه داشتیم و بر حسب تخصصهای این داوطلبان، افراد متخصص رشته خودشان با آنها مصاحبه کرده و نمره میدانند. 250 نفر از دل این 1200 نفر بیرون آمدند و در گام دوم، با این 250 نفر مصاحبه طولانیتر و تخصصی -سیاسی کردیم و از این 250 نفر به 90 نفر رسیدیم. در شورای انتخاب متشکل از شورای مرکزی ائتلاف، افرادی که نامزد مجلس شده بودند که آنها به دلیل تعارض منافع رأی نمیدادند و از شورای ائتلاف به صورت موقت بیرون رفته بودند، به علاوه اینکه 10 شخصیت به این جمع اضافه شدند.
قالیباف در لیست نهایی، مورد توافق همه بود
وی افزود: این 90 نفر در شورای انتخاب به 40 نفر رسید و سرانجام 20 نفر را انتخاب کردیم. بخشی از 10 نفر دیگر به دوستان ما در جبهه پایداری واگذار شده بود و منتظر نظر آنها بودیم و 2 نفر هم باید در شهرری و اسلامشهر میآمدند و آقای قالیباف هم که مورد اتفاق همه بودند.
حداد عادل تصریح کرد: ما 20 نفر را از اواخر هفته گذشته نهایی کردیم و چند روز صرف نهایی کردن فهرست شد و دوستان پایداری هم 8 نفر را به ما اعلام کردند و بالاخره این فهرست به این کیفیت منتشر شد که ترکیبی از نامزدهای ما و 8 نفر از آقایان پایداری است و دو نفر هم از شهرری و اسلامشهر هستند.
خط قرمز شانا مخالف نبودن نامزدها با دولت است
وی در ادامه تاکید کرد: خط قرمز ما در انتخاب افراد، یکی مخالف دولت نبودن است. ما دولت آقای رییسی را از خودمان میدانیم و پشتیبانی از این دولت را وظیفه خود میدانیم و میخواهیم مجلسی تشکیل شود که با دولت همکاری کند؛ در عین اینکه نقد و بررسی در لوایح وظیفه مجلس است ولی مجلسی نمیخواهیم که نقطه مقابل دولت باشد و بلکه مجلسی میخواهیم که مددکار دولت باشد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در ادامه تصریح کرد: خط قرمز دوم این است که مجلسی میخواهیم که بین نمایندگان آن وفاق و همدلی باشد و تضاد و مخالفتی با اصول کل مجلس وجود نداشته باشد. علاوه بر این، پاکدستی، ایمان، پرکار و متخصص بودن، دلسوزی و مردمی و طرفدار عدالت بودن نیز جزو شروط ماست. تفکر ما در شورای ائتلاف مبتنی بر سه اصل عقلانیت، معنویت و عدالت است. ما معیارهای ارزیابی را بر همین اصول اصلی انقلاب قرار دادیم و انقلاب اسلامی را هم مبتنی بر این سه اصل میدانیم.
متکی در نشست خبری: در لیست شورای وحدت سراغ دردآشنایان رفتهایم
منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت صبح امروز سهشنبه در نشست خبری، اظهار داشت: در سال 99 مجموعهای متشکل از احزاب، اقشار و روحانیت پایهگذار تشکیلاتی بهنام شورای وحدت شدند که هدف آن حکمرانی نوین در کشور بود.
وی افزود: این شورا در انتخابات 1400 فعال و تأثیرگذار بود، امروز هم در سراسر کشور شوراهای وحدت شورای مرکزی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی آمادگی پیدا کردهاند تا نقشآفرین باشند.
سخنگوی شورای وحدت گفت: در بحث گفتمانسازی شورای وحدت معتقد است که در نظام باید مسائل مشکلات کشور فهرست شود تا برای آنها راهحلهایی تبیین شود.
متکی تصریح کرد: ما هیچ انتخابات را تحریم نمیکنیم؛ زیرا این حق همه مردم است. تاریخچه انتخابات در کشور 117 سال سابقه دارد، همچنین سابقه قانونگذاری در کشور به 12 دهه بازمیگردد.
وی با اشاره به آخرین انتخابات مجلس قبل انقلاب، ادامه داد: آخرین انتخابات مجلس پیش از انقلاب در سال 53 برگزار شد، اما انتخاب وجود نداشت بلکه افراد باید تأییدیه از دربار کسب میکردند و مردم هیچ انتخابی نداشتند، اما امام این حق را به مردم بازگرداند.
سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه این شورا از چند ماه قبل برای مجلس آرایش انتخاباتی گرفته بود، تأکید کرد: راهبردی برای حوزه انتخابیه تهران پیریزی شده است؛ همچنین از نامآشنایانی که مسبب وضع موجود بودند، عبور شده است و سراغ دردآشنایان رفتهایم.
متکی اضافه کرد: لیست شورای وحدت متشکل از افراد متخصص هست همچنین تعداد بانوان در لیست به عدد 7 رسیده است؛ زیرا نقش بانوان نقشی راهبردی برای نظام است.
سخنگوی شورای وحدت خاطرنشان کرد: میانگین مشارکت انتخابات در ایران از کشورهای دیگر بالاتر است زیرا مؤسسات نظرسنجی در بررسیهای خود بروز و ظهور لازم مردم برای شرکت در انتخابات را نشان ندادهاند اما سابقه نشان داده است که مردم ما پدیدهساز هستند و شاهد حضور مردم در انتخابات هستیم.
وی درباره همگرایی جبهه پایداری با شورای ائتلاف در انتخابات پیش رو، گفت: شورای ائتلاف و جبهه پایداری از همه جدا نبودند و نیستند، در این جریان برخی سهمیه داشتند و لیست خود را بستند. تفاوت لیستها و مجموعههای وارد شده به انتخابات را به تقسیم شدن آرا نمیدانیم، بلکه هدف ما نتیجه ملی و مشارکت بالا است، پس از نظر ما تفاوت ندارد که از کدام لیست افراد به مجلس میروند ولی مهمترین موضوع برای ما اخلاق انتخاباتی است.
وی درباره سرلیست انتخاباتی شورای وحدت اظهار کرد: وقتی لیست خود را بستیم بعد از آن از جریانهای مختلف با افرادِ لیست ما تماس گرفته شد که از لیست شورای وحدت بیرون بیایید که این کار بسیار ناشایست بود، این را بگویم که حال و هوای شهر ما خوب نیست و سیاسیون این حال و هوای شهری را سردتر نکنند.
متکی تصریح کرد: شورای ائتلاف و جبهه پایداری از همه جدا نبودن و نیستند در این جریان برخی سهمیه داشتند و لیست خود را بستند.
سخنگوی شورای وحدت افزود: تفاوت لیست ها و مجموعه های وارد شده به انتخابات را به تقسیم شدن آرا نمی دانیم بلکه هدف ما نتیجه ملی و مشارکت بالاست پس از نظر ما تفاوت ندارد که از کدام لیست افراد به مجلس میروند ولی مهمترین موضوع برای ما اخلاق انتخاباتی است.
حمایت انتخاباتی لاریجانی از غلامرضا تاجگردون
علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی پس از حمایت انتخاباتی از محمد باقر نوبخت، این بار در کلیپی از غلامرضا تاجگردون نماینده مجلس مجلس دهم اعلام حمایت کرده است.
علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی پس از حمایت انتخاباتی از محمد باقر نوبخت، این بار در کلیپی از غلامرضا تاجگردون نماینده مجلس مجلس دهم اعلام حمایت کرده است.
لاریجانی در این کلیپ گفته است: آقای تاجگردون از نمایندگان زبده در مجلس محسوب میشوند و در کار بودجهریزی و برنامهریزیهای کلان کشور انصافا فرد متبحری هستند و غالبا رئیس کمیسیون بودجه مجلس انتخاب میشدند.
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرده است: ایشان (تاجگردون) فردی است که چندین سال در تنظیم بودجه به طور شبانهروز کار میکرد و به موقع کار را تحویل میداد؛ علاوه بر این نسبت به حل مشکلات منطقه خودش فعال بود و کار زیادی هم انجام داده است، امیدوارم که این سرمایه برای مجلس از طرف مردم مورد پذیرش واقع شود و فعالیتشان در دوره دوم را ناظر باشیم.
اصلاحطلبان تحریمی چرخ پنجم ضدانقلاب شدند!
حزب اتحاد ملت از گروههای اقماری و رادیکال در جبهه اصلاحات با انتشار یک بیانیه از پیش آماده شده پروژه تحریم انتخابات را علنی کرده است.
اتحاد ملت که شاخه سیاسی گروهک منحله مشارکت محسوب میشود در اطلاعیه خود نوشته است که در انتخابات نامزد نداشته و به همین دلیل در آن مشارکت نخواهد کرد، البته این ادعا در حالی مطرح شده است که این حزب پیش از این سه عضو ارشد و اصلی خود را به دلیل ثبتنام در انتخابات از حزب بیرون کرده است. مهدی شیرزاد، فرید موسوی و میترا جلوداری از جمله افرادی هستند که به دلیل تلاش برای مشارکت در انتخابات با اقدامی سانترالیستی و دیکتاتورگونه از حزب کنار گذاشته شدهاند.
البته اتحاد ملتیها در تلاش برای عدم بکارگیری کلیدواژه «تحریم انتخابات» از سوی اصلاح طلبان بر بیان «عدم مشارکت» در انتخابات تاکید کرده و تصریح میکنند که ما اصلاح طلبان یک دوره از حقمان استفاده میکنیم و یک دوره استفاده نمیکنیم به دلیل اینکه امکان استفاده از آن نیست یا بعضاً هم ممکن است بگویند فرقی نمیکند چه رأی به این بدهیم یا به آن رأی بدهیم؛ در این شرایط هم ترجیح میدهند از این حقشان استفاده نکنند.
اعضای این حزب رادیکال جریان اصلاحات همچنین با بیان اینکه عدم مشارکت در انتخابات به معنای تحریم انتخابات نیست، تاکید میکنند، تحریم انتخابات متکی به یک دستگاه انگیزشی است که به دنبال براندازی نظام و یک آلترناتیو برای کل ساختار است اما عدم مشارکت به معنای این است که به عنوان یکی از اجزای این نظام، به نحوه برگزاری انتخابات اعتراض دارم و شرکت نمیکنم. این دو موضوع را نباید با هم خلط کرد و باید تفاوت گذاشت.
به باور اتحاد ملتیها، چهرههایی که ثبتنام کردهاند چهرههایی هستند که حتی اگر انتخابات رقابتی بوده و احزاب و گروهها فعال بودند، تقریباً ناشناخته هستند و در حوزههای انتخابیه خود شرایط رایآوری ندارند.
از نگاه این حزب اصلاحطلب برآوردها نشان میدهد که اقبال عمومی به جناح چپ کم است و اینگونه ورود به صحنه انتخابات ریسک بالایی دارد، این مسئله باعث شده است تا هسته سخت اصلاحات در موضعی آوانگارد دست به تحریم انتخابات بزند.
البته تحریم انتخابات از جانب اتحادملتیها دو دلیل مهم دارد، یکی از آنها همراهی کادر رهبری این حزب با براندازان در خارج از کشور و همسویی با آنها بوده و دومی تحلیل و برآورد آنها از جایگاه این حزب از نظر اجتماعی است.
برخی از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با اذعان به اینکه اقبال عمومی به اصلاحات کاهش یافته از رأی منفی بالا به اصلاحطلبان خبر میدهند.
این افراد با طرح این ادعا که کاهش اقبال عمومی شکل گرفته از سال ۹۶ طی یکسال گذشته تا حدودیترمیم شده در عین حال تاکید میکنند که این مساله نباید موجب ادامه سیاست ورزی و اصلاح طلبی با مدل دوم خرداد ۷۶ شود چرا که جامعه ایران پس از اعتراضات ۱۴۰۱ و جنبش مهسا یک سلسله مطالبات و خواست های جدیدی را هم در سطح زندگی و هم سبک زندگی طلب میکند.
اتحاد ملتیها اما از سوی دیگر مدعی افزایش رأی منفی مردم به جریان حاکم شده و در راستای بسترسازی برای عدم حضور خود در انتخابات آتی میکوشند این عدم حضور را درخواست بدنه اجتماعی خود بازنمایی کنند به طوری که مدعی هستند بدنه اجتماعیمان ما را متهم میکنند به این که عدم مشارکت در انتخابات کافی نیست و باید انتخابات را تحریم کنید!
مخرج مشترک رادیکالها با براندازان در شب انتخابات
با افزایش قابل توجه شیب مشارکت در استانها، عملیات ضدمشارکتی و تحریمی اصلاح طلبان ساختاری و رادیکال نیز علیه مشارکت در انتخابات افزایش یافته است.
اصلاح طلبان تحریمی که جبهه اصلاحات ایران را عملاً تبدیل به جبهه حزب اتحاد ملت و رادیکالهای اصلاحات کردهاند در اولین گام نمایندگان خود را به استانهای مختلف گسیل داشته و مانع از انتشار بیانیههای جبهه اصلاحات استانها برای اعلام مشارکت و ارائه لیست انتخاباتی شدهاند.
نکته قابل توجه اینکه فشارهایی که برای عدم ارائه لیست وارد میشود عمدتاً از سوی علی شکوری راد و آذر منصوری بوده و با تاکید بر اخذ رأی دوسوم برای ارائه لیست فشارهای جدیای را برای عدم مشارکت به اصلاح طلبان استانها وارد میسازند.
گفته میشود این افراد به صراحت در گفتگوهای خود اعلام میکنند که پروژه جبهه اصلاحات «کاهش مشارکت» بوده و این پروژه در راستای برخورد مستقیم با نظام میباشد.
در همین راستا رادیکالهای جبهه اصلاحات در آخرین اقدام خود به جلسه جبهه اصلاحات استان مازندران ورود کرده و در شرایطی که از ۱۷ عضو جبهه این استان ۱۰ تن موافق حضور و ارائه لیست بوده و ۷ تن مخالف، فشار شدیدی آورده شده که این جبهه اصلاحات این استان اعلامی در زمینه ارائه لیست نداشته باشد.
این اقدام رادیکالهای جبهه اصلاحات که در ۱۵ استان پیگیری شده در حالی است که آنان از سوی دیگر به شدت از کنشهای اصلاح طلبان مشارکت جو عصبانی بوده و حتی مواضع افرادی همچون علی باقری را که در انتخابات ردصلاحیت شده اما بر ضرورت مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات تاکید دارد را مورد تخطئه قرار دادهاند.
از سوی دیگر در استانی همچون کرمان که مسئول حزب اتحاد ملت این استان تأیید صلاحیت شده بود وی را وادار به استعفاء مینمایند که هیچ گونه خللی در پروژه کاهش مشارکت رادیکالهای جبهه اصلاحات ایجاد نشود.
تلاشهای رادیکالهای جبهه اصلاحات برای کاهش پروژه مشارکت در انتخابات اما در حالی است که میتوان گفت؛
۱- تاکید اتحاد ملتیها مبنی بر برخورد مستقیم با نظام و پیگیری کاهش مشارکت به وضوح از برنامه آنان برای تقابل و مبارزه با حاکمیت حکایت دارد.
۲- این رادیکالها با ایجاد دیکتاتوری تشکیلاتی و پروژه کاهش مشارکت عملاً عدم اعتقاد خود به روح و هویت اصلاح طلبی مبتنی بر مشارکت در انتخابات را به چالش کشیده و نشان میدهند که چگونه برای تأمین حلقه رادیکال ماهیت یک جریان ذبح میشود.
۳-عبور از چهرههای قدیمی و معتقد جریان اصلاحات همچون بهزاد نبوی و بایکوت پیشنهاد وی برای حذف رأی دو سوم در استانها برای مشارکت نشان میدهد که این جریان برای پیگیری و هژمون ساختن برنامههای خود حتی از دوستان و یاران سابق خود نیز عبور میکنند و خفقان مدرنی را شکل میدهند.
بررسی برخی دیدگاههای مطرح شده در کلاب هاوس با حضور آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت که در آن افراد ضدانقلابی همچون فرخ نگهدار (عضو گروهک تروریستی چریکهای فدایی خلق) از دیدگاهها و سیاستهای اصلاح طلبان تحریمی دفاع کرده و آن را تشویق میکنند نشان میدهد که مخرج مشترکی میان رادیکالهای جریان اصلاحات و ضدانقلاب شکل گرفته که در هدف خود علیه نظام به توافق آشکاری رسیدهاند.
اتحاد ملتیها با حمایت از مواضع افرادی تندرو چون میرحسین موسوی و مصطفی تاج زاده در حال عریان سازی دیدگاههای خود مبنی بر تصمیم گیری نهایی میان دیدگاههای معتقد به اصلاحات ساختاری از سویی و عبور از ساختار از جانب دیگر میباشند، همانگونه که مصطفی تاجزاده نیز اخیراً تاکید کرده که وی در شرایط کنونی به سمت دیدگاههای موسوی یعنی عبور از ساختار نزدیکتر شده است.