۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
کد خبر: ۷۶۶۲۴۵
آیت الله اعرافی تأکید کرد؛

لزوم جبران عقب ماندگی در زمینه بازنمایی حوزه در عرصه رسانه

لزوم جبران عقب ماندگی در زمینه بازنمایی حوزه در عرصه رسانه
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه بازنمایی حوزه در رسانه کار مهمی است که هنوز در آن عقب هستیم، گفت: صدا و سیمای قم می تواند در این عرصه پیشاهنگ باشد.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در دیدار احمد پهلوانیان مدیر کل صدا و سیمای استان قم به تبیین اهمیت و جایگاه قم و لزوم شناخت ظرفیت های عظیم آن پرداخت و اظهار کرد: شناخت قم تاریخی، تمدنی، موج آفرین و نقش آفرین در جهان و ایران شرط اول هر کاری در قم است.
 
وی افزود: اگر نگاهی بیفکنیم همانند قم در جهان و منطقه یا نیست یا بسیار کم است؛ شصت سال پیش در آن روزگار سخت غربت در قم یک تئوری جدید را حضرت امام خمینی (ره) تولید کردند و این تئوری در عالم سایه افکند؛ این منظومه فکری از سوی امام راحل تنها در افکار نبود بلکه به میدان آمد و دنیا را تکان داد.
 
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: ظرفیت های عظیمی که در قم وجود دارد در جای دیگر نیست؛ قم کانون محوری بوده که این امواج را تولید کرده و در جهان منتشر ساخته است.
 
آیت الله اعرافی به تبیین برخی خصوصیات منحصر به فرد قم پرداخت و تاکید کرد: روزانه 5 هزار درس در قم برقرار می شود و این دروس در حوزه های فلسفی و عرفانی بی نظیر است. حوزه های علوم عقلی، علوم حکمی و علوم انسانی با رویکردهای اسلامی که در حوزه های علمیه تدریس می شود واقعا منحصر به فرد است؛ در این شهر بیش از 100 مجله علمی در موضوعات گوناگون چاپ می شود.
 
مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: قم یک کانون مستعد برای رویش های فکری و معرفتی داشته است که کم نظیر است. این شناخت و آگاهی از قم پایه ای است برای مسئولین این استان اما باید دانست که همواره قم در معرض تهاجم و برنامه ریزی بوده است.
 
وی، آشنا سازی نسل جوان با هویت معرفتی و تاریخی قم را امری مهم و لازم دانست و گفت: این هویت سازی در نسل امروز شرایط و اقتضائاتی دارد، جوان قمی باید با این هویت و منزلت آشنایی داشته باشد، اما متاسفانه ما در این عرصه کوتاهی کرده ایم. توده های مردم و جوانان آن گونه که شایسته است با قم و جایگاه آن آشنا نیستند؛ حق این نسل است که بدانند در شهرشان قم چه کانون های مهمی وجود دارد، لذا آشنایی با این هویت نیازمند کار و برنامه ریزی کلان است و صدا و سیما در این عرصه خیلی نقش دارد.
 
به گفته مدیر حوزه های علمیه، هویت قم هویتی فراملی، معرفتی، حوزوی، زیارتی و تمدنی است و این هویت باید در ذات و شناخت نسل امروز تاثیرگذار باشد.
 
آیت الله اعرافی ابراز داشت: کارهای ما باید بر اساس تحقیق و پژوهش باشد و صداوسیما در این عرصه کارهای بزرگی کرده، اما باز هم تاکید بر گسترش آن است، چرا که دلیل عمده نتیجه ندادن برخی کارها و فعالیت ها نداشتن یک برنامه ریزی و نقشه راه است.
 
وی افزود: روش های جدید و حضور در فضای مجازی و هوش مصنوعی بسیار مهم است و نباید نسبت به آن بی تفاوت بود، در آینده هوش مصنوعی تغییرات عمیقی در سبک زندگی و عرصه های مختلف زندگی بشر خواهد داد و لازم است آن را شناخت و برای آن برنامه ریزی کرد.
 
مدیر حوزه های علمیه در بخش پایانی سخنان خود از انتظارات حوزه از صدا و سیما گفت و تاکید کرد: تهیه نقشه جامعی برای بازنمایی ذخایر حوزه در عرصه های مختلف انتظار حوزه از صدا وسیماست؛ بازنمایی حوزه در رسانه کار مهمی است که هنوز در آن عقب هستیم. صدا و سیمای قم می تواند در این عرصه پیشاهنگ باشد البته برای انجام این کار نقشه و طرح کلان لازم است و ما آماده هستیم در این عرصه هر کمکی بتوانیم انجام دهیم.
 
در ابتدای این دیدار که مدیران بخش های مختلف صدا و سیمای مرکز قم حضور داشتند، احمد پهلوانیان مدیر کل صدا و سیمای استان قم به بیان گزارشی از فعالیت ها و برنامه های آتی این مرکز پرداخت.
ارسال نظرات