تمدن اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، تمدن اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین تمدنهای تاریخ بشری است که نه تنها در گذشته توانسته در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی به اوج برسد؛ بلکه امروز نیز ظرفیت و پتانسیل لازم برای احیای مجدد و ارائه الگویی جدید به جهان معاصر را داراست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به کرات تأکید کردند که تمدن اسلامی بر پایهی ارزشهای انسانی و الهی بنا شده است و این تمدن با تأکید بر عدالت، اخلاق و علم، توانسته در طول تاریخ دستاوردهای بزرگی را در زمینههای مختلف از جمله فلسفه، پزشکی، ریاضیات و هنر به ارمغان آورد.
ایشان همچنین تأکید دارند که احیای تمدن اسلامی نیازمند بازگشت به اصول و مبانی اصیل اسلامی و همچنین همگامی با پیشرفتهای علمی و فناوری روز است و وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی به عنوان یکی از عوامل کلیدی در احیای تمدن اسلامی خواهد بود که با همکاری و تعامل سازنده میان این کشورها توسعه و پیشرفت همهجانبه دست یافتنی خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تمدن اسلامی را به عنوان الگویی برای حل بسیاری از مشکلات و چالشهای جهانی از جمله مسائل اخلاقی و اجتماعی توصیه می کنند و نقش مهم تمدن اسلامی را در ایجاد جهانی عادلانهتر و انسانیتر یادآوری می کنند.
تمدن نوین اسلامی هدف غایی جمهوری اسلامی است که آخرین مرتبه وحدت اسلامی را محقق می کند و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید دارند: «اتّحاد دنیای اسلام مراتبی دارد؛ پایینترین مرتبهاش این است که جوامع اسلامی، کشورهای اسلامی، دولتهای اسلامی، اقوام اسلامی، مذاهب اسلامی، علیه هم دست به تعرّض نزنند، با هم معارضه نکنند، به یکدیگر ضربه نزنند؛ این قدم اوّل است. البتّه بالاتر از این، این است که دنیای اسلام علاوه بر اینکه به یکدیگر ضربه نمیزنند، در مقابل دشمن مشترک هم دست به دست هم بدهند، اتّحاد واقعی و کافی داشته باشند، از یکدیگر دفاع کنند. این هم یک قدم بالاتر است؛ از این بالاتر هم این است که کشورهای اسلامی، ملّتهای اسلامی همافزایی کنند. کشورهای اسلامی از لحاظ علمی، از لحاظ ثروت، از لحاظ امنیّت، از لحاظ قدرت سیاسی در یک سطح نیستند، میتوانند به یکدیگر کمک کنند، همافزایی کنند، آنهایی که بالاترند در هر بخشی، دست آن کسانی را که پایینتر هستند بگیرند؛ این هم یک مرحلهای از وحدت است. مرحلهی بالاتر هم این است که همهی دنیای اسلام متّحد بشوند در جهت رسیدن به تمدّن نوین اسلامی. این چیزی است که جمهوری اسلامی هدف غایی قرار داده: رسیدن به تمدّن اسلامی، منتها تمدّن متناسب با این زمان، تمدّن نوین اسلام. اینها مراتب وحدت است.»۱۳۹۸/۰۸/۲۴)
تمدن اسلامی با کشورگشایی و زور محقق نمی شود اسلام مخالف تصرف های کشورهای اروپایی و آمریکا برای سلطه برکشورهای دیگر است و رهبر معظم انقلاب فرآیند شکل گیری تمدن اسلامی را مخالف اقدامات جنایتکارانه غربی ها و آمریکا قلمداد کردند:« امّت اسلامی با یک تلاش مجاهدانه و مجدّانه میتواند تمدّن اسلامیِ باب این دوران را طرّاحی کند، شالودهریزی کند، به ثمر برساند و آن را در مقابل بشریّت قرار بدهد. ما بِزور هیچکس را به اسلام دعوت نمیکنیم؛ ما بِزور هیچ کشوری را تحت سلطهی دنیای اسلام قرار نمیدهیم؛ ما مثل اروپاییها عمل نمیکنیم؛ ما مثل آمریکا عمل نمیکنیم. اروپاییها راه افتادند از یک جزیره در کنار اقیانوس اطلس رفتند تا اقیانوس هند، یک کشور عظیم مثل هند را و همچنین چند کشور اطراف آن را بِزور تصرّف کردند و غارت کردند و خودشان ثروتمند شدند و آنها را به خاک سیاه نشاندند؛ اینجوری پیش رفتند. امروز هم همان کار را با روشهای دیگر، با شیوههای دیگر دارند در دنیا انجام میدهند؛ با پول دیگران، با سرمایهی دیگران، با ثروت دیگران، با محصول کار دیگران برای خودشان پیشرفت درست میکنند و ظاهر خودشان را آرایش میدهند؛ البتّه باطن دارد خراب میشود؛ باطنشان دارد میپوسد؛ همانطور که عرض کردیم دارند پوک و پوکتر میشوند. آنچه شما مسلمانها به دست بیاورید، دشمنان شما را ناخشنود خواهد کرد؛ آنچه بر شما مصیبت وارد بشود، آنها را خرسند و خوشحال خواهد کرد؛ اِن تَمسَسکُم حَسَنَةٌ تَسُؤهُم وَ اِن تُصِبکُم سَیِّئَةٌ یَفرَحوا بِها؛ اینجوری هستند، این [کلام] قرآن است. ما باید نگاهمان به آنها نباشد و به دست آنها، به لبخند آنها به اخم آنها نگاه نکنیم؛ را همان را پیدا کنیم و حرکت کنیم و پیش برویم؛ این وظیفهی ما و وظیفهی همه در دنیای اسلام است.» (۱۳۹۴/۱۰/۰۸)