۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
کد خبر: ۷۷۴۰۸۶
معاون فناوری اطلاعات مرکز مدیریت خواهران:

نیاز اصلی امروز در هوش مصنوعی، غنی سازی داده‌ها است

نیاز اصلی امروز در هوش مصنوعی، غنی سازی داده‌ها است
طالع‌زاده در انتقاد از بی‌توجهی به غنی سازی داده‌ها در هوش مصنوعی، گفت: متأسفانه تمرکز ما بیشتر بر سرعت رونمایی‌های متعدد از هوش مصنوعی است، در حالی که غنی‌سازی داده‌های مورد نیاز در پس این رونمایی‌ها انجام نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، علی طالع زاده، معاون فناوری اطلاعات مرکز مدیریت خواهران، با تأکید بر اهمیت داده‌های کلان در توسعه هوش مصنوعی، اعلام کرد که مدیریت و سازمان‌دهی داده‌ها از جمله چالش‌های اصلی پیش روی توسعه‌دهندگان این حوزه است.

وی با اشاره به روند استفاده از مدل‌های آماده هوش مصنوعی در سازمان‌ها، اظهار داشت: اگرچه این روش سریع‌تر به نظر می‌رسد، اما ممکن است دقت لازم را نداشته باشد، چراکه استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی بدون توجه به ساختار و غنی‌سازی داده‌ها، نتایج مطلوبی به همراه نخواهد داشت.

معاون فناوری اطلاعات مرکز مدیریت خواهران، با اشاره به این نکته که برای ایجاد یک سیستم هوش مصنوعی کارآمد و دقیق، نخستین گام، ساخت و سازمان‌دهی داده‌های کلان است، گفت: این داده‌ها باید به‌گونه‌ای گردآوری و ساماندهی شوند که متناسب با نیازها و ویژگی‌های خاص جامعه یا حوزه هدف باشد.

طالع‌زاده با تأکید بر اهمیت استقلال در حوزه داده‌های کلان گفت: بدون کلان‌داده‌ها، هوش مصنوعی‌هایی که رونمایی می‌شوند، تنها یک روکش هستند که بر روی کلان‌داده‌های خارجی سوار شده‌اند و تنها راه‌حل این است که به جمع‌آوری و سازمان‌دهی کلان‌داده‌ها و بیتاها در داخل کشور بپردازیم تا بتوانیم هوش مصنوعی‌ای توسعه دهیم که مبتنی بر واقعیت‌های ایرانی باشد.

معاون فناوری اطلاعات مرکز مدیریت خواهران، تأکید کرد که برای توسعه یک هوش مصنوعی دقیق و کارآمد، تکیه بر داده‌های بومی ضروری است و بدون این رویکرد، نه‌تنها دقت و کارایی مدل‌های هوش مصنوعی کاهش می‌یابد، بلکه وابستگی به منابع داده‌ای خارجی نیز افزایش خواهد یافت.

وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت کنونی این رویکرد چگونه است و آیا در حال اجرا می‌باشد یا خیر، اظهار داشت: متأسفانه تمرکز ما بیشتر بر سرعت رونمایی‌های متعدد از هوش مصنوعی است، در حالی که غنی‌سازی داده‌های مورد نیاز در پس این رونمایی‌ها انجام نمی‌شود.

طالع‌زاده در ادامه با اشاره به نقش هوش مصنوعی در فرآیندهای تصمیم‌گیری سازمانی، تصریح کرد: تحلیل داده‌های کلان به مدیران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند؛ با این حال، باید از هرگونه دستکاری اطلاعات و استفاده غیراخلاقی از این فناوری جلوگیری شود تا به صورت سوء گیرانه ای استفاده نشود.

معاون فناوری اطلاعات مرکز مدیریت خواهران همچنین بر اهمیت نقش هوش مصنوعی در انتخاب و تدوین محتوای آموزشی تأکید کرد و گفت: نهادهای علمی می‌توانند با بهره‌گیری از تحلیل داده‌ها و نظرات اساتید و دانشجویان، به انتخاب دقیق‌تر کتاب‌ها و منابع آموزشی بپردازند.

وی در پایان، چالش‌های بلندمدت در اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در ایران را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: برای موفقیت در این حوزه، استراتژی‌های بلندمدت و سرمایه‌گذاری در داده‌های ساختاریافته ضروری است؛ تنها از این طریق می‌توان به پیشرفت هوش مصنوعی و بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری در کشور دست یافت که نیازمند حمایت حداکثری دولت ها است لکن این مسیر طولانی، گاهی توسط دولت ها، مورد حمایت واقع نمی‌شود.

ارسال نظرات