۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۷۷۴۹۵۸

مرگ بی‌سابقه پناهجویان در مراکز دولتی انگلیس

مرگ بی‌سابقه پناهجویان در مراکز دولتی انگلیس
آمار‌ها نشان می‌دهد که ۵۱ پناهجو در سال ۲۰۲۴ در مراکز اسکان تحت مدیریت دولت انگلیس جان خود را از دست داده‌اند که از نظر کارشناسان افزایشی نگران‌کننده است.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آمار‌های به‌دست آمده در تحقیق‌های رسانه‌های انگلیس نشان می‌دهد که تعداد بی‌سابقه‌ای از پناهجویان سال گذشته درحالی که تحت مراقبت وزارت کشور انگلیس بودند، جان خود را از دست دادند؛ همچنین مقام‌ها اذعان کردند که از زمان دقیق برخی از مرگ‌ها بی‌اطلاع هستند.

آمار‌ها حاکی از آن است که ۵۱ پناهجو در سال ۲۰۲۴ در اقامتگاه‌های تحت مدیریت وزارت کشور انگلیس جان خود را از دست دادند؛ یعنی ۱۱ نفر بیشتر از سال قبل و بیش از ۱۲ برابر افزایش در مقایسه با سال ۲۰۱۹؛ در این سال ۴ پناهجو در این مراکز جان خود را از دست دادند.

وزارت کشور انگلیس در ابتدا گزارش کرد که ۳۰ پناهجو در طول سال ۲۰۲۴ جان خود را از دست داده‌اند. با این حال، در ادامه مشخص شد تعداد واقعی افراد جان‌باخته ۲۱ مورد بیشتر است و این وزارتخانه مجبور به عذرخواهی شد.

خیریه اینکوئست Inquest موسسه‌ای است که از خانواده‌هایی که نزدیکان خود را در مراکز مراقبت‌های دولتی انگلیس از دست داده‌اند، حمایت می‌کند.

دبورا کولز، مدیر این موسسه وضعیت موجود را محکوم کرد و گفت: نبود نظارت و پاسخگویی تکان‌دهنده وزارت کشور و بی‌توجهی کامل به زندگی این گروه آسیب‌پذیر (در مراکز تحت مدیریت این وزارتخانه) وجود دارد.

کولز اضافه کرد: چه داده‌های نادرست منتشرشده وزارت کشور نشان از پنهان‌کاری عمدی یا بی‌کفایتی باشد، نشان‌دهنده بی‌اعتنایی تکان‌دهنده به افراد بسیار آسیب‌پذیری است که جان خود را از دست دادند.

درحالی که برخی از مرگ‌ها به بیماری یا کهولت سن نسبت داده می‌شوند، برخی دیگر به‌دلیل خودکشی بوده‌اند. سازمان‌های خیریه نگرانی‌هایی را مطرح کرده‌اند که رفتار با پناهجویان در انگلیس بر سلامت این جمعیت آسیب‌پذیر تاثیر منفی گذاشته است.

سازمانهای حقوق بشری و حامی حقوق پناهندگان خواستار شفافیت بیشتر شده‌اند و از وزارت کشور انگلیس خواسته‌اند این کار را انجام دهد.

کمیته منتخب امور داخلی بین‌حزبی درحال بررسی اسکان پناهندگی مورد نظر دولت انگلیس است و موسسه خیریه امور پناهندگی از این تحقیق خواسته تا نگرانی‌های مربوط به عدم افشای اطلاعات درمورد این مرگ‌ها را برطرف کند.

از ۳۰ مرگ گزارش‌شده اولیه، نزدیک به یک‌سوم (۹ نفر) مشکوک به خودکشی بودند، درحالی که تعداد مشابهی به‌عنوان علت ناشناخته طبقه‌بندی شدند که می‌تواند شامل خودکشی نیز باشد. تنها ۸ مورد به‌طور قطعی به بیماری یا علل طبیعی نسبت داده شدند.

12 نفر از جان‌باختگان در سنین نوجوانی، ۲۰ یا ۳۰ سالگی بودند، درحالی که برای ۱۱ نفر، تاریخ دقیق مرگ نامعلوم ذکر شده است. وزارت کشور انگلیس درمورد اینکه آیا در کشف اجساد این افراد تاخیر وجود داشته یا خیر اظهار نظری نکرد.

ارسال نظرات