۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۹
کد خبر: ۷۷۵۳۸۶

اروپا در جنگ هوش‌های مصنوعی شکست خورده

اروپا در جنگ هوش‌های مصنوعی شکست خورده
اروپا با اعمال مقررات سخت‌گیرانه در زمینه هوش مصنوعی، خود را از رقابت جهانی عقب می‌اندازد و ممکن است از پتانسیل تحولی این صنعت بهره‌برداری نکند

اخیراً اشتباهی در گزارش من درباره یک استارتاپ فناوری آلمانی پیش آمد که ادعا می‌کرد در کالیفرنیا تأسیس شده است، در حالی که ثبت شرکت آن در آلمان بود. این شرکت فعالیت‌های خود را به ایالات متحده منتقل کرده بود که این پرسش را به وجود آورد که آیا شرکت‌های فناوری اروپایی از دیده شدن به عنوان شرکت‌های اروپایی خجالت می‌کشند؟ راه‌اندازی یک کسب‌وکار فناوری در اروپا با چالش‌هایی مانند سرمایه‌گذاری کمتر، موانع نظارتی و کمبود استعداد همراه است که باعث می‌شود استارتاپ‌های مستقر در ایالات متحده برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر به نظر برسند. این روند به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی مشهود است، جایی که ایالات متحده و چین بر آن تسلط دارند و اروپا عقب‌تر مانده است.

تفاوت در توسعه هوش مصنوعی با تعداد مراکز داده که در ایالات متحده بیش از دو برابر اتحادیه اروپا است، آشکار می‌شود. در حالی که ایالات متحده به پیشرفت‌های نوآورانه در هوش مصنوعی ادامه می‌دهد، کشورهای اروپایی مقررات سخت‌گیرانه‌تری مانند قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا را اعمال می‌کنند که رشد کسب‌وکارهای هوش مصنوعی را محدود می‌کند. سخنرانی اخیر معاون رئیس‌جمهور جی دی ونس در پاریس موضع ایالات متحده را علیه مقررات بیش از حد نشان داد و اعلام کرد که چنین قوانینی می‌تواند صنعتی تحول‌آفرین مانند هوش مصنوعی را خفه کند.

بسیاری در بخش هوش مصنوعی، از جمله برخی در اروپا، احساس می‌کنند که رویکرد مقرراتی اتحادیه اروپا آنها را از رقابت جهانی در زمینه هوش مصنوعی عقب می‌اندازد. این باور وجود دارد که در حالی که ایالات متحده نوآوری را تقویت می‌کند، اروپا بر مقررات تمرکز دارد که موجب تأخیر در توسعه هوش مصنوعی در این منطقه می‌شود. این دیدگاه توسط افرادی مانند نیک کِلیگ که از بار مقررات اتحادیه اروپا انتقاد کرده‌اند، نیز تأیید می‌شود.

فراتر از مسائل اقتصادی، تنش‌های موجود در محیط نظارتی اروپا در اوایل روزهای شرکت‌های هوش مصنوعی مانند دیپ‌مایند مشهود است، جایی که بنیانگذاران بین حل مشکلات اجتماعی و بررسی امکانات بزرگتر دچار اختلاف بودند. استارتاپ‌های امروزی در زمینه هوش مصنوعی بیشتر مجبورند به آنچه مجاز به انجام آن هستند، فکر کنند تا آنچه که قادر به دستیابی به آن هستند.

نگرانی اصلی این است که رویکرد نظارتی اروپا ممکن است مانع بهره‌برداری این منطقه از پتانسیل تحول‌آفرین هوش مصنوعی شود. در حالی که نگرانی‌های معتبری در مورد غول‌های فناوری وجود دارد، هوش مصنوعی می‌تواند صنایع مختلف را متحول کند و اروپا در صورتی که به ادامه اعمال مقررات محدودکننده ادامه دهد، ممکن است در آینده نتواند از این فرصت بهره‌برداری کند. خطر واقعی در حال حاضر مشکلات جاری نیست، بلکه پتانسیل از دست رفته در درازمدت است.

ارسال نظرات