۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۷۷۹۱۱۹
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی:

حجت‌الاسلام والمسلمین جاویدی تمام عمر در خدمت طلاب بود

حجت‌الاسلام والمسلمین جاویدی تمام عمر در خدمت طلاب بود
استاد حوزه علمیه قم با تجلیل از خدمات مرحوم حجت الاسلام والمسلمین جاویدی، ایشان را مدیری خستگی ناپذیر، پدری دلسوز و انسان متعبدی دانست که با نظم و برنامه‌ریزی، روح تربیت را در مدارس علمیه جاری ساخت.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی در مراسم یادبود حجت الاسلام والمسلمین جاویدی که در مسجد المهدی شهر مقدس قم برگزار شد، اظهار داشت: این عالم وارسته نه تنها یک مدیر موفق و دلسوز بلکه انسانی بود متعبد، منظم، دقیق، اهل برنامه و سرشار از روحیه تربیتی بود، ایشان همچون پدری مهربان، جانانه برای طلاب کار می‌کرد و از جان خود مایه می‌گذاشت.

این استاد حوزه علمیه افزود: حجت الاسلام والمسلمین جاویدی از جمله کسانی بود که پیش از طلاب در مدرسه حضور داشت و ما یاد نداریم حتی یک‌بار پس از ما وارد مدرسه شده باشد، این نشانه‌ای از روحیه تعبد و نظمی بود که از ایمان سرچشمه می‌گرفت.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به سیره علمی و رفتاری مرحوم حجت الاسلام والمسلمین جاویدی، نظم و انضباط را از ویژگی‌های شاخص ایشان دانست و گفت: از امتیازات کم‌نظیر این استاد بزرگوار، نظم در زندگی و در امور اجرایی مدرسه بود، ایشان بدون داشتن معاون چندین مدرسه و مرکز علمی را اداره می‌کرد و بر همه آنها اشراف کامل داشت.

وی در ادامه با اشاره به وصیت امیرالمؤمنین علیه‌السلام به امام حسن مجتبی علیه‌السلام در مورد نظم، اظهار داشت: نظم در روایات معصومین علیهم‌السلام نه‌تنها ستوده شده، بلکه از جنود عقل شمرده شده و بی‌نظمی از جنود جهل است، انسانی که در زندگی فاقد نظم و برنامه باشد، توفیقات از او سلب می‌شود و دچار سردرگمی و پریشانی خواهد شد.

دین، برنامه جامع زندگی

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤمنی با اشاره به اینکه انسان برای سعادت نیاز به برنامه دارد، اظهار داشت: آنچه واقعاً برای حیات انسانی لازم است در قرآن کریم و روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام آمده است، ما گاهی چیزهایی را به اشتباه به عنوان ضرورت زندگی وارد کرده‌ایم در حالی که آن‌ها عارض هستند نه لازمه حیات.

وی در تبیین این سخن گفت: در کتاب ارزشمند مصباح‌الشریعه در روایت صدم آمده که انسان در شبانه‌روز با چهار محور ارتباط دارد: خداوند متعال، خود، مردم و دنیا، هر کدام از این چهار حوزه، هفت اصل دارد و در مجموع ۲۸ اصل را تشکیل می‌دهد که همه ابعاد زندگی - از مسائل سیاسی و اقتصادی گرفته تا خانوادگی و اجتماعی - در آن‌ها مستتر است، امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: اگر کسی این ۲۸ اصل را بیاموزد و به کار ببندد، از خاصان خداوند خواهد شد.

ضرورت تقسیم وقت در سبک زندگی دینی

وی در ادامه به حدیثی مهم درباره تقسیم‌بندی اوقات روز اشاره کرد و گفت: «در روایات، تاکید شده که مؤمن باید شبانه‌روز خود را به چهار بخش تقسیم کند: بخشی برای عبادت، بخشی برای تلاش و کار، بخشی برای لذت‌های حلال و بخشی برای اندیشه و محاسبه. این برنامه‌ریزی، موجب تعادل، رشد و سعادت انسان می‌شود.

استاد اخلاق حوزه علمیه با تأکید بر جایگاه فکر و تأمل در حیات مؤمن، گفت: فکر، عقل عملی انسان را بیدار می‌کند و اگر افکار جهت‌دار باشد انسان را از سقوط در ورطه جهل و غفلت نجات می‌دهد، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین جاویدی کسی بود که برنامه دقیق، اندیشه سالم و نیت خالص را توأمان داشت.

گلایه از بی‌توجهی به تجربه بزرگان

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤمنی با لحنی گلایه‌آمیز نسبت به وضعیت مدیریتی امروز حوزه اظهار داشت: چرا باید چنین شخصیت‌هایی پس از رحلت مورد توجه قرار بگیرند؟ چرا در زمان حیاتشان مدیران جوان به سراغشان نمی‌آیند تا از این تجربیات ناب استفاده کنند؟ حیف است مدیری با این سطح از اشراف، تجربه، و موفقیت از تجربیاتش استفاده نشود.

وی افزود: ما اگر زندگی‌مان را بر اساس قرآن و روایات تنظیم کنیم از بسیاری از گرفتاری‌ها و بی‌توفیقی‌ها نجات خواهیم یافت، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین جاویدی به‌درستی مصداق چنین انسانی بود؛ کسی که با برنامه‌ریزی دقیق نه‌تنها خود را ساخت بلکه نسلی از طلاب را تربیت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤمنی با اشاره به جایگاه عرفانی و معنوی حجت‌الاسلام و المسلمین جاویدی گفت: این مرد بزرگ، از جنس خوبان و اهل یقین بود؛ کسی که هم اهل نظم بود، هم در خدمت طلاب مجاهد بود، هم در روضه اهل‌بیت علیهم السلام گریه‌کن. کاش امثال ایشان نه پس از مرگ، که در حیاتشان بیشتر شناخته شوند.

ارسال نظرات