نقش حوزههای علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی از نگاه رهبر انقلاب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در لرستان، حجتالاسلام احد عبداللهی، در گفتوگوی ویژه خبری شبکه استانی به نقش محوری حوزههای علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی، اظهارداشت: در این راستا دو محور اساسی نخست، جایگاه «بلاغ مبین» در پیام رهبر انقلاب و دوم، شیوههای نقشآفرینی حوزههای علمیه در مسیر تمدنسازی اسلامی مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: بلاغ مبین؛ مأموریت وجودی حوزه است و رهبر انقلاب اسلامی «بلاغ مبین» را نه یک وظیفه جانبی بلکه «ماموریت وجودی» حوزههای علمیه میدانند، از منظر ایشان، اگر حوزه نتواند پیام اسلام را به شکل روشن، عقلانی، مستدل و جذاب به جامعه منتقل کند، سایر کارکردهای آن، از جمله تربیت نیرو و پژوهش، بیثمر خواهند بود.
مدیر حوزه علمیه لرستان عنوان کرد: این دیدگاه حوزه را از یک نهاد آموزشی صرف فراتر برده و به جلودار جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تبدیل میکند؛ نهادی که هم از میراث دین پاسداری میکند و هم طراحی آینده تمدن اسلامی را بر عهده دارد.
نقش حوزه در تحقق تمدن نوین اسلامی
مدیر حوزه علمیه استان لرستان با اشاره به الزامات تحقق تمدن نوین اسلامی، هشت محور کلیدی نقشآفرینی حوزههای علمیه را برشمرد و عنوان داشت: تولید علوم انسانی اسلامی؛ بازتعریف مفاهیم کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر پایه قرآن و سنت، نقد علوم انسانی غربی و طراحی الگوهای اسلامی جایگزین است.
وی به فقه پویا و حکومتی اشاره و عنوان کرد: پاسخ به مسائل نوپدید و طراحی نظامات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مبتنی بر قواعد فقهی از دیگر محورها است.
حجتالاسلام عبداللهی به تربیت نیروی چندمهارتی اشاره کرد و گفت: تلفیق دانش دینی با علوم روز و توانمندسازی طلاب در عرصههایی مانند رسانه، فناوری، زبانهای خارجی و ارتباطگیری بینالمللی سومین محور است.
وی به محور مقابله با تهاجم فرهنگی اشاره کرد و افزود: پاسخ عقلانی به شبهات مدرن و تولید محتوای متناسب با نیاز نسل جوان از دیگر موارد می باشد.
حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به همکاری با نهادهای علمی و اجرایی گفت: تعامل با دانشگاهها در رشتههای میانرشتهای و مشاوره به نهادهای حاکمیتی برای تطبیق قوانین با موازین اسلامی دیگر محورها است.
وی به الگوسازی سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و اظهارداشت: تبیین کاربردی آموزههای دینی در حوزه خانواده، کسبوکار، محیط زیست و معرفی الگوهای موفق محور دیگری در نقش آفرینی حوزه علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی است.
وی به محور بینالمللیسازی گفتمان اسلامی اساره و عنوان کرد: تربیت طلاب غیرایرانی، ایجاد شعبههای بینالمللی حوزه و فعالیتهای دیپلماسی فرهنگی دیگر نقش حوزه است.
حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به محور هشتم نوآوری در آموزش حوزوی، خاطرنشان کرد: روزآمدسازی متون درسی و بهرهگیری از فناوریهای نوین در فرآیند آموزش و پژوهش نقش دیگر حوزه علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی است.
مدیر حوزه علمیه لرستان بیان کرد: حوزه های علمیه در هشت محور فق گام های موثری برداشته اما با نقطه مطلوب فاصله دارد و تنها با تحول بنیادین در ساختار حوزهها، تولید علوم انسانی، پاسخگویی به نیازهای نو و پیوند عمیق با جامعه، میتوان تمدن نوین اسلامی را محقق ساخت؛ تمدنی مبتنی بر عدالت، اخلاق و پیشرفت که بتواند جایگزین الگوی شکستخورده تمدن غرب شود.