نباید مسیر کوتاه و کم آسیب را برای حل مسئله تعیین کرد

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین فرهاد عباسی معاون پژوهش حوزه های علمیه در مراسم اختتامیه رویداد مساله محور هوش مصنوعی با محوریت مدیریت کلان داده ها گفت: بحث کلان دادهها از چند بُعد باید مورد توجه قرار گیرد هم بحث مفهوم مالکیت و هم امنیت. با گستره این بحث نه تنها بحث حقوقی و فقهی پیدا میشود بلکه ابعاد گسترده سیاسی و امنیتی و ... را نیز در بر میگیرد. چالشهای متفاوتی نیز وجود دارد مباحث حقوقی دعاوی افراد و بحث مالکیت جمعی و تولید اشتراکی داده نیز رخ میدهد.
وی ادامه داد: فقه اسلامی نمیتواند نسبت به این مسئله بیتفاوت باشد چون موضوع در زمان اهل بیت(ع) اینگونه صریح مطرح نبوده است و مستقیم در منابع اشاره به آن نشده است اما با توجه به روایات و جمعبندی آنها میتوان احکام این موارد را استخراج نمود.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی ادامه داد: در مسئله محوری و حل مسئله نمیتوان شعارهای کلان داد زیرا پاسخگوی نیازهای امروز نیست. ما خیلی از اوقات قبل از مسئله گیر کردهایم و در مشکل مانده ایم مسئله برای اینکه مسئله شود باید مبدا و مقصدش شناخته شود. مبداء یعنی شناخت وضعیت فعلی و مقصد یعنی شناخت وضعیت مطلوب و چشم انداز.
معاون پژوهش حوزه های علمیه گفت: هیچگاه نباید مسیر کوتاه و کم آسیب را برای حل مسئله تعیین کرد. کسانی میتوانند مسئله را درست حل کنند که در مشکل نمانده باشند. در گام دوم باید محدود کردن دامنه مسائل را جدی گرفت و هر کس به سراغ دامنه محدود برود و مطمئنا پژوهشی را به درستی انجام دهد گرفتار پیش فرضها نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی در پایان در مساله کلان داده هایی که در ادیانمختلف مطرح می شود، گفت: امروز ادیان دیگر ادعای اخلاق دارند اما به جهت اخلاقی دامنههای علوم فاطمی و علوی حقیقتاً پیشتر و جلودار است.