۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۶
کد خبر: ۷۸۲۲۲۰
عضو حقوقدان شورای نگهبان:

آزادی در جمهوری اسلامی ایران بستری برای تعالی جامعه است

آزادی در جمهوری اسلامی ایران بستری برای تعالی جامعه است
فارس- کدخدایی گفت: در تمامی شاخه‌های علوم اجتماعی، مسئله آزادی به عنوان ابزاری برای بیان دیدگاه‌های اندیشمندان مطرح است و با نگاهی تاریخی می‌توان دریافت که آزادی یکی از مؤلفه‌های اساسی در آفرینش بشر است.

به گزارش خبرگزاری رسا در فارس، عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان در چهاردهمین همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با اشاره به اهمیت تبیین مفهوم آزادی در جامعه و ضرورت ارائه آن به نسل جوان، گفت: مباحث علمی پیرامون آزادی در مجامع علمی داخلی و بین‌المللی به وفور مطرح می‌شود، اما نیاز است این مباحث بیش از پیش در جامعه تبیین و در دسترس نسل جوان قرار گیرد.

وی با اشاره به برگزاری همایش «آزادی‌ها و حقوق مشروع از منظر مقام معظم رهبری، آن را ضرورتی برای جامعه و نسل جوان خواند و ادامه داد: این همایش فرصتی است تا اندیشه‌های ژرف رهبر معظم انقلاب در این زمینه در اختیار جامعه قرار گیرد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: هدف این همایش، تشریح و تبیین بخشی از اندیشه‌های والای مقام معظم رهبری برای مردم ایران و جهان است، چرا که ایشان یکی از اثرگذارترین و مهم‌ترین اندیشمندان جهان اسلام در طول تاریخ به شمار می‌روند.

کدخدایی با بیان اینکه آزادی واژه‌ای مشترک در میان اندیشمندان جهان است و تعاریف گوناگونی از آن ارائه شده، گفت: در تمامی شاخه‌های علوم اجتماعی، مسئله آزادی به عنوان ابزاری برای بیان دیدگاه‌های اندیشمندان مطرح است و با نگاهی تاریخی می‌توان دریافت که آزادی یکی از مؤلفه‌های اساسی در آفرینش بشر است.

وی با اشاره به تعاریف مختلف آزادی در جوامع غربی، ادامه داد: که هنگامی که از آزادی سخن به میان می‌آید، باید توجه داشت که آیا این آزادی در چارچوب توحید و بندگی الهی تعریف می‌شود یا صرفاً به آزادی‌های انسانی محدود است؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آزادی زمانی معنا پیدا می‌کند که به عنوان عاملی برای رشد و تعالی انسان عمل کند و تنها راهی که می‌تواند این رشد و تعالی را محقق سازد، آزادی در چارچوب توحید و بندگی خداوند است.

کدخدایی با مقایسه دیدگاه‌های مختلف درباره آزادی، گفت: در حالی که اندیشمندان غربی آزادی را به عنوان هدف نهایی تلقی می‌کنند، با نگاهی توحیدی درمی‌یابیم که آزادی نمی‌تواند هدف نهایی باشد.

وی ادامه داد: آزادی مطلق و بدون قید و شرط نیز قابل پذیرش نیست، زیرا می‌تواند به تضییع حقوق دیگران منجر شود.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در پایان سخنان خود، آزادی را وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف متعالی دانست و افزود: آزادی باید محدود به حدودی باشد که از ایجاد تبعیض جلوگیری کند و این حد، عدالت است.

کدخدایی با اشاره به جایگاه آزادی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: اصولی مانند اصل دوم و سوم قانون اساسی به این موضوع پرداخته و آزادی را به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار داده‌اند.

ارسال نظرات