۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۷۸۳۳۸۲
حجت‌الاسلام اسکندری:

قرآن ناظر، همراه، مونس و راهنمای مؤمن است

قرآن ناظر، همراه، مونس و راهنمای مؤمن است
مدیرکل اوقاف استان قم با بیان اینکه قرآن موجودی زنده است که انسان را هدایت می‌کند، گفت: قرآن ناظر، همراه، مونس و راهنمای مؤمن است و باید با ادب در محضر آن زانو زد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قم، حجت‌الاسلام عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم در آیین اختتامیه بیست و دومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که ظهر امروز در سازمان مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد در سخنانی با تبریک به منتخبان جشنواره و قدردانی از اهتمام دانشگاه در ترویج معارف وحیانی، گفت: انتخاب راه قرآن، بهترین انتخابی است که می‌توان در زندگی داشت و کسی که این مسیر را برگزیند باید تا آخر بر آن استقامت ورزد.

وی با تأکید بر اینکه قرآن کریم صرفاً یک کتاب مانند دیگر کتب نیست، افزود: قرآن یک موجود زنده و حیّ است؛ نه فقط برای قرائت بلکه برای هدایت، همراهی، نظارت و تربیت انسان نازل شده است. این کتاب آسمانی در کنار انسان حضور دارد با او مأنوس می‌شود از او جدا نمی‌شود و ناظر بر اعمال و افکار اوست.

مطالعه «فضل القرآن» کتاب کافی انسان را به خشوع در برابر کلام الهی وا‌می‌دارد

مدیرکل اوقاف استان قم خطاب به دانشجویان قرآنی حاضر در این مراسم گفت: توصیه می‌کنم حتماً بخش «فضل القرآن» از کتاب شریف اصول کافی را مطالعه کنید. در آن روایات، عظمت و جایگاه قرآن کریم چنان تبیین شده که انسان را به خشوع و فروتنی در برابر این کتاب آسمانی وا‌می‌دارد.

وی افزود: به گونه‌ای با آن قرآن انس بگیرید که کلام خدا در زندگی شما جاری و ساری شود. علامه اقبال لاهوری به نقل از توصیه پدرش می‌گوید: بعد از نماز صبح قرآن بخوان، اما نه برای ثواب؛ بلکه چنان بخوان که گویی همین الآن جبرئیل وحی خدا را بر تو نازل کرده است"

حجت‌الاسلام اسکندری با تأکید بر زنده بودن قرآن در حیات روزمره انسان اظهار داشت: هر سؤالی که در ذهن انسان شکل گیرد، پاسخش در قرآن وجود دارد. اگر با ادب و خشوع در محضر قرآن زانو بزنیم راه برای ما روشن می‌شود. این کتاب آسمانی چراغ هدایت برای هر انسانی در هر زمان است.

وی ادامه داد: قرآن دارای ظاهر و باطن است. ظاهر آن به زبان عربی مبین نازل شده و هر کسی باید با قواعد و زبان قرآن آشنا باشد تا بتواند از آن برداشت صحیح داشته باشد. اما حقیقت دیگر قرآن نزد پروردگار حکیم است که تنها دل‌های پاک و مطهر قابلیت درک آن را دارند.

مدیرکل اوقاف استان قم در ادامه گفت: این حقیقت بلند را نمی‌توان با علوم رسمی و سطحی به دست آورد. دستیابی به آن تنها برای کسانی ممکن است که از طهارت درون برخوردارند؛ همان‌گونه که قرآن فرموده: « لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ »؛ یعنی درک حقیقت قرآن مخصوص مطهرون است و مصداق اتم و اکمل آن اهل‌بیت پیامبر صلی‌الله علیه و آله هستند.

علامه طباطبایی پرتوی از حقیقت قرآن را با تفسیر روایی المیزان روشن کرده است

وی با اشاره به جایگاه ویژه تفسیر المیزان در بهره‌گیری از روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام برای فهم عمیق‌تر قرآن افزود: علامه طباطبایی در این تفسیر با اتکا به سنت اهل‌بیت، پرتوی از حقیقت قرآن را برای طالبان حق و حکمت روشن کرده است. ما باید از این منابع بهره‌مند شویم و قرآن را فقط در سطح ظاهر متوقف نکنیم.

حجت‌الاسلام اسکندری با تجلیل از فعالیت‌های قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، اظهار داشت: یکی از سرمایه‌های مهم کشور جوانان قرآنی و فرهیخته‌ای هستند که در چنین محیط‌هایی پرورش می‌یابند. جشنواره قرآن و عترت، فرصتی برای شناسایی و شکوفایی این استعدادهای گران‌سنگ است.

وی با تأکید بر وظیفه متولیان فرهنگی و قرآنی در حمایت از این حرکت‌ها، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر جامعه ما نیازمند بازگشت به قرآن و آموزه‌های آن است. باید کاری کنیم که قرآن در زندگی مردم جاری شود، نه فقط به‌عنوان شعاری زبانی بلکه به‌عنوان برنامه‌ای عملی در همه عرصه‌های فردی و اجتماعی.

ارسال نظرات