۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
کد خبر: ۷۸۷۳۶۸

فلسفه‌ای نو برای چالش‌های جهان معاصر

فلسفه‌ای نو برای چالش‌های جهان معاصر
با بی‌اعتنایی دانشگاه‌ها به تراث اجتماعی مسلمانان و ناکارآمدی جامعه‌شناسی غربی، حوزه‌های علمیه به راه‌اندازی رشته «دانش اجتماعی» روی آوردند.
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، بی‌اعتنایی دانشگاه به تراث اجتماعی مسلمین و ناکارآمدی جامعه‌شناسی غربی موجب شد حوزویان به فکر تأسیس رشتۀ دانش اجتماعی بیفتند. این رشته که ابتدا در حوزۀ علمیه با عنوان اندیشۀ معاصر مسلمین راه‌اندازی شد، می‌کوشد علم و نظریه‌های اجتماعی اسلام را ترویج کند، هویت معرفتی این دانش را باتوجه‌به معنای علم در حوزۀ فرهنگ و تمدن اسلامی طرح کند، مبادی اندیشۀ اجتماعی معاصر مسلمانان و تلاش متفکران اسلامی را به شیوه‌ای نقادانه تحلیل کند و تولید تفکر اجتماعی مبتنی بر حوزۀ معرفتی ناب اسلامی در برابر چالش‌های معاصر را دستور کار خود قرار دهد.
 
بازخوانی سنت و روش‌های تفکر اجتماعی در دنیای اسلام، نقد و بررسی مبانی معرفتی علم اجتماعی مدرن و مبانی معرفتی تفکر اجتماعی اندیشمندان معاصر مسلمانان، تولید نظریه‌های اجتماعی مبتنی بر حکمت و عقلانیت اسلامی و تبیین تحولات اجتماعی جهان معاصر بر پایۀ حوزۀ معرفتی اسلام از جمله اهداف این رشته است. 
 
فلسفه‌ای نو برای چالش‌های جهان معاصرفلسفه‌ای نو برای چالش‌های جهان معاصر
 
نقد جامعه‌شناسی غربی، بازخوانی دانش اجتماعی مسلمین، تولید نظریۀ اجتماعی مبتنی بر فلسفۀ اسلامی، تبیین مسائل و پدیده‌های اجتماعی و تبیین تحولات اجتماعی جهان معاصر مبتنی بر نظریه‌های دانش اجتماعی مسلمین و در کل تولید علم اجتماعی در برابر جامعه‌شناسی غربی، از جمله ظرفیت‌های پژوهشی این رشته است.
 
لازم ذکر است که می‌توانید جهت خرید شماره هشتم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین @ErfanKhalilifar پیام دهید.
ارسال نظرات