سیره بزرگان تعطیل کردن دروس حوزه در ایام تابستان برای تبلیغ و مطالعات جنبی بوده است

حجتالاسلام غلامحسن محرمی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فرا رسیدن تعطیلات تابستانی حوزه اظهار داشت: طلاب علوم دینی با استفاده از این فرصت به دست آمده به مطالعه، بررسی، تحقیق و دانشافزایی درباره مبانی تشیع، امامت و اصول عقاید بپردازند.
وی با اشاره به سیل گسترده شبهات جدید، پاسخگویی به این شبهات را ضروری دانست و افزود: طلاب با استفاده از کتابهای ارزشمندی که درباره شبهات جدید نوشته شده به بررسی این شبهات پرداخته، پاسخهای مربوطه به هر یک را مطالعه کنند تا پاسخگوی پرسشهای مردم و به خصوص جوانان باشند.
حجتالاسلام محرمی با بیان اینکه تعطیلاتی که نتوان از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کرد، آفت درس خواندن و تحقیق است، اما گفت: همچنان که خواب و استراحت پس از اتمام کار روزانه برای تجدید قوا نیاز و جزو طبیعت انسان است، تعطیلات نیز ذهن طلبه را آماده میکند تا با رفع خستگی پذیرای سال تحصیلی آینده شود.
وی با اشاره به سیره بزرگان حوزههای علمیه که در ایام تابستان دروس حوزه را تعطیل میکردند و به مطالعات جنبی میپرداختند، اظهار داشت: زمانی به آفت تعطیلات دچار میشویم که در ایام تحصیلی، دروس حوزه را تعطیل کنیم و در ایامی که باید به فعالیتهای دیگر مشغول شویم، به دروس حوزوی بپردازیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه تعطیلات کنونی حوزههای علمیه بیش از تعطیلات سابق است، بر ایجاد تناسب بین تعطیلات و دروس حوزوی تأکید کرد و افزود: تعطیلات حوزه در گذشته منحصر به ماه رمضان، دهه محرم، بخشی از ماه صفر و تابستان بود و ضرورت هم داشت، اما اکنون برخی تعطیلات هیچ ضرورتی ندارد.
وی در ادامه برگزاری کلاسهای تابستانی برای نسل جوان و مردم را از سوی طلاب مناسب ارزیابی کرد و آن را نوعی تنوع دانست و گفت: طلاب در این کلاسها به تدریس معارف قرآن، اصول عقاید و احکام بپردازند و با جاذبههای مناسب معارف اسلامی را به افراد آموزش دهند.
حجتالاسلام محرمی خاطرنشان کرد: نظام آموزش حوزه به گونهای برنامهریزی کند که کلاسهای آموزشی تنها به ایام تعطیلات تابستان منحصر نشود، بلکه این کلاسها در طول سال برگزار شده و وقت طلاب به تربیت جوانان اختصاص یابد.
وی در پایان با بیان اینکه طلاب با برنامهریزی منظم از تعطیلات به بهترین شکل استفاده کرده و سطح علمی خود را ارتقا دهند، ابراز داشت: طلاب به مطالعه دروس گذشته بپردزاند، اما ذهن خود را خسته نکنند. /920/ت302/ع