۰۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۱
کد خبر: ۸۲۱۸۷۸

آیا نظارت شرعی بر واردات گوشت حذف شده است؟

تنظیمی
همزمان با انتشار گمانه‌زنی‌ها درباره حذف نظارت‌های مذهبی در فرآیند جدید واردات گوشت، انجمن واردکنندگان تأکید کرد که تمامی محموله‌ها با اخذ کد حلال و تحت کنترل کامل ناظران شرعی و بهداشتی، وارد بازار می‌شوند.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، همزمان با انتشار گمانه‌زنی‌ها درباره حذف نظارت‌های مذهبی در فرآیند جدید واردات گوشت، انجمن واردکنندگان تأکید کرد که تمامی محموله‌ها با اخذ کد حلال و تحت کنترل کامل ناظران شرعی و بهداشتی، وارد بازار می‌شوند.
 
انجمن صنفی واردکنندگان فراورده های خام دامی امروز گفت:‌ در مصوبه جدید وزارت جهاد کشاورزی که به شیوه قبض انباری انجام می‌شود «نظارت شرعی و بهداشتی کماکان وجود خواهد داشت».
 
این انجمن تأکید کرد: در این فرآیند، متقاضی پس از تشکیل پرونده، مجوزهای لازم را از سازمان دامپزشکی کشور دریافت کرده و سپس با أخذ کد حلال، تولید و ذبح دام صرفاً با نظارت مستقیم ناظران ذبح شرعی و تحت کنترل کامل بازرسان بهداشتی سازمان دامپزشکی انجام می‌شود.
 
در این خبر آمده است: پس از ورود محموله‌ها به بنادر و سردخانه‌های تحت نظارت، قبض انبار صادر شده و ادامه مراحل اداری از جمله ثبت سفارش مطابق ضوابط قانونی انجام می‌شود.
 
متأسفانه هفته گذشته پس از اعلام مصوبه جدید تسهیل واردات، برخی استنباط کرده بودند که نظارت شرعی در این فرایند حذف می‌شود که بلافاصله انجمن واردکنندگان فراورده‌های خام دامی و وزارت جهاد کشاورزی واکنش نشان دادند.
 
گفتنی است نظارت شرعی بر ذبح دام و طیور، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، همواره مورد تأکيد امام راحل و امام شهید بوده است؛ حتی زمانی که امام خمینی (ره) از واردات گوشت‌های یخ‌زده مطلع شدند، در نامه‌ای خطاب به نخست وزیر وقت، خواستار جمع‌آوری گوشت‌های یخ زده از بازار و استفاده از آنها در کود کشاورزی شده بودند؛ چراکه از نظر امام راحل، آن گوشت‌ها مورد ذبح شرعی واقع نشده بود.
 
آن روزها، استرالیا، رژیم‌صهیونیستی، نیوزیلند، ترکیه، بلغارستان و آلمان‌غربی، از صادرکنندگان گوشت یخ‌زده به ایران بودند و ذبح غیرشرعی و عدم رعایت موارد بهداشتی، دلیل صدور این حکم از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود.
 
در حال حاضر، طبق گفته مسئولین سازمان دامپزشکی کشور به دلیل اینکه در برزیل، قیمت تمام شده‌ی گوشت و سایر موادغذایی نسبت به ایران پایین‌تر است، بخشی از نیاز بازار با واردات گوشت برزیلی تأمین می‌شود که بحمدالله نظارت‌های لازم از جهت حلال‌بودن و پاک‌بودن، توسط روحانیون آموزش‌دیده در حوزه نمایندگی ولی فقیه وزارت جهادکشاورزی، بر آن انجام می‌شود.
ارسال نظرات
captcha