نگاهی به فعالیت فرهنگی مسجد خاتم الانبیای اهواز
خبرگزاری رسا ـ امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، به تشریح فعالیت های فرهنگی و تبلیغی این مسجد پرداخت.
حجت الاسلام سمیر دورکوندی، امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، در گزارشی به تشریح فعالیت های این مسجد پرداخت و اظهار داشت: فعالیت های این مسجد از سال 1386 با هدف ارشاد جوانان، امر به معروف و نهی از منکر و تربیت افراد متدین و انقلابی جهت ورود به جامعه، آغاز به کار کرد.
حجت الاسلام دورکوندی، با اشاره به فعالیت های فرهنگی مسجد خاتم النبیاء، خاطرنشان کرد: فعالیت های این مسجد در دو بعد عمومی همچون جذب نیرو و سازماندهی آنها در گروه های تربیتی و جنبه خصوصی آن انتخاب افراد نخبه گروه ها و برگزاری برنامه های ویژه ای برای آنها از جمله دوره مطالعاتی کتب شهید مطهری و جلسات تفسیر قرآن است.
وی با اشاره به حضور روحانیان در فعالیت های فرهنگی این مسجد، بیان داشت: روحانیان، طلاب و افرادی که از توان علمی مناسبی برخوردارند، از نظر شرعی وظیفه دارند که به مسائل فرهنگی اهمیت ویژه ای قائل شوند از این رو روحانیت نقش ویژه ای در انجام فعالیت های فرهنگی مساجد دارد.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، مسیرحرکت حلقه های تربیتی مسجد را در راستای گسترش فرهنگ اسلامی در منطقه خواند و ابراز داشت: هر نیروی مسجد به عنوان نماینده مسجد در خانه خود محسوب می شود و با اخلاق و رفتار خود می تواند در گسترش تفکر اسلامی در منطقه تاثیر گذار باشد.
حجت الاسلام دورکوندی با اشاره به تعداد نیروهای فعال در گروه های تربیتی مسجد خاتم الانبیاء(ص)، اظهار داشت: 60 نفر در مقطع راهنمایی، 90 نفر در مقطع دبیرستان، 25 نفر طلبه، 20 نفر دانشجو و 30 نفر در قسمت بزرگسالان این مسجدفعالیت می کنند.
وی افزود: این نیروها در سه حلقه تربیتی در مقطع راهنمایی، چهار حلقه تربیتی در مقطع دبیرستان، سه حلقه تربیتی جهت بزرگسالان و واحد طلاب و دانشجویان فعالیت می کنند.
این استاد حوزه علیمه خوزستان، با اشاره به فعالیت های طلاب و دانشجویان اظهار داشت: در هفته دو جلسه ویژه طلاب و دانشجویان برگزار می شود، یک جلسه مباحث دینی با محوریت کتب شهید مطهری و آیت الله مصباح و جلسه دوم به طرح شبهات موجود در دانشگاه ها و پاسخ مناسب به آنها می گذرد.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء (ص) اهواز، ادامه داد: برگزاری جلسه اخلاق و جلسات درسی به ویژه در ایام امتحانات از دیگر برنامه های مسجد برای طلاب و دانشجویان می باشد.
حجت الاسلام دورکوندی، با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسات گروه طلاب و دانشجویان خاطر نشان کرد: بخشی از این جلسات طرح مسائل سیاسی کشور با محوریت سخنان مقام معظم رهبری است و نکات مهمی که مقام معظم رهبری به آنها تأکید کرده است را برای طلاب و دانشجویان بیان می کنیم تا در جنگ نرم خواسته های فرمانده خود را به خوبی بدانند و به آنها عمل کنند.
این فعال فرهنگی افزود: از دیگر موضوعات مطرح در این جلسات ارائه پاسخ های مناسب به شبهات موجود در دانشگاه و سایر مسائل سیاسی است و در این زمینه از افراد خبره و آگاه نسبت به شبهات موجود در دانشگاه ها و مسائل سیاسی استفاده می کنیم.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، به تشریح برنامه های این مسجد در مقطع راهنمایی پرداخت و بیان داشت: برنامه های این مسجد در مقطع راهنمایی در چهار زمینه تربیتی، ورزشی، درسی و فعالیت های فرهنگی و اجرایی انجام می شود.
حجت الاسلام دورکوندی ادامه داد: برنامه های تربیتی این مقطع شامل برگزاری جلسات گروهی، مشاوره اعضاء از سوی مربیان خود، ارتباط با خانواده ها جهت دنبال کردن سیر تربیتی اعضاء و پیگیری حضور نیروها در نماز جماعت می باشد.
مسؤول فرهنگی مسجد خاتم الانبیاء (ص) اهواز، به فعالیت های درسی در مقطع راهنمایی اشاره و خاطر نشان کرد: برنامه های درسی در مقطع راهنمایی در طول سال فراز و نشیب هایی دارد اما در روزهای نزدیک به امتحانات با برگزاری کلاس های تقویتی برای نیروها آنها از نظر درسی تقویت می کنیم.
وی بر ضرورت وجود برنامه های ورزشی جهت حفظ شادابی و سرزندگی نیروها تأکید کرد و ابراز داشت: در طول سال هفته ای یک مرتبه برنامه ورزشی برای نیروها برگزار می شود اما در تابستان به سه روز در هفته افزایش می یابد و علاوه بر آن برگزاری جام های مختلف ورزشی شور و نشاط خاصی میان نیروها ایجاد می کند.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به فعالیت های فرهنگی نیروهای مقطع راهنمایی، خاطر نشان کرد: فعالیت هایی همچون روزنامه دیواری نویسی، تبلیغات مراسم های مسجد و انجام فععالیت های قرآنی از جمله فعالیت های نیروها در مقطع راهنمایی است.
حجت الاسلام دورکوندی افزود: دادن مسؤولیت به نیروهای راهنمایی عامل مهمی جهت شکوفا کردن استعداد های آنها است و حس مسؤولیت پذیری را در آنها تقویت کرده و موجب کسب تجربه، افزایش اعتماد به نفس و آماده کردن آنها جهت پذیرش مسؤولیت های بزرگتر در مسجد و سپس در جامعه می شود.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، با اشاره شیوه جذب نیرو در مسجد خاتم الانبیاء خاطر نشان کرد: شیوه جذب نیرو به دو روش محلی و مدرسه ای صورت می گیرد، در روش اول برای افرادی که وارد مسجد می شوند برنامه های ویژه ای اجرا می کنیم و در صورتی که حضور منظمی داشته باشند و مورد اخلاقی نداشته باشند جذب گروه های تربیتی مسجد می شوند.
وی افزود: روند جذب از مدرسه به این صورت است که نیروهای مسجد در مدارس حضور پیدا می کنند و با هماهنگی با مدیر مدرسه نماز جماعت و مسابقات ویژه ای برگزار می کنند و افرادی را که هم از نظر درسی و هم از نظر اخلاقی موفق هستند را شناسایی می کنند.
حجت الاسلام دورکوندی، ادامه داد: افراد شناسایی شده به اردو برده می شوند و ارتباط بیشتری از سوی مسؤول جذب با آنها برقرار شود و سپس از آنها دعوت می شود تا در برنامه های مسجد نیز حضور به هم رسانند.
این استاد حوزه علمیه خوزستان، با اشاره به مشکلاتی که پیش روی تبلیغ در مدارس وجود دارد بیان داشت: اخیرا طرحی با عنوان طرح معراج جهت حضور نیرهای مساجد در مدرسه پیش بینی شده است که اگر اجرا شود بسیاری از مشکلات پیش روی مبلغان را جهت فعالیت های فرهنگی در مداس بر طرف می کند.
حجت الاسلام دورکوندی با اشاره به رضایت مندی خانواده ها از حضور فرزندانشان در مسجد خاطر نشان کرد: حضور بچه های منطقه در مسجد در رفتا آنها تاثیر به سزایی دارد تا آنجا که افرادی بیان داشته اندکه فرزندشان با فاصله گرفتن از مسجد اخلاق ناپسندی پیدا کرده و دوباره آنها را به مسجد آورده اند و این بیانگر تاثیر بسیار بالای مسجد در تربیت افراد است.
وی افزود: در این راستا از خانواده ها دعوت می کنیم و به آنها مشاوره داده و انتقادات و پیشنهاد های آنها را در زمینه فعالیت های مسجد و حلقه های تربیتی بررسی می کنیم.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، با اشاره به تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری مبنی بر مطالعه کتب شهید مطهری از سوی تمام اقشار جامعه بیان داشت: تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری از عوامل مهم جهت استفاده از کتب شهید مطهری در برنامه های تربیتی است.
حجت الاسلام دورکوندی، کتب شهید مطهری را از مهمترین منابع جهت تربیت افراد متدین و انقلابی در مساجد عنوان کرد و اظهار داشت: تفکر شهید مطهری، تفکر انقلاب اسلامی است و مجموعه فرهنگی مسجد جهت آشنایی نیروهای خود با فرهنگ اصیل اسلامی آنها را با کتب شهید مطهری آشنا می کند و جهت تعمیق معارف اسلامی نیروها را به کتب این شهید بزرگوار رجوع می دهد.
وی با اشاره به تأثیر فراوان مطالعه کتب شهید مطهری در ارتقا بصیرت نیروهای مسجد بیان داشت: آن دسته از نیروهای مسجد که کتاب های شهید مطهری را مطالعه کرده اند دغدغه بیشتری جهت آگاهی از مسائل سیاسی، دینی و معرفتی دارند و اهمیت بیشتری نسبت به حضور در برنامه های فرهنگی قائل می شوند، از این رو بسیاری از آنها حوزه علمیه را جهت تحصیل خود انتخاب کرده اند.
استاد حوزه علمیه خوزستان، کتاب های شهید مطهری را در انتقال آموزه های دینی و چارچوب تفکر اسلامی به ذهن خواننده بسیار موفق خواند و ابراز داشت: مطالعه کتب شهید مطهری جهت مصون ماندن از تهاجم فرهنگی و تقویت بنیه فکری خواننده آن جهت رویارویی با شبهات بسیار موثر است؛ از این رو معرفی این کتاب ها و برگزاری سیر مطالعاتی برای نیروهای مسجد از مهم ترین برنامه های ماست.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء (ص) اهواز، ادامه داد: کسی که کتاب های شهید مطهری را بخواند یک چارچوبی از اسلام در ذهنش شکل می گیرد و در مقابل شبهات منفعل نمی شود.
وی به تشریح برنامه های عمومی این مسجد پرداخت و بیان داشت: سخنرانی به زبان عربی به ویژه در ماه محرم و ماه مبارک رمضان، تزیین خیابان های منتهی به مسجد و برپایی جشن و مسابقه بزرگی در عید غدیر و برپایی مراسمات ویژه اعیاد و شهادت ائمه اطهار(ع) از جمله برنامه های عمومی این مسجد هستند.
حجت الاسلام دورکوندی، با اشاره به استقبال همسایه های مسجد خاتم الانبیاء از برنامه های این مسجد بیان داشت: همسایه های این مسجد حضور فعالی در نمازهای جماعت و مراسمات این مسجد به ویژه در ماه محرم و ماه رمضان دارند و در تامین هزینه های برپایی مراسمات همواره به این مسجد کمک کرده اند.
استاد حوزه علمیه خوزستان، مساجد را مهم ترین مکان جهت آشنایی جوانان با آرمان های انقلاب خواند و گفت: مسؤولان فرهنگی اگر می خواهند فعالیت های فرهنگی در مسیر حقیقی خویش قرار گیرد باید توجه ویژه ای مساجد داشته باشند چراکه تنها مساجد هستند که می توانند جوانان را به سمت آرمان های انقلاب سوق دهند.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء (ص) اهواز ادامه داد: فعالیت فرهنگی مختص به یک ارگان نیست بلکه همه مردم به ویژه مساجد به عنوان مهمترین پایگاه فرهنگی در این زمینه مسؤولند.
وی با اشاره به برخی از مشکلات این مسجد در راستای اجرای فعالیت های فرهنگی ابراز داشت: با توجه به اینکه مردم این منطقه از لحاظ مالی ضعیف هستند عمده هزینه فعالیت های فرهنگی خود مسجد باید متقبل شود و ارگان خاصی از هزینه فعالیت های فرهنگی مساجد را تامین نمی کند و اگر کمک های آیت الله موسوی جزایری نبود بسیاری از برنامه های این مسجد اجرا نمی شد.
حجت الاسلام دورکوندی با اشاره به اجرای طرح صالحین در مساجد کشور اظهار داشت: طرح صالحین اگر آن طور که برنامه ریزی شده اجرا شود می تواند نتایج بسیار خوبی به ارمغان آورد اما اگر در هر مرحله قسمتی از آن حذف شود نتیجه مطلوب را نخواهد داشت.
وی انسجام مساجد اهواز را عامل مهمی جهت گسترش طرح صالحین دانست و خاطر نشان کرد: مساجد اهواز دارای یک اتاق فکر جهت تعریف و اهداف و راهکار های رسیدن به آن باشند و طرح های خود رابه یکدیگر نزدیک کنند و منسجم تر شوند تا بتوانند الگوی صحیحی به تمام کشور ارائه دهند چرا که فعالیت های پراکنده سبب می شود هر کس تعریف متفاوتی از طرح صالحین به دست آورد.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(ص) اهواز، ابلاغ این طرح تربیتی به کل کشور و مورد تأیید قرار گرفتن آن از سوی مقام معظم رهبری را از نقاط مثبت طرح صالحین خواند و ابراز داشت: اگر این طرح به درستی در کشور اجرا شود می تواند عامل مهمی جهت ارتقای بصیرت و تعمیق مفاهیم اسلامی در جامعه باشد.
وی برگزاری جلسات منظم مسؤولان فرهنگی مساجد را عامل مهمی در انتقال صحیح این طرح به کشور دانست و بیان داشت: کسانی که می خواهند این طرح را اجرا کنند باید با همفکری و تبادل نظر با مسؤولان فرهنگی مساجد، موجب نزدیکی بیشتر اندیشه اجرایی مسؤولان فرهنگی مساجد اهواز شوند./945/ز202/س
ارسال نظرات