۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۸۷۱۴۰
بازخوانی پرونده تحول در حوزه (19)؛

بدون پژوهش‌های عمیق نمی توان در دنیای فکری معاصر دوام آورد

خبرگزاری رساـ استاد مرکز تخصصی مهدویت بیان داشت: تولید علم به معنای مطالعه گسترده در یک علم است که وقتی حجم اطلاعات بالا رفت، خلاقیت باعث تولید نظریه های علمی جدید می شود.
پژوهش


حجت الاسلام سیدرضی موسوی گیلانی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: حوزه های علمیه امروز به ضرورت پژوهش بیش از گذشته واقف شده و درک دقیق تری از آن پیدا کرده‌اند.

وی بیان داشت: ایجاد پژوهشگاه‌های گوناگون در حوزه علمیه نشان از عمق توجه حوزویان به نیازهای امروز جهان اسلام دارد.

این محقق حوزوی بیان داشت: حوزه علمیه در سابق بیشتر بر امر تبلیغ و ترویج مستقر شده بود اما مناسبات دنیای امروز که برخی با ایجاد مطالعات گسترده بر ضد اسلام در جهت شبهه اندازی گام برمی‌دارند، وظایف حوزه علمیه را با تغییر مواجه ساخت.

وی بیان داشت: امروز در فضای فکری شبهاتی جدی مطرح می گردد که بدون مطالعات دقیق و عمیق و کارهای پژوهی سامان یافته نمی توان به آن پاسخگو بود.

این محقق دینی بیان داشت: امروز خلاهایی وجود دارد که تشکیل مراکز پژوهشی تخصصی را می طلبد.

وی با اشاره به اینکه لازم نیست تمام پژوهش ها به صورت جمعی انجام شود، ادامه داد: پژوهش‌ها می تواند فردی صورت گیرد و با گفت و گو با سایر پژوهشگران به تکامل برسد.

وی بیان داشت: یکی از لازمه های پژوهش وجود افرادی است که روش پژوهش را آموخته و در کنار سایر پژوهشگران به کارهای علمی بپردازند.

حجت الاسلام موسیوی گیلانی اظهار داشت: تولید علم به معنای مطالعه گسترده در یک علم است که وقتی حجم اطلاعات بالا رفت، با خلاقیت روبرو خواهیم شد که نظریه های علمی جدید رشد می کند.

وی بیان داشت: تولید علم زمان بر بوده و باید مراحل لازم را طی کند.

محقق علوم حوزوی اظهار داشت: مجلات پژوهشی که دارای رتبه علمی است، حاوی پاسخ های جدید در برابر سوالات جدید است که باید این نوع نشریات، رشد کمی و کیفی در حوزه علمیه داشته باشند. /909/ت302/ع

ارسال نظرات