۱۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۵
کد خبر: ۹۷۳۷۰
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی‌:

مهم‌ترین برنامه دشمن جدا کردن بدنه حوزه از حکومت است

خبرگزاری رسا ـ دبیر گروه تاریخ اندیشه معاصر مؤسسه امام خمینی‌(ره) گفت: دشمن برای مقابله اساسی با جمهوری اسلامی ایران، تقویت مراجع دینی غیردولتی یا مخالف دولت را در دستور کار خود دارد.
مهم‌ترین برنامه دشمن جدا کردن بدنه حوزه از حکومت است


حجت‌الاسلام مهدی ابوطالبی، عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی‌(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک فرا رسیدن سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نقش روحانیت را در انقلاب ایران بی‌بدیل دانست و اظهار کرد: علمای شیعه همواره در طول تاریخ به دنبال حفظ اسلام و احکام اسلامی بوده‌اند.

وی با بیان این‌که در هر دوره‌ای به مقتضای زمان، برخورد مناسبی از سوی روحانیت در برابر دشمنان دین شده است، افزود: از دوران صفوی که دست علما باز شد و قدرت یافتند، در راستای اجرای احکام اسلامی و تشکیل حکومت دینی از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

حجت‌الاسلام ابوطالبی با اشاره به تعبیر مرحوم نائینی در تنبیه الامه، گفت: علما در هر دوره‌ای به میزان محدودی که امکان داشت برای اجرای احکام اسلامی برنامه‌ریزی می‌کردند؛ هرچند در زمان حکومت مشروطه هم، آن را ایده‌آل نمی‌دانستند؛ اما معتقد بودند که با همین حکومت هم بخش عمده‌ای از احکام اسلام قابل اجرا است.

وی نهضت اسلامی امام خمینی‌‌(ره) برای سرنگونی رژیم پهلوی را تکیه ایشان بر عملکرد علمای گذشته، کمک روحانیت و بیدارسازی و آگاه‌سازی مردم دانست و تصریح کرد: اصل حرکت امام راحل نشأت گرفته از مبانی فکری شیعه بود که با اعتماد مردم به روحانیت و حوزه‌های علمیه تقویت شد.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی‌(ره) در ادامه به تبیین حوزه انقلابی پرداخت و گفت: حوزه انقلابی حوزه‌ای است که نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی بی‌تفاوت نباشد؛ کما این‌که در دوران مبارزه، امام راحل حوزه‌ها را خطاب قرار می‌دادند و نسبت به ساکت بودن حوزه قم و نجف، اعتراض داشتند.

وی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه باید برای مسائل عمومی جامعه راه حل داشته و در مقام عمل وارد عرصه‌های سیاسی اجتماعی شوند، ابراز داشت: امروز به تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند «پس از انقلاب اسلامی به یک نظام سیاسی اسلامی هم رسیده‌ایم»، حوزویان باید برای رسیدن به دولت اسلامی، کشور اسلامی و تمدن اسلامی گام‌های اساسی را بردارند.

حجت‌الاسلام ابوطالبی لازمه رسیدن به تمدن اسلامی را تولید نظام‌های مختلف اجتماعی مانند نظام اقتصادی، فرهنگی و نظام‌های علمی دیگر دانست و گفت: با توجه به دینی بودن حکومت و نظام، نیازمند تولید علم دینی و جنبش نرم‌افزاری هستیم که پایه و منبع اصلی آن نیز حوزه‌های علمیه هستند.

وی با بیان این‌که حرکت حوزه‌های علمیه در تولید علوم دینی در تعامل با نهادهای علمی جدید مانند دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی دیگر امکان‌پذیر است، عنوان کرد:‌ حوزه انقلابی حوزه‌ای است که در مباحث علمی خود، اعم از دروس خارج و بحث‌های پژوهشی و آموزشی دیگر با نگاه به تمدن اسلامی در حوزه‌های مختلف به پژوهش بپردازد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تلاش دشمنان برای از بین بردن انقلاب اسلامی ایران، ابراز کرد: برخی نخبگان سیاست خارجی آمریکا در کتابی با عنوان چالش ایران با دولت ایالات متحده آمریکا، برای ایجاد گره بین مسائل سیاسی اجتماعی ایران با مسائل دینی و مقابله اساسی با جمهوری اسلامی، تقویت مراجع دینی غیردولتی یا مخالف دولت را پیشنهاد کرده‌اند.

وی مهم‌ترین برنامه دشمنان براساس استراتژی نخبگان را جدا کردن بدنه حوزه از حکومت، سیاست و مسائل اجتماعی آن عنوان کرد و افزود: مسؤولان حوزه بسیار دقیق و هوشیار، استراتژی‌های دشمنان را به درستی مطالعه و براساس آنها برنامه‌ریزی کنند.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی‌‌‌(ره) با بیان این‌که مقابله علمی بهترین راه برای مقابله با جریان‌های خاموش است، تصریح کرد: امروزه نیازمند آن هستیم که ده‌ها درس خارج فقه ولایت فقیه در حوزه‌های علمیه تدریس شود و چالش‌های آن مورد بررسی قرار گیرد.

وی برگزاری همایش‌هایی با عنوان ولایت فقیه و اندیشه‌های امام راحل و حتی طرح برخی جزوات برای جوانان و نوشتن کتاب‌هایی با ادبیات جوانان و حتی کودکان را ضروری دانست و ابراز داشت: باید نسل جدید به درستی با اندیشه‌های ناب امام خمینی‌‌(ره) آشنا شوند.

حجت‌الاسلام ابوطالبی عدم هم‌زبانی با نسل‌های جدید را از جمله نقص‌های حوزه و بخش‌های مذهبی برشمرد و خواستار تربیت برخی طلاب برای به نگارش درآوردن آثار دینی با ادبیات زیبا و قلم روان، در فضای ذهنی جوانان شد. /920/ت302/ص

ارسال نظرات