۰۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۹۹۰۲۱
معاون پژوهش حوزه های علمیه:

طلاب در فعالیت‌های پژوهشی جدی باشند

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهش حوزه های علمیه در سومین جشنواره علامه حلی با بیان این که پژوهش در فعالیت‌های علمی طلاب مورد توجه ویژه قرار دارد از طلاب خواست موضوعات تحقیقی خود را متناسب با نیازهای روز جامعه انتخاب کنند.
حجت الاسلام عماد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدعلی عماد معاون پژوهش حوزه های علمیه در سومین جشنواره علامه حلی که با حضور محققان و پژوهشگران حوزه‌های علمیه سراسر کشور برگزار شد با تجلیل از برگزاری جشنواره علامه حلی گفت: آثار ارسالی به این جشنواره از لحاظ کمی و کیفی رشد مطلوبی داشته است.

وی با بیان این که پژوهش در فعالیت‌های علمی طلاب مورد توجه ویژه قرار دارد از طلاب خواست موضوعات تحقیقی خود را متناسب با نیازهای روز جامعه انتخاب کنند.

حجت الاسلام عماد، رسیدن به درجه علمی را دارای مراحل مختلفی ذکر کرد و چند پیش شرط را برای فعالیت در عرصه پژوهش عنوان کرد و افزود: طلاب اگر می‌خواهند در عرصه علمی و تحقیقی خود توفیق بدست آوردند باید این پیش شرط‌ها را با جدیت دنبال کنند.

وی تاکید کرد: کسی که می خواهد پژوهشگر باشد باید اولا از حد و اندازه هایی که برای یک پژوهشگر نیاز است برخوردار باشد و ثانیا بر فنون پژوهش تسلط و چیرگی داشته باشد و نسبت به پژوهش از بینش و نگاه درستی برخوردار باشد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه برخورداری از خصلت‌ها و منش‌هایی علمی را از جمله شاخصه‌های پژوهشگر موفق دانست و ادامه داد: اگر باور ما این است که پژوهش معبر تولید دانش است، برای تولید این پژوهش که به تولید علم منتهی میشود باید هم بر مرز دانش و هم بر بام آن بایستیم.

وی با بیان این که در پژوهش ها چهار گروه فعالیت می‌کنند، گفت: اول گروهی است که اطلاعات کافی ندارد و نمی‌تواند به پژوهش هم با دید حرفه ای بپردازد، این گروه اصلا نمی‌تواند در امر پژوهش موفق باشد.

حجت‌الاسلام عماد از کسانی که اطلاعات کافی ندارد اما پژوهش را بادید حرفه ای نگاه می کند به عنوان دومین گروه در پژوهش ذکر کرد و افزود: این گروه به همراه گروه سوم که اطلاعات عمقی نسبت به برخی علوم دارد اما نمیتواند از آن به طور حرفه ای در پژوهش استفاده کند، بهتر از گروه اول هستند اما باز هم با نقطه آرمانی تفاوت بسیار زیادی دارند.

وی تاکید کرد: اگر ما محور گسترش پژوهش را به عنوان محور افقی و عمق و محتوای آن را به عنوان محور عمودی فرض کنیم، اتفاق های دوگانه ای خواهد افتاد که باید سعی کرد راهی را در این دو گانه ای انتخاب کنیم که ما را به تکامل برساند./917/پ202/ص
ارسال نظرات