۳۰ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۱۰۲۴۱۷

ماهنامه فرهنگ عمومی به شماره سوم رسید

خبرگزاری رسا ـ شماره سوم ماهنامه فرهنگ عمومی به همت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی منتشر شد.
ماهنامه فرهنگ عمومي 3


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ماهنامه فرهنگ عمومی، یک مجله تخصصی در موضوع فرهنگ و اندیشه و جنگ نرم است که به صاحب امتیازی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی منتشر می شود.

در این شماره پس از یادداشت سردبیر و مطلبی با عنوان «امام خامنه ای جهت‌گیری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را درست دانستند»، بخش حکمت و اندیشه قرار دارد که حاوی مطالبی مانند «گزارش تاریخ فلسفه جدید در کشور ما»، «ولایت؛ پیوند الهی»، «نسبت حوادث اخیر جهان اسلام با معنویت خواهی و دموکراسی»، «تأملی در ماهیت لیبرالیسم»، «عبدالحسین زرین کوب در ترازوی نقد»، «نکات مهمی که یک مبارز جنگ نرم باید بداند»، «راهنمای مطالعه غرب شناسی انتقادی» می شود.

گفتگوی ویژه، ادبیات و هنر، اقتصاد، یادنامه و فرامتن، بخش‌های بعدی مجله است که شامل موضوعاتی مثل: «استاد رضا رهگذر در گفتگوی ویژه»، «انسان و طبقه در عالم مدرن»، «آوینی و نظریه سیر خطی پیشرفت»، می شود.

در بخشی از این مجله به نقل از مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و معاونان نهاد کتابخانه های عمومی کشور آمده است: «در واقع کار کتابخانه از جهتی شبیه کار صدا و سیما است یعنی توقف پذیر نیست و دائم در جریان است. اگر چنانچه شما توقف کردید، از شما عبور می کند و شما مجبورید بدوید. توجه بکنید که این فکرها، عملی بشود و تحقق پیدا کند. نکته دوم این است که این سرانه هفتاد و چند دقیق مطالعه چیزی نیست که انسان را راضی کند. اولا این میانگین گرفتن ها، خیلی نشان دهنده واقعیت نیست. خوب بعضی ها هستند که در شبانه روز پانزده ساعت مطالعه می کنند، کارشان مطالعه است. نمی شود این را ملاک گرفت. شما ملاک را به اصطلاح کمیت مطلق بگذارید نه کمیت میانگین و نسبی. ببینید که در بین جامعه ایرانی چه تعداد آدم هایی هستند که اصلا مطالعه نمی کنند یا کم مطالعه می کنند. بروید سراغ این ها. یکی از مجموعه هایی که باید سراغ این ها بروند شما هستید و الا صدا و سیما و دستگاه های دولتی هم مسئولیت دارند. ما باید کاری کنیم که در کشور ما آدمی که مطالعه نمی کند، نباشد. البته مطالعه از سطح پایین یعنی مطالعه روزنامه و مجله و مطبوعات شروع می شود تا کتاب های تخصصی، در بین این اول و آخر؛ این کف و سقف، چیزهای زیادی وجود دارد. اگر ما این را بتوانیم به عنوان مطلوب در نظر بگیریم که همه مطالعه کنند آن وقت کارها خیلی بهتر پیش خواهد رفت. ما مشکل عمده مان این است که خیلی ها اصلا عادت به مطالعه ندارند، بلد نیستند و دستشان به مطالعه نمی رود. در حالی که اگر راه باز شود و همین آدم ها وارد میدان مطالعه بشوند ممکن است دیگر دست از مطالعه بر ندارند. باید بتوانید این کار را انجام بدهید.

نکته آخر هم این که، انتخاب کتاب برای کتابخانه ها خیلی مهم است. اگر ما دیدیم که در وادی هنر، کتاب نویسی، رمان نویسی یا تاریخ نویسی یک عده ای نشسته اند سرمایه گذاری کرده اند کار وسیعی را دارند انجام می دهند، الان هم این طرف هیچ کاری نمی تواند بکند خوب این نمی شود. همین طور نشست و تماشا کرد. یعنی یک نفی و اثبات در کار توزیع کتاب و ارائه کتاب وجود دارد. هم اثبات وجود دارد هم نفی. اینجاست که مسئله توزیع کتاب برای کتابخانه ها معنا پیدا می کند و مجوز چاپ برای کتاب . انشاءالله موفق باشید.»

ماهنامه تخصصی فرهنگ عمومی به صاحب امتیازی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و مدیر مسئولی منصور واعظی در فروردین 1390 در 240 صفحه به بهای 2000 تومان وارد بازار نشر شده است./913/ن602/ع

ارسال نظرات
captcha