۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۰
کد خبر: ۱۰۴۷۵۴
مدیر تبلیغ حوزه های علمیه خواهران:

حفظ و تثبیت هویت طلبگی از ماندگاری طلبه در حوزه مهم‌تر است

خبرگزاری رسا ـ مدیر تبلیغ مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران تأکید کرد: لزومی ندارد از ورود طلبه به دانشگاه ممانعت کنیم بلکه مهم این است که طلبه را طوری پرورش دهیم که در هر مکان و موقعیتی قرار می گیرد با حفظ هویت طلبگی اش، اثرگذار و سازنده باشد.
حجت‌الاسلام سيدحسن حسيني‌پناه، مدير تبليغ مرکز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سیدحسن حسینی پناه، مدیر تبلیغ مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران عصر روز گذشته در نخستین روز از گردهمایی معاونان فرهنگی مدارس علمیه خواهران کشور در اردوگاه ثامن الحجج(ع) مشهد با اشاره به اصول و سیاست های تبلیغ اظهار داشت: تبلیغ دین وظیفه ذاتی حوزه های علمیه است و تفکیک آن از حوزه به معنای از دست دادن هویت حوزه است چرا که روحانیت و حوزه میراث دار انبیا هستند و آنچه خداوند به عنوان وظیفه انبیا و خصوصا نبی اکرم(ص) بیان فرموده است، حوزه های علمیه را نیز شامل می شود.

انجام رسالت حوزه جز از طرق تبلیغ میسر نیست

وی با اشاره به آیه شریفه «هوالذی بعث فی الامیین رسولا منهم لیزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة ..» افزود: در این آیه شریفه، رسالت انبیا، تزکیه و تعلیم مردم ذکر شده که جز از طریق تبلیغ میسر نیست.

وی ادامه داد: اگر باور داریم حوزه های علمیه میراث دار انبیا هستند طبیعی است که تبلیغ دین با همین گستره که برای پیامبر(ص) بیان شده وظیفه حوزه است و در این زمینه تفاوتی میان حوزه علمیه خواهران و برادران وجود ندارد.

در عرصه تبلیغ تفاوتی میان حوزه های علمیه خواهران و برادران وجود ندارد

حجت الاسلام حسینی پناه تصریح کرد: این به عنوان یک اصل است که یک طلبه اعم از خواهر و برادر توجه کند که تبلیغ، وظیفه اوست؛ وظیفه ای که لازم نیست در مقررات و مراحل قانونی ذکر شود چرا که وظیفه ذاتی روحانیت است.

وی با اشاره به اهمیت تبلیغ در جهان امروز ابراز داشت: امروز نظام هایی که اصل و اساسشان بر ظلم و ستم است از طریق تبلیغات، چهره خود را موجه نشان داده و همگان را به سوی خود جذب کرده اند لذا باید حق را برای مردم تببین کرد تا بتوانند آن را از باطل تشخیص دهند.

حجت الاسلام حسینی پناه با بیان اینکه اصول دنیای امروز در عرصه های مختلف بر مبنای تبلیغ استوار است، خطاب به معاونان فرهنگی مدارس ادامه داد: تبلیغ در حوزه علمیه خواهران باید بیشتر توجه شود شما باید طلاب را به اشکال مختلف با این عرصه آشنا کنید.

حفظ استقلال حوزه علمیه خواهران در امر تبلیغ یک اصل است

مدیر تبلیغ مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: اصل دیگر برای ما، استقلال حوزه خواهران در تبلیغ است؛ این نگاه که بانوان طلبه به عنوان حاشیه و صرف اینکه همسرشان برای تبلیغ به جایی می رود، مشغول تبلیغ شوند، نگاه طفیلی به حوزه خواهران در امر تبلیغ است که مورد قبول نیست. از نظر ما همانطور که حوزه علمیه خواهران در آموزش و پژوهش مستقل هستند در تبلیغ هم باید استقلالشان حفظ شود.

تبلیغ بانوان با حفظ جایگاه و شأن خواهران مبلغ همراه باشد

وی افزود: اصل دیگر در تبلیغ بانوان، صیانت از جایگاه و شأن خواهران مبلغ است. یکی از راه های حفظ شأن بانوان طلبه این است که معاونان فرهنگی گفت و گوها و تفاهمات اولیه جهت اعزام مبلغ به نهادها را انجام دهند وگرنه مراجعه شخص طلبه به نهادها در شأن حوزه نیست.

از بدو ورود طلاب انگیزه تبلیغ در آنان ایجاد شود

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه پذیرش این اصول، پیامدهای و راهکارهای عملی را نیز می طلبد، بیان داشت: نخستین گام در این عرصه، آماده کردن خواهران برای امر تبلیغ از همان ابتدای ورود به حوزه است؛ از سال دوم باید ایجاد انکیزه و زمینه سازی کرد زیرا وقتی طلبه توجه داشته باشد که تبلیغ از وظایف اوست، در مسأله آموزش هم نیم نگاهی به امر تبلیغ خواهد داشت و نگاه کاربردی به دروسش دارد نه اینکه بعد ازسی سال درس خواندن برای پوشش یک مأموریت تبلیغی تازه به دنبال گردآوری مطلب باشد.

مبلغ بدون تهذیب، تنها یک معلم است

وی گفت: پس از آموزش محتوا و مهارت تبلیغ، مسأله تهذیب مطرح می شود که در عرصه تبلیغ دین، مهمترین عنصر است. اگر مبلغ دین مهذب نباشد نمی تواند مبلغ خوبی باشد شاید بتواند یک سری مطالب را منتقل کند اما در مخاطب اثرگزار نخواهد بود و ممکن است معلم خوبی شود اما هرگز مبلغ خوبی نخواهد بود.

حجت الاسلام حسینی پناه با بیان اینکه این از وظایف معاونت فرهنگی مدارس است اظهار داشت: هدایت که جایگاه والایی داشته و غیر از تعلیم است تنها از راه تبلیغ همراه با تهذیب میسر می شود.

وی افزود: همچنین مبلغ باید عالمانه تبلیغ کند و علم هم تنها منحصر به واحدهای آموزشی نیست.

توانمندی های دانش آموختگان حوزه علمیه خواهران به نهادهای متقاضی معرفی شود

مدیر تبلیغ مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: طلاب و دانش اموختگان باید در حوزه پرونده تبلیغی داشته باشند و مهارت ها و توانمندی ها ومشخصات آن ها به طور دقیق لیست شود. از سوی دیگر نهادها و مراکزی که متقاضی دریافت خدمات تبلیغی هستند نیز باید توسط معاونت فرهنگی مدارس شناسایی شده و توانمندی های دانش پژوهان حوزه به آنان معرفی شود چرا که حوزه علمیه خواهران حوزه ای نوپاست و هنوز چندان شناخته شده نیست.

مهم حفظ و تثبیت هویت طلبگی در مبلغان است

وی تأکید کرد: لزومی ندارد از ورود طلبه به دانشگاه ممانعت کنیم بلکه مهم این است که طوری طلبه را پرورش دهیم که در هر مکان و موقعیتی قرار می گیرد با حفظ هویت طلبگی اش، اثرگذار و سازنده باشد.

حجت الاسلام حسینی پناه، ارزیابی فعالیت ها و رها نکردن مبلغ و رصد او را از دیگر گام های موثر در پیشبرد تبلیغ بانوان دانست و گفت: می بایست عرصه های مختلف همچون سمن ها برای فعالیت های تبلیغی طلاب و دانش آموختگان حوزه تعریف شود تا بتوانند به صورت رسمی و نظام مند و قانونی فعالیت کنند.

جریان سازی و اثرگذاری حوزه منوط به شبکه سازی حوزه های علمیه در سطح کشور است

وی با تأکید بر ضرورت توجه بیش از پیش به پتانسیل فارغ التحصیلان حوزه و تشکیل کانون دانش آموختگان اظهار داشت: حوزه های علمیه درکشور وقتی شبکه شوند می توانند جریان سازی داشته و در مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی اثرگذار باشند.

وی با بیان اینکه تبلیغ در فضای مجازی نیز به دلیل سطح مخاطب بسیار بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است یادآور شد: در طرح مربی فن خطابه که هم اکنون در برخی مدارس اجرا می شود، از طلاب علاقمند به این امر نام نویسی شده و در سال سوم با تئوری های آموزشی آشنا می شوند در سال چهارم کارآموزی فن خطابه در کلاس خود دارند و در سال پنجم با نظارت اساتید خود به کارورزی در سطح مدرسه و شهر خود مشغول می شوند. /930/پ201/ص
ارسال نظرات