۰۲ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۱۰۷۳۷۶
نماینده ولی فقیه در استان همدان:

فعالان سیاسی ابتدا باید دارای عقل و تقوای سیاسی باشند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان همدان اظهار داشت: کسانی که وارد عرصه سیاست می شوند ابتدا باید عقل سیاسی، تخصص و تقوای سیاسی داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمين غياث الدين طه محمدي، نماينده ولي فقيه و امام جمعه همدان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین غیاث الدین طه ‌محمدی، امام جمعه شهر همدان و نمایند ولی فقیه در استان همدان، در دومین روز از گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی، که عصر روز گذشته در تالار همایش های هتل میثاق مشهد برگزار شد، گفت: امام هادی(ع) در یکی از فرازهای زیارت جامعه کبیره می فرماید « یکی از سنگین‌ترین وظایف آسمانی امامان سیاست گذاری بندگان خدا است»، به عبارتی سیاستی است که غیر از سیاست مبتذل امروز در جهان بوده و در چارچوب احکام اسلام است و با همه قیود و شروط عملی می‌شود و همه انبیای الهی بار سنگین این «سیاسة العباد» را بر دوش کشیده‌اند.

وی ادامه داد: از زمان غیبت امام زمان(عج) تا به امروز، روحانیت شیعه در عرصه سیاست به دلیل موانع جدی که بر سر راه آنها بوده، ندرخشیده است؛ اما سربازان امام زمان(عج) باید بدانند که اصلی‌ترین وظیفه پیامبران، وظیفه سنگین «ساسة العباد» بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین طه محمدی با بیان این‌که ورود به عرصه سیاست و تبیین آن نیازمند زمانی بلند است، تصریح کرد: سیاست انواع مختلفی دارد و در متون اسلامی ذکر شده است «در حفظ ایمان تان سیاست گذاری کنید با کمک گرفتن از صدقه»؛ در تمامی عرصه های خاص و نیز در عرصه سیاست تهذیب نفوس و تزکیه دارای ظرافت های بسیار لطیف و دقیقی است که اگر نباشد حوزه‌های علمیه به بار نمی نشیند.

وی نیز اشاره کرد: خداوند می‌فرماید «ما دو پیغمبر فرستادیم، اما آن دو شکست خوردند و با نفر سوم از پیامبران‌مان به این دو و دینمان عزت بخشیدیم» بنابراین پیامبران الهی از نظر اهداف و آرمان‌ها با هم تفاوتی ندارند؛ اما چه می‌شود که بعضی‌ها موفق و پیروز می‌شوند و برخی دیگر برای همیشه شکست می خورند؟ پیامبران در روش کار با یکدیگر متفاوت هستند؛ لذا باید جست و جو کرد که سیاست گذاری متین در قالب چار‌چوب دین خدا که به صورت مطمئن ثمر بخش است، چیست.

این استاد حوزه علمیه همدان با طرح این پرسش که چرا امام خمینی(ره) در عرصه سیاست موفق شد، گفت: سید جمال الدین اسدآبادی انقلاب کرد، و به تعبیر علامه شهید مطهری این انقلاب شکوهمند اسلامی نیز بر اساس شالوده انقلاب سید جمال الدین است، اما اهداف سید جمال الدین، با اهداف امام راحل فرق داشت؛ زیرا شیوه سیاست‌گذاری امام خمینی(ره) با شیوه سید جمال متفاوت بود و پیروزی امام(ره) بدین جهت بود که ایشان از پا برهنگان شروع کرد.

وی با ذکر این‌که امروز یکی از سنگین‌ترین مسؤولیت‌های روحانیت شیعه این است که در تمامی عرصه‌ها به خوبی سیاست‌گذاری کنند، ابراز داشت: سیاست تدبیری احسن است، در حدیثی از رسول خدا(ص) نقل شده است‌«الفقر هو الموت الاکبر»، بدین معنا که «من بر شما امت از پریشانی فقر نگران نیستم، از چیزی نگرانم که فقر زاییده آن است و آن سوء تدبیر است» پس ما در عرصه معاش، اقتصاد، اخلاق، تربیت و ... باید تدبیر داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین طه محمدی نیز عنوان داشت: سیاست شکوفایی شعبه ای از عقل انسان است، و کسانی که وارد عرصه سیاست می شوند ابتدا باید عقل سیاسی، تخصص و تقوای سیاسی داشته باشند، بدین جهت امام خمینی(ره) به برخی از بزرگان می فرمودند‌«که فلانی در مسائل سیاسی دخالت نکن».

وی سیاست و تدبیر را موهبتی الهی دانست و بیان داشت: مولای متقیان علی(ع) در خصوص سیاست می فرمایند «که دست و بال ما را تقوا بسته است»، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و نیز رهبر انقلاب اسلامی در ‌25 سال سکانداری کشتی انقلاب، توانسته اند، انقلاب را در این دریای متلاطم و با همه مانع تراشی های داخلی و خارجی با تدبیر بسیار بالایی مدیریت کنند و امروز مشاهده می کنیم که انقلاب اسلامی به اوج قله عرصه های پیروزی رسیده است و اینها به جهت سیاستگذاری رهبری مدبرانه مقام معظم رهبری است.

نماینده ولی فقیه در استان همدان اضافه کرد: سیاست از عقل انسان است، زیرا تمامی کارها در این عالم زاییده عقل است و عقل احتیاج به سیاست‌گذاری دارد، و اگر فردی عقل را سیاست‌گذاری نکند، بازنده است. رسول خدا(ص) خطاب به مولای متقیان علی(ع) می فرمایند «اگر دیدی مردم از راه های گوناگون به خدا تقرب می‌جویند تو برو انواع عقل را کسب کن».

وی با بیان این‌که امروز بشریت از دفائن عقول زمین‌گیر است، اظهار داشت: طلاب باید این دفائن عقول را استخراج نمایند تا بتوانند در عرصه سیاست موفق باشند./968/پ202/س
ارسال نظرات