۱۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۱۲۲۲۷۰
رییس جامعةالمصطفی العالمیه:

رگه‌هایی از گفتمان انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی وجود دارد

خبرگزاری رسا ـ رییس جامعةالمصطفی العالمیه با بیان این‌که گفتمان انقلاب اسلامی استکبار، استبداد و دشمنان داخلی و خارجی را مورد هدف قرار می‌دهد، ویژگی برجسته این گفتمان را تکیه بر ولایت و رهبری دانست و گفت: حرکت انقلاب اسلامی ایران بدون اتکا به ولایت و رهبری میسر نیست.
اختتاميه چهاردهمين جشنواره بين‌المللي پژوهشي شيخ طوسي اختتاميه چهاردهمين جشنواره بين‌المللي پژوهشي شيخ طوسي اختتاميه چهاردهمين جشنواره بين‌المللي پژوهشي شيخ طوسي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی که امروز 13 بهمن‌ماه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) برگزار شد با اشاره به رخداد بیداری اسلامی، خیزش ملت‌های مسلمان را از بنیان‌های اساسی انقلاب اسلامی ایران دانست.

وی با بیان این‌که انقلاب اسلامی ایران گفتمان اسلامی را به صورت ناب و با مجموعه‌ای از مشخصات پایه‌ریزی کرده است، گفت: اوج گفتمان انقلاب اسلامی آن چیزی است که در ایران و به رهبری امام راحل اتفاق افتاد و این گفتمان بدیل گفتمان‌های دیگر و دارای ویژگی‌های بی‌شماری است.

رییس جامعةالمصطفی العالمیه اظهار داشت: معنای گفتمان انقلاب اسلامی آن است که با مراجعه به اسلام ناب و اصیل، آن را با روش درست اجتهادی به جهان معرفی کنیم که این گفتمان می‌تواند نیازهای امروز دنیای معاصر را پاسخ ‌دهد و دردهای جهان اسلام را معالجه کند.

وی در ادامه جامعیت معارف اسلام در پاسخ‌گویی به مشکلات بشر، اجتهاد به عنوان عامل قوی در پاسخ‌گویی به پرسش‌های امروز، اعتماد بر مردم و توطئه‌های مردم در هر حرکت، عدم توسل به روش‌های ناسالم و تحمیلی و تکیه بر مفاهیم و شعائر و مراسم اسلامی از اصول و مبانی گفتمان انقلاب اسلامی برشمرد

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی از اعتماد بر خویشتن اسلامی، حرکت انقلاب فراتر از گروه‌ها و احزاب، انقلاب اسلامی بر‌آمده از حوزه‌ها و عالمان دین و تفکرات تولید شده در مراکز علمی، نقش ممتاز جوانان و زنان، توجه به آزادی‌های مشروع و فضای باز برای اظهارنظر، تبادل فکر و نظر را از دیگر مبانی گفتمان انقلاب اسلامی برشمرد.

وی همچنین گفت: فرا ملی بودن گفتمان اسلام ناب و انقلاب اسلامی، فرامذهبی بودن گفتمان اسلام ناب، بیداری اسلامی و انقلاب اسلامی، رویکرد جامع و تمدنی، تلاش برای پیاده‌سازی اسلام اصیل، اعتماد بر روش اجتهادی، امتزاج حکمت، شجاعت و اخلاقیت، تکیه بر دانشمندان و تأکید بر وحدت حوزه و دانشگاه از دیگر مبانی و مبادی گفتمان انقلاب اسلامی ایران است.

رییس جامعةالمصطفی العالمیه افزود: گرچه انقلاب اسلامی در یک کشور شیعه رخ داد، اما درون مایه آن می‌تواند امت اسلام را به حرکت، تلاش و تکاپو وادارد و بر اساس اندیشه ناب اسلام همه حوزه‌های معرفتی، اجتماعی و سیاسی بشر را پوشش ‌دهد، همان‌طور که اسلام و بعثت پیامبر اکرم(ص) این ویژگی را داشت.

وی با اشاره به این‌که گفتمان انقلاب اسلامی ایران همزمان استکبار، استبداد و دشمنان داخلی و خارجی را مورد هدف قرار می‌دهد، ویژگی برجسته این گفتمان را تکیه بر ولایت و رهبری دانست و گفت: حرکت انقلاب اسلامی ایران بدون اتکا به ولایت و رهبری میسر نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این‌که رگه‌هایی از گفتمان انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی وجود دارد، اما دارای مشکلاتی است، دور افتادن از مبادی و مبانی اصیل اسلام، قرار گرفتن در دام جریان‌های ناخالص، فریب و نفوذ آمریکا در رویارویی با بیداری اسلامی، مصادره انقلاب ملت‌های مسلمان از سوی دشمنان و نفوذ نیروهای ناخالص در میان امت اسلام برای زمین‌گیر کردن انقلاب‌ها را از جمله این مشکلات عنوان کرد.

وی در پایان سخنان خود از دانشمندان و علمای اسلام اعم از شیعه و سنی خواست که دست به دست هم دهند، مبانی تئوریک حرکت انقلاب اسلامی را باز کنند و با تعامل جدی با نسل جوان، جهان را به سمت یک معنویت ناب، اسلام اصیل و ارزش‌های متعالی اسلام، صلح و صفای انسانی و الهی سوق دهند./920/پ202/ع

برچسب ها: . . .
ارسال نظرات