۰۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۲
کد خبر: ۱۲۹۴۶۹
دیدگاه یک مفسر قرآن درباره مسؤولیت زنان در جامعه؛

آیت‌الله جوادی آملی: امور زنان را باید زنان اداره کنند

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید کرد:‌ اگر قرآن مطلبی را هم‌چون داستان قوم سبا و حکومت یک زن بر آن‌ها نقل کند به معنای تأیید آن نیست، هیچ ملتی که امر خود را به زن بسپارد مقدس نیست، باید امور زنان را زن و کل امور جامعه را مرد اداره کند.
آيت الله جوادي آملي آيت الله جوادي آملي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی امروز در جمع علما و روحانیان حوزه علمیه در مسجد اعظم قم به ادامه تفسیر سوره مبارکه نمل پرداخت.

این استاد تفسیر حوزه علمیه درباره سعادت گفت: سعادت انسان در گرو ایمان و عمل صالح است. صِرف اسم، کسی را سعید نمی‌کند البته اولیا موظفند برای فرزندانشان اسم خوب انتخاب کنند همان‌طور که موظف هستند آن‌ها را به آداب الهی مؤدب کنند. قرآن کریم هم فرمود «قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ»، اما اگر یک اسم عادی برای کسی انتخاب شد، باعث شقاوت یا محرومیت صاحبش نخواهد شد. البته خودش می‌تواند اسمش را تغییر بدهد، اما اینکه دنبال افرادی برود که با دعانویسی و مانند آن یک اسم سعادت‌آور برای او پیدا کنند روا نیست.

وی درباره جهاد ابتدایی و اعلام حمله حضرت سلیمان علیه‌السلام به قوم سبا گفت: انبیا جهاد ابتدایی ندارند و حضرت سلیمان هم ابتدا آن‌ها را با نامه دعوت فرمود، حاکمان طاغی همانند سنگ دهانه جدول، ‌نه خود آب می خورد و نه می‌گذارد آب به مزرعه و مرتع برسد، نه خودشان ایمان می‌آورند و نه می‌گذارند مردم ایمان بیاورند، پس برگشت جهاد ابتدایی انبیا به جهاد دفاعی است تا طاغیان از میان برداشته شده و حرف دین به بدنه و توده مردم برسد.

این استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به نقل داستان ملکه سبا از سوی قرآن گفت: اگر قرآن مطلبی را هم‌چون داستان قوم سبا و حکومت یک زن بر آن‌ها نقل کند به معنای تأیید آن نیست، هیچ ملتی که امر خود را به زن بسپارد مقدس نیست. باید امور زنان را زن و کل امور جامعه را مرد اداره کند.

این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به آیه شریفه «وَ لُوطاً إِذْ قالَ لِقَوْمِهِ أَتَأْتُونَ الْفاحِشَةَ وَ أَنْتُمْ تُبْصِرُونَ» درباره قوم لوط گفت: کلمه «تبصرون» در این‌جا یا به این معنی است که شما هم این کار را زشت می‌دانید و یا به این معنی است که در حضور یکدیگر این عمل شنیع و بیّن الغیّ را مرتکب می‌شوید.

وی ادامه داد: با توجه به آیه دیگری از قرآن کریم که تعبیر «فی نادیکم المنکر» دارد و «نادی» به معنای محفل یعنی همان پارتی‌های شبانه و میهمانی ‌ها است، نظر دوم تقویت می‌شود که قوم لوط در حضور یکدیگر به این گناه بزرگ اشتغال داشتند؛ این‌ها به حضرت لوط علیه‌السلام و افراد اندکی که به او ایمان آورده بودند و به گفته قرآن یک خانواده بیش نبودند، می‌گفتند شما خشکه مقدس و عقب افتاده هستید.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این‌که حرف قرآن همیشه تازه و زنده است، خاطر نشان کرد: قرآن به این‌ها می‌فرماید شما هم جهل علمی دارید چون راه قانون‌گذاری را نمی‌دانید و هم جهالت عملی، برای اینکه حرف قانون‌شناس را که انبیای الهی هستند گوش نمی‌دهید و لذا به مقصد نمی‌رسید.

وی افزود: الآن هم همین طور است، در کشور آذربایجان می خواستند رژه بروند. امروز که عصر علم است عده‌ای کار قوم لوط را جشن می گیرند و رژه می روند و رسانه‌های گروهی هم این کار را تبلیغ می‌کنند.

حقوق و قوانین غربی بر اساس هواهای نفسانی نوشته می شود

حضرت آیت‌الله جوادی آملی گفت: مواد قانونی باید از مبانی گرفته شود و مبانی از منابع گرفته می‌شود ولی غربی‌ها دستشان از منابع خالی است و از هوای و هوس خود پیروی می‌کنند اما منابع ما قرآن و سنت و عقل است و لذا فقیه، حقوق نویس و نویسنده اخلاق اسلامی ما با دست پر می‌نویسد در حالی‌که حقوق بشر، قوانین و حقوق غرب بر مبنای هوای نفس نوشته می‌شود.

وی ادامه داد: اخلاق، حقوق و قوانین اینها از یک سری مبانی مثل استقلال، حریت، آزادی، امنیت و امانت گرفته می‌شود و مهم‌ترین مبنا در این مبانی مسأله عدل است که امری جهان شمول و مورد پذیرش همگان است. معنای عدل هم قرار دادن هر چیزی در جای خود است که این مفهوم هم مورد پذیرش همه است. تا این جا درست است، ولی جای اشیا و اشخاص کجاست؟ چه کسی باید مصداق عدل را مشخص کند؟ آیا سگ و خوک با گوسفند یکی است؟ آیا جای شراب و سرکه یکی است؟ آیا زن و مرد و نکاح و سفاح یکی است؟

لاَ تَظْلِمُون وَلاَ تُظْلَمُون سیاست ایران است

این مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: چون اینها دست‌شان از منابع کوتاه است و به وحی دسترسی ندارند بر اساس آیه شریفه «أفرأیت من اتخذ إلهه هواه؛ آیا ندیدی کسی را که هوای نفس خود را معبود خویش ساخته است»، عدل را بر اساس هوای نفس خود معنی می‌کنند، نکاح باید بر اساس عدل باشد، سگ و خوکی نر با نر باهم جمع نمی شوند اما اینها این کار را می‌کنند و رژه هم می‌روند. سرّ این که قرآن فرمود اینها مانند حیوانات بلکه پست‌ترند همین است. آن‌که زن و مرد را آفرید نکاح را برای آن‌ها قرار داد نه مساحقه را برای زنها و سفاح را برای مردها.

وی گفت: این‌ها می‌خواهند بگویند این کار قانونی است و شما عقب افتاده هستید. غیر از این‌که ذات اقدس اله این‌ها را با سنگ‌های آسمانی منهدم و پودر کند لیاقت چیزی را ندارند، حتی لیاقت دفن شدن هم ندارند.

این استاد عالی حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: چندی قبل یک مسلمان آمریکایی با پوزخند می‌گفت زمان اتحاد جماهیر شوروی به ما می گفتند روسیه می‌خواهد با بمب اتم حمله کند و ما را می‌ترساندند، ما ناچار بودیم در زیرزمین خانه‌هایمان سنگر درست کنیم. الآن هم ما را می‌ترسانند و می‌گویند ایران می خواهد با بمب اتم به ما حمله کند»، این ایران‌هراسی را این‌چنین تبلیغ می‌کنند در حالی‌ که ایران نه قصد این کار را دارد و نه اجازه می‌دهد. ایران بر اساس «لا تظلمون و لا تظلمون» نه بیراهه می رود و نه راه کسی را می‌بندد و نه به کسی اجازه این‌ کار را می‌دهد./913/پ201/ج
ارسال نظرات