حوزه علمیه درس «ادعیه اهل بیت» راه اندازی کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سیدمحمدباقر موحد ابطحی، مولف کتاب صحیفه جامعه رضویه در همایش ملی صحیفه جامعه رضویه که عصر امروز در دانشگاه امام صادق(ع) تهران برگزار شد، گفت: دعا در مکتب اهل بیت جایگاه والایی دارد به حدی که در لسان پیامبر به عنوان افضل العباده معرفی شده است و سیره اهل بیت کثرت دعا بوده است.
آیت الله موحد ابطحی با بیان این که فراهم کردن صحایف ادعیه یکی از توفیقات الهی بود گفت: این صحایف مجموعه بزرگی از دعاها و احادیث قدسی است که به صورت خاصی مرتب و منظم شده است به گونه ای که هر صحیفه دارای 5 فصل است و طوری تنظیم شده که خواننده بتواند به راحتی مطالب را دریافت کند.
وی با بیان این که فهارس آخر کتاب برای محققین کمک زیادی خواهد بود اظهار داشت: این موسوعه دعا که با عنایت خداوند متعال و حضرت صاحب الزمان(عج) فراهم گردیده دعاها را از پراکندگی نجات داد.
آیت الله موحد ابطحی در ادامه با اشاره به این که برای بهتر فهمیدن مفاهیم قرآن در هر موضوعی آیاتی که در آن موضوع بکار رفته با هم جمع می گردد و با هم مقایسه می شود پیشنهاد کرد: خوب است در ادعیه نیز این کار انجام شود و ادعیه به صورت موضوعی برای محققین و پژوهشگران دسته بندی شود.
مؤلف صحیفه جامعه رضویه افزود: اگر مسؤولان صلاح بدانند برای ادعیه ارزشمند و گرانبها در محافل علمی و حوزه های علمیه کلاس تشکیل دهند و این ادعیه را از غربت خارج کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که فراخوانی برای هر انجمنی و برای هر موضوعی عناوین مختلفی دارد و به عنوان مثال هنگام دعوت از دانشگاه گاهی رییس، گاهی دفتر و گاهی اعضای دانشگاه دعوت می شوند، گفت: در فرمایش خداوند متعال مبنی بر «قال ربکم ادعونی» آن که شما را دعوت کرده به دعا خداست اما تحت عنوان ربکم، این نشان می دهد دعوتنامه برای آن است که با دعا پرورش بیابید.
وی با اشاره به آیه «هو الله لا اله الا هو خالق کل شی فاعبدوه» گفت: یعنی آفرینش کل هستی و انحصار آفرینش به خداوند ایجاب می کند بشریت را که دعوت کند با خدا سخن بگوید یعنی آنچه درون خود نهفته است با هرکس نگوید با خدا درمیان بگذارد.
آیت الله موحد ابطحی با اشاره به حدیث ثقلین و عبارت «هما لایفترقان حتی یردا علی الحوض» گفت: پیامبر اکرم(ص) فرموده است عترت من و نفرموده علی مع القرآن و نکته این حدیث این است که کلام سایر اهل بیت مانند امام رضا(ع) هم مانند قرآن جزئی از ثقلین است.
مولف کتب صحایف اهل بیت با بیان این که بحث قرآنی و تاریخی مراحلی دارد افزود: یکی از افتخارات من این است که توانسته ام به موجب حدیث ثقلین، در این مجموعه تمام اخبار از همه ائمه در تمام زوایا را یکجا منظم و فراهم شده آماده کرده ام.
وی با ابراز تاسف از این که در عصر کافی و صدوق و شیخ طوسی چهار کتاب حدیث به عالم عرضه شد و تا زمان مرحوم مجلسی و صاحب وسائل و سیدهاشم بحرانی کتاب های بحار و وسائل الشیعه طبق نوشته خود آنها کتابشان نتوانست در حد استبصار کامل به جایی برسد ولی این توفیق را خدای تبارک و تعالی به موسسه امام مهدی(عج) داد که توانست کلیه احادیث را با مستدرکاتش گردآوری کند.
آیت الله موحد ابطحی افزود: کتاب بحار الاانوار در برابر عوالم و مستدرکات جزئی است از دریا.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که هر دو ثقل آماده است گفت: اگر نیروی متمرکزی بخواهد این اثر را به عنوان افتخار این زمان به دنیا عرض کند جا دارد بگوید بعد از مجلسی من این اثر ارزشمند را آورده ام.
آیت الله موحد ابطحی در پایان با اشاره به این که در دنیا احدی غیر از خاندان رسول داعیه این که مصطفی هستیم نیست گفت: خدا در قرآن خود را اعلم معرفی می کند و اهل بیت را برگزیده و وارث خود پس باید از علم اهل بیت(ع) که در طول علم خدا است استفاده کرد./959/پ202/ص