اخلاق و تهذیب لازمه زندگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سید جمالالدین دینپرور، مؤسس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، در تفسیر موضوعی نهج البلاغه با عنوان «اخلاق در نهجالبلاغه» گفت: اخلاق و تهذیب برای همه افراد ضروری و مورد نیاز است.
اخلاق غذای روح است
وی ادامه داد: همانگونه که جسم انسان نیاز به غذا دارد روح نیز نیاز به غذای سالم دارد و اخلاق بهترین غذای روح و رساننده فرد به جایگاه عالی انسانیت است.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه برای همه افراد ضروری است به اخلاق توجه داشته باشند گفت: روحانیان و مبلغان که وظیفه هدایت و ارشاد مردم را برعهده دارند باید اخلاق را سیره عملی خود قرار داده و به آن توجه بیشتر داشته باشد.
طلبه باید برای رضای خدا درس بخواند
حجتالاسلام والمسلمین دین پرور با اشاره به قصار73 نهج البلاغه امیرمومنان(ع) که فرمودند«به تعلیم نفس خود قبل از تعلیم نفس غیر بپرداز» خاطرنشان کرد: کسی که جایگاه امام و رهبری مردم جهت ارشاد را میپذیرد باید بداند که این مسؤولیت دشواری است و نیاز به آمادگی و تهذیب روح دارد.
وی اضافه کرد: فردی که راه طلبگی را انتخاب میکند باید تنها برای رضای خدا و ترویج دین تلاش کند، هدف خود را قبل از ورود به حوزه با مشورت، و شناخت جایگاه دین و عالم مشخص کند و بدانند که پذیرفتن مسؤولیت مشکلات و موانع را نیز درپی خواهد داشت.
مؤسس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه در ادامه به تبیین وظایف طلاب در قبال مردم پرداخت و ابرازداشت: هدایت و ارشاد مردم غیر از تحقیق در موضوعی است، وظیفه روحانیان گرهگشایی از مشکلات مردم، بیان احکام، اخلاق و آموزش راه و رسم زندگی به آنها و راهنمایی آنها در این مسیر است.
وی افزود: وقتی روحانی و طلبه مسؤولیت هدایت مردم را که وظیفه شرعی او است میپذیرد باید مردم را از مشکلات و دعوتهای کاذب نجات دهد و به دنبال سوء استفاده از جایگاه و مقام روحانیت در بین مردم نباشد.
حجتالاسلام والمسلمین دین پرور با اشاره به اینکه اگر طلاب به وظیفه هدایت مردم توجه نداشته باشند در مفاسد اخلاقی گرفتار میشوند، بیان داشت: اگر طلاب تنها به جایگاه اجتماعی و سیاسی خود در بین مردم توجه داشته باشند در واقع خود را در دره سقوط به بدترین مفاسد اخلاقی مانند غرور، تکبر قرار داداند.
تعلیم نفس سبب نجات فرد میشود
وی تصریح کرد: نتیجه خودبینی و خودپسندی، خودپرستی است هر چند فرد در ظاهر مؤمن باشد و تنها میتوان با تعلیم نفس، علم و آگاهی در خودپرستی گرفتار نشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم در پایان سیره عملی را بهترین راه برای هدایت مردم دانست و گفت: تعلیم و تربیت دو بخش عملی و زبانی دارد، کسی میتواند در مردم اثرگذار باشد که خود اهل عمل باشد و مردم بیشتر به سیره علمی افراد توجه دارند تا گفتار و سخنان فرد./993/ پ203/ن