۰۲ آبان ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۳
کد خبر: ۱۴۴۱۹۰
در مدرسه فیضیه قم بررسی شد؛

مکانیسم تشخیص و تغییر صفات ناهنجار در خانواده

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه نورالانوار معصومیه(س) به بررسی مکانیسم تشخیص و تغییر صفات ناهنجار در خانواده پرداخت و از وجود برخی مشاوران بی‌تجربه که طلاق را تنها راه‌حل مشکلات و ناهنجاری‌های روحی خانواده‌ها می‌دانند، گلایه کرد.
گفتمان عقايد و انديشه ها در قم

به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدرضا یزدان‌پور، رییس مؤسسه نورالانوار معصومیه(س) شب گذشته در نشست تخصصی گفتمان عقاید و اندیشه‌های که در مدرسه عالی فیضیه برگزار شد به بررسی موضوع «مکانیسم تشخیص و تغییر صفات ناهنجار در خانواده» پرداخت و ابراز داشت: یکی از موضوعات و مباحث فوق‌العاده مهم در نظام خانواده شناخت ناهنجاری‌های خانوادگی است.

وی ادامه داد: زمانی که انسان در مقطع تشکیل خانواده پس از انتخاب همسر قرار می‌گیرد دچار یک سری ناهنجاری‌های می‌شود، چه در انتخاب همسر به شکل سنتی که با اقوام صورت می‌گیرد و چه به شکل غیر سنتی مانند ازدواج دانشجویان با یکدیگر عمل کرده باشد.

این مشاور و کارشناس مسائل دینی، تصریح کرد: تمام افراد پس از تشکیل خانواده با برخی از ناهنجاری‌ها روبه‌رو هستند هرچند تمام توان و دقت خود را برای شناخت همسر آینده‌اش به کار برده و از مسیر درست و خوب همسر خود را انتخاب کنند.

وی اضافه کرد: در کلان شهر‌ها به سبب نبود ارتباط مناسب و عدم آشنایی افراد با یکدیگر در زمان تشکیل خانواده، ناهنجار‌ی‌های زیادی به وجود می‌آید، هرچند افراد در انتخاب همسر خود بررسی عمیق و تحقیق کامل انجام دهند.

طلاق تنها راه حل مشکلات بین همسران نیست

حجت‌الاسلام یزادن پور با ابراز تأسف از وجود برخی از مشاوران بی‌تجربه که طلاق را تنها راه حل مشکلات و ناهنجاری روحی بین خانواده‌ها می‌دانند، بیان داشت: امروز بخشی از جریان شناسی و مشاوره کشور، طلاق را بهترین راه حل مشکلات و ناهنجاری‌ها می‌دانند و افرادی را که برای مشاوره نزد آن‌ها مراجع می‌کنند به طلاق تشویق و ترغیب می‌کنند.

وی افزود: نگاه مذهب و دین به خانواده و حل مشکلات آن‌ با نگاه غربی که برخی از مشاوران از آن الگو می‌گیرند متفاوت است، در مباحث دینی طلاق تنها برای حل یک درصد از مشکلات و ناهنجاری‌ها که واقعا مشکل قابل حل نباشد، توصیه می‌شود.

بدبینی از مصادیق بارز ناهنجاری‌های روحی و روانی

رییس مؤسسه نور الانوار معصومیه(س) بدبینی را یکی از مصادیق بارز ناهنجاری‌های روحی بین همسران عنوان کرد و اظهار داشت: امروزه بدبینی یکی از مسایل مهم در جامعه ما است به گونه‌ای که هیچ خانواده‌ای از این بیماری گریبان گیر در امان نیست.

وی بیان داشت: صفات ناشایسته و ناهنجار در علم اخلاق و دیدگاه دانشمندان اسلامی رذایل اخلاقی گفته می‌شود که از بدو تولد با فرد همراه بوده و بعد از تشکیل خانواده بیشتر بروز پیدا می‌کند.

این مشاور و کارشناس مسائل دینی رذایل اخلاقی را حدود چهل مورد برشمرد و گفت: بیشتر خانواده‌ها به سبب رسیدن به نگاه منفی دچار رذایل اخلاقی مانند بدبینی می‌شوند و برخی از این رذایل به قدری دارای طبعات سنگین است که نمی‌توان به راحتی از آن‌ها رهایی پیدا کرد.

حجت‌السلام یزدان پور دچار شدن به بیماری‌های روحی و روانی را از آثار ناهنجاری و بیماری بدبینی خواند و تأکید کرد: افرادی که به بیماری پارانوید یا همان بدبینی گرفتار می‌شود پیوسته در آزار روحی و روانی هستند و گمان می‌کنند که افراد در صدد فریب دادن آن‌ها جهت بهره کشی هستند.

وی اضافه کرد: افراد بدبین افردای هستند که در خود احساس خود کفایی می‌کنند و به سبب همین عقیده دچار انزوا از خانواده و جامعه شده و در کارهای مشارکتی حضور نمی‌یابند.

این کارشناس مسائل دینی از عوامل ژنتیکی، وراثتی، بی‌توجهی والدین نسبت به فرزندان، استفاده از داروهای توهم‌زا، روان‌گردان و مواد مخدر به عنوان دیگر عوامل ایجاد زمینه بدبینی در افراد نام برد.

ارتباط تنبیه فرزندان با بدبینی

رییس مؤسسه نورالانوار، ایجاد استرس و نبود محیط مناسب در خانواده را از دیگر عوامل ایجاد زمینه‌های بدبینی در فرزندان برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر محیط خانواده و روابط همسران با یکدیگر سرد، بی‌روح و مناسب نباشد و خانواده‌ها برای تنبیه فرزندان متکی به کتک و فحاشی ‌شوند، در واقع فرزندان خود را به بدبینی تشویق کرده‌اند.

وی یاد‌آور شد: ایجاد موقعیت‌های حسادت بین فرزندان از سوی والدین، از دست ‌دادن اعتماد به نفس، ارتباط افراد خانواده به ویژه مردان با مردان آلوده به ناهنجارهای اجتماعی نیز در ایجاد بدبینی خانواده‌ها مؤثر است.

رییس مؤسسه نور الانوار معصومیه(س) همچنین از بین رفتن آرامش روحی و روانی را از علائم افراد مبتلا به بیماری بدبینی دانست و ابراز داشت: فرد بدبین از معاشرت با افراد جامعه و اقوام گریزان بوده، نسبت به صداقت دیگران شکاک و عدم اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و در اثر بی اعتمادی به دلسردی، پنهان‌کاری اعمال و تنگ نظری گرفتار می‌شود. /993/پ202/ی

ارسال نظرات
captcha