حجت الاسلام انصاری در همایش رهروان یاس نبوی:
ایام سوگواری اهل بیت فرصت ارزشمندی برای آشنایی با سیره ایشان است
خبرگزاری رسا ـ سخنران سوگواره رهروان یاس نبوی ایام سوگواری اهل بیت علیهم السلام را فرصت های ارزشمندی برای آشنایی با سیره ایشان و الگو برداری از شخصیت شان دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام انصاری در همایش رهروان یاس نبوی ویژه خواهران، در امامزاده حسن(ع) ایام سوگواری اهل بیت (ع) را فرصتهای ارزشمندی برای آشنایی با سیره اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دانست تا از سیره ایشان الگوهای مناسبی برای زندگی روزمره به دست آورد.
حجت الاسلام انصاری ضمن اشاره به فضایل و کرامات حضرت زهرا(س) در روایات اهل بیت(ع)، اظهار داشت: در حدیث کسا که حدیثی معتبر است و در روایات دیگر بر خواندن آن تاکید شده است، جبرییل از خداوند میپرسد چه کسانی در لوای این کسای یمانی هستند و خداوند میفرماید فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها.
وی با بیان اینکه ما درنگاهمان به دین میتواینم دو نگاه عتیقهای و استفادهای داشته باشیم عنوان داشت: اینکه ما صرفا در ایام شهادت اهل بیت(ع) متاثر شویم و گریهای بکنیم نگاه عتیقه ای به دین است و ما وظیفه داریم غیر از این گریستنها نگاه استفادهای به دین داشه باشیم و از شخصیت والای اهل بیت(ع) بیاموزیم و سیره آنها را در زندگی به کار ببندیم.
حجت الاسلام انصاری پس از اشاره به فرق اسلام آوردن و ایمان آوردن در آیات و روایات، گفت: ایمان یک مرحله عملیاتی است و شما نمیتوانید نسبت به حجاب یا نماز یا آموختن دین به فرزندان بی توجه یا کم توجه باشید و خودتان را از مومنین بدانید.
این واعظ در اشاره به یک حدیث نبوی بیان داشت: در روز قیامت ملکههای عذاب برخی پدران و مادران مومن و نمازخوان را به جهنم میبرند به این علت که فرزند آنها به سبب کم توجهی و بی مسؤولیتی آنها اهل جهنم شده است.
وی ادامه داد: یکی از وظیفههای ایمانی شما این است که خودتان، اطرافیانتان، فرزندانتان و همسرانتان را از آتش جهنم نگه دارید و هرچه مرتبه دینداری شما بیشتر شود توجه خداوند به شما بیشتر میشود.
حجت الاسلام انصاری با بیان اینکه مرحله بالاتر از ایمان، تقوا است، اظهار داشت: تقوا یعنی اینکه انسان خودش را از اعمال بد و گناه نگه دارد و قرآن مجید در ابتدای سوره بقره یکی از مراتب بالای هدایت را تقوا میداند.
وی دادن قوه فرقان از سوی خدا به اهل تقوا را از برکات تقوا دانست و گفت: خیلی از انسانهایی که به بنبست میرسند افراد بیتقوایی هستند و افراد با تقوا بنبست ندارند.
حجت الاسلام انصاری مرتبه احسان را بالاتر از این موارد دانست و عنوان داشت: وقتی تقوا با صبر همراه شود انسان به مرحله احسان میرسد و در این مرحله خیلی درها به روی این بنده گشوده خواهد شد و در این مقام اصلا انسان قصد گناه هم نمیکند.
این خطیب با اشاره به آیه «ان رحمت الله قریب من المحسنین» و نزدیکی اهل احسان به رحمت الهی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) ویژگیهایی داشتند که به بالاتر از مقام قرب، یعنی مقام وصال رسیده بودند.
وی در ادامه افزود: اگر این احسان با اخباط همراه شود، تواضع را به همراه خواهد آورد و اگر بخواهیم به جایی برسیم باید صفت تواضع و خشوع در زندگی و نماز را در خود ایجاد کنیم که افراد متکبر زمینگیر میشوند.
این واعظ، ایام سوگواری اهل بیت علیهم السلام را فرصتهای ارزشمندی دانست تا با سیره اهل بیت(ع) بیشتر آشنا شویم و از آنها الگوهایی برای زندگی روزمرهمان برداریم و بیشتر به احوالات درونمان توجه کنیم.
حجت الاسلام انصاری در بخش پایانی سخنرانی خود، گریزی به واقعه سقیفه و آتش زدن در خانه حضرت زهرا(س) داشت و اشاراتی به مظلومیتهای آن حضرت و امیر مومنان علی(ع) داشت./959/پ202/ص
ارسال نظرات